Pravé alpské léto Pravé alpské léto

Pravé alpské léto

18. 07.2021

Že nemůže být letní dovolená na horách stejně skvělá jako u moře? Rozhodně může. Zvláště pro ty, kteří nezvládnou ležet na lehátku od rána do večera a potřebují trochu vzrušení. To vše nabízí Zell am See.

Region Zell am See-Kaprun, který se nachází uprostřed salcburských Alp, patří k nejatraktivnějším rakouským destinacím. V zimě láká okouzlující zimní krajina a v létě osvěžující alpské jezero a bezprostřední blízkost ledovce Kitzsteinhorn. Nabídka zimních i letních aktivit je tak bohatá, že si vybere každý.

Kdo chce obzvláště intenzivně zažít horský svět Alp, vyráží na vysokohorské túry. K nejkrásnějším přírodním zážitkům patří bezpochyby výlet ke Krimmelským vodopádům parním vláčkem, návštěva Grossglockner Hochalpenstrasse (horské silnice, která je snad největší rakouskou atrakcí) nebo jednoduše nástup krásné túry kousek od hotelu. 

Kolem Zell am See se nachází velké množství pohodlných cyklistických stezek a pro mountainbikery lze doporučit trať z vrcholu Maiskogel nad Zell am See. Rovněž v Kaprunu se freestyleři mohu vyřádit na freeridových tratích.

36 greenů mezi ledovcem a jezery    
Ti, kteří dávají přednost šťavnatým greenům, najdou prvotřídní podmínky na dvou mistrovských osmnáctijamkových hřištích v Zell am See. Starší hřiště Kitzsteinhorn navrhl legendární architekt Donald Harradin.

Sportresort Alpenblick  
„Pohyb je odjakživa náš koníček – indoor i outdoor, v soukromém i profesionálním životě,“ říkají Christine & Georg Segl, majitelé Sportresortu Alpenblick v Zell am See v Salcbursku. Rozšíření a nová výstavba resortu během minulého roku také ukazují, že se resort stále vyvíjí. Build-up místo lock-down bylo mottem čtyřhvězdičkového superior hotelu a sedmičlenné rodiny majitelů. Sportresort Alpenblick je ideálním místem k poznání celého regionu Zell am See-Kaprun. Nachází se 750 metrů nad mořem nedaleko Zellského jezera. Po sportovním vyžití najdete v hotelu vše, co ke kvalitní regeneraci potřebujete.

Fitness pro každého
Sportovní areál nabízí celostní cvičební a regenerační program s profesionálními trenéry a terapeuty. „K podpoře tréninku využívají naši trenéři a odborníci nejmodernější diagnostické a tréninkové metody. Pro každý věk a každou tréninkovou úroveň,“ říká Georg Segl. Cvičební program je založen na šesti pilířích, které zaručují pestré a zajímavé cvičení: budování síly a svalů, flexibilitu, relaxaci, kardiovaskulární systém, senzomotorickou koordinaci a mindfulness.

Hotel a jeho okolí jsou jako stvořené pro pobyt s dětmi všech věkových skupin. Dětský klub ALPI CLUB se postará i o ty nejmenší, je vybaven vnitřním a venkovním hřištěm, play castle i vlastní malou zoologickou zahradou.

Wellness s bazénem a jezírkem  
Příjemné koupání nabízí nové horské jezírko (430 m²) s velkoryse koncipovanou a zastřešenou terasou. Při špatném počasí jej nahradí krytý bazén, který je propojený s venkovním (celková plocha 140 m²). Oba jsou celoročně vyhřívané na 30 °C a při plavání si vychutnáte výhledy na vrcholy Alp. Dále je k dispozici prostorná panoramatická sauna, bio-sauna, infračervená kabina i parní lázeň. 

https://www.alpenblick.at

Podobné články


  • Péče o pleť nové generace Péče o pleť nové generace
    Styl Hotel Restaurace Svět

    Péče o pleť nové generace

    Pětihvězdičkový SPA-Hotel Jagdhof v malebném tyrolském Neustiftu v údolí Stubai je oceněným útočištěm pohody. Rodinný klenot, který patří manželům Pfurtschellerovým, je také členem renomované asociace Relais & Châteaux sdružující individuálně vlastněné a provozované luxusní hotely.

    02. 04.2024

  • Tisíce zážitků Tisíce zážitků
    Styl Luxus Hotel Restaurace Svět

    Tisíce zážitků

    Jedna z nejkrásnějších horských scenérií Dolomit se otevírá z italského městečka Ortisei. Fascinujícímu výhledu se můžete oddávat třeba z pohodlí skvěle hodnoceného hotelu Gardena Grödnerhof Hotel & Spa. Po tři generace jej vede rodina Bernardi, která své hosty hýčká perfektním servisem, skvělými službami a dokonalou kuchyní včetně michelinské restaurace Anna Stuben.

    08. 03.2024

Developed by MadFox design