Mladá rodina proměnila zříceninu kláštera v srdci Neapole v úchvatný domov Mladá rodina proměnila zříceninu kláštera v srdci Neapole v úchvatný domov

Mladá rodina proměnila zříceninu kláštera v srdci Neapole v úchvatný domov

17. 11.2020

Giovanni a Janine toužili bydlet na vrchu Vomero v Neapoli, odkud se otevírá nádherný výhled na neapolský záliv přes Vesuv až k ostrovu Capri. Nový domov nakonec získali díky dostavbě zříceniny ze 14. století, kterou citlivá rekonstrukce proměnila v jedinečné místo k bydlení. K tomu přispělo i vybavení v nadčasovém designu.

Giovanni odjakživa věděl, že by jednou se svou rodinou chtěl bydlet na kopci Vomero v Neapoli, kde vyrostl a kde žijí již tři generace jeho rodiny. Domy zde stojí na zeleném kopci a dostat se k nim lze pouze lanovkou, k některým dokonce jen po strmých schodech. Když se sem Giovanni po letech života v zahraničí vrátil, pronajal si se svou ženou Janine nejprve malý domek kousek od svých rodičů. A trpělivě začal hledat odpovídající bydlení, nakonec se jedinou možností stala koupě zříceniny kláštera v sousedství a její proměna v obytný dům.

Přes složitá jednání s památkáři se manželům podařilo vybudovat moderní bydlení zohledňující historickou výjimečnost místa. Kupříkladu při zařizování koupelny se designér Stephan Pöppelmann nechal inspirovat charakteristickými klenbami původního kláštera, které doplnil odpovídajícím vybavením, tak aby vznikl harmonický a praktický prostor. „Protože jsou v koupelně klenbové stropy, chtěli jsme na tento tvar navázat i v designu koupací vany a umyvadla. Přesvědčily nás přirozené, klasické a současně moderní tvary řešení od Kaldewei. Rozhodli jsme se proto pro umyvadlo na desku Centro, u kterého se zaoblený tvar odráží ve vnitřní části, a pro koupací vanu Meisterstück Classic Duo Oval,“ vysvětluje stavitelka Janine. Vanu a umyvadlo doplňuje sprchová vanička v úrovni podlahy Scona v nenápadné perlové šedé matné barvě téže značky. Na WC pro hosty je umístěno prostorově úsporné umyvadlo Cono. „S řešením pro koupelny od Kaldewei ze smaltované oceli jsme dosáhli dokonalé shody výrobků a interiérové architektury,“ vyjadřuje své nadšení Stephan Pöppelmann.

https://www.kaldewei.cz/

Fotogalerie


Podobné články


  • Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33 Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33
    Bydlení Česko Praha

    Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33

    Nový developerský projekt Vyšehradská 33 v samotném srdci Prahy nabídne budoucím majitelům plný komfort moderního bydlení. Zrenovovaný klasicistní dům s citlivě dokomponovanou novostavbou ve vnitrobloku poskytne unikátní výhody bydlení v centru velkoměsta s bonusy novostavby, včetně parkování, předzahrádek a balkonů.

    09. 04.2024

  • Spánek na prvním místě Spánek na prvním místě
    Bydlení Design Luxus Praha

    Spánek na prvním místě

    Plnohodnotný spánek je dar, který si můžeme nadělit i my sami. Stačí pro něj vytvořit vhodné podmínky. Jednou z těch nejzásadnějších je vhodné lůžko. V showroomu Naty Naty společnosti Rosendahl s.r.o. lze vybírat z rozmanité škály nejen luxusních postelí nejlepších světových značek, ale také z veškerého kvalitního příslušenství vhodného do Vaší ložnice.

    16. 03.2024

Developed by MadFox design