Young family transforms monastery ruins in the heart of Naples into stunning home Young family transforms monastery ruins in the heart of Naples into stunning home

Young family transforms monastery ruins in the heart of Naples into stunning home

17. 11.2020

Giovanni and Janine longed to live on Vomero, a hilltop in Naples boasting a magnificent view of the Bay of Naples across Vesuvius to the island of Capri. They finally acquired their new home due to the renovation of a 14th-century ruin, the sensitive reconstruction of which transformed it into a unique dwelling, enhanced by the timeless design of the fixtures as well.

Giovanni always knew that one day he would like to live with his family on Vomero Hill in Naples, where he grew up and where three generations of his family have lived. The houses here are perched on a green hill and can only be reached by funicular, some even only by steep steps. When Giovanni returned to Naples after years of living abroad, he and his wife Janine first rented a small house not far from his parents. And he patiently began to look for a suitable residence. Ultimately, the only option was to buy the ruins of a monastery in the neighbourhood and transform it into a home.

Despite difficult negotiations with preservationists, the couple managed to build a modern home, with consideratiuon of the historical uniqueness of the location. For example, in finishing the bathroom, designer Stephan Pöppelmann was inspired by the characteristic vaults of the original monastery, which he complemented with appropriate fixtures to create a harmonious yet practical space.

“Because there are vaulted ceilings in the bathroom, we wanted to continue this shape in the design of the bathtub and washbasin. We were convinced by the natural, classic and at the same time modern shapes of the solutions by Kaldewei. We therefore opted for the Centro countertop washbasin, in which the rounded shape is reflected in the inner part, and for the Meisterstück Classic Duo Oval bathtub,” explains Janine. The bathtub and washbasin are complemented by a shower tray at the level of the Scona floor in an inconspicuous pearl-grey matt colour of the same brand. The guest toilet has a space-saving Cono washbasin. “With Kaldewei’s enamelled steel bathroom solution, we have achieved a perfect match between the products and the interior architecture,” says Stephan Pöppelmann.

https://www.kaldewei.cz/

Gallery


Related articles


  • Dignified Home for the Slav Epic in Sight Dignified Home for the Slav Epic in Sight
    Home Česko Prague

    Dignified Home for the Slav Epic in Sight

    The magnificent work of Alfons Mucha can finally find a worthy exhibition space right in the heart of Prague - in the new Savarin project. The architectural design for the Epic’s location has also impressed John Mucha, grandson of the famous painter. Prague thus has the unique opportunity to end the dispute over the Epic and to obtain suitable premises for Mucha’s large-format paintings.

    01. 02.2021

  • Green Village Green Village
    Home Česko Golf

    Green Village

    The Green Village project is being created in the region of František Ferdinand d’Este, Josef Suk and Michal Viewegh. It will delight all those who wish to live in maximum privacy in the peaceful countryside and at the same time within a short distance of Prague. Real-Treuhand Reality & Development company is building stand-alone as well as terraced houses of the highest possible standard at the 16th hole of the championship course of Konopiště Golf Resort (d'Este course), not far from Benešov and Bystřice. The first phase of 21 houses is already complete and ready for occupancy.

    19. 01.2021

  • Unique Living in the National Park Unique Living in the National Park
    Home Česko Šumava

    Unique Living in the National Park

    An extraordinary development project called Gabreta is being created right in the heart of Šumava. Its appearance will enhance the village of Prášily, providing future apartment owners with all the appropriate civic amenities and sporting activities, in addition to possible entrance to the Wellness Centre.

    11. 01.2021

Developed by MadFox design