Milovníci seafoodu v nejvyšší kvalitě to nemají v suchozemské zemi jednoduché. Přímo v srdci Prahy se ale nachází místo, které právě na tomto konceptu postavilo svou nabídku a uspělo: Zdenek’s Oyster bar. Od roku 2011 nabízí fine dining gastronomii založenou na kombinaci surovin nejvyšší kvality, fusion receptech inspirovaných Asií, moderních technik a lokálních ingrediencí. Základem zdejší nabídky jsou pochopitelně ústřice v nejvyšší kvalitě – ať už v klasické podobě nebo v některé z nápaditých fusion úprav. S ústřicemi se pochopitelně snoubí „bublinky“, v Oyster baru si hosté mohou vybrat z neuvěřitelných 180 druhů champagne, od známých champagne domů po méně známé značky vyráběné v malých, rodinných vinařstvích. Pro milovníky kreativního fine diningu je navíc vždy připravena sezonní nabídka jídel vytvořených zdejším šéfem kuchyně Davidem Vláškem. Přijďte si vychutnat zdejší neopakovatelnou atmosféru a kuchyni!
V dnešní uspěchané době, kdy nás zahlcují povinnosti a nekonečný proud informací, často zapomínáme na vlastní potřeby. Přitom právě jejich rozpoznání a respektování tvoří základ harmonického a naplněného života. Jedním z klíčových konceptů, který nám pomáhá najít rovnováhu mezi péčí o sebe a ohleduplností k druhým, je zdravý egoismus.
Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.
Restaurace La Veranda představuje nové sezónní menu, ve kterém se snoubí čerstvé suroviny, kreativní kombinace a kuchařská preciznost. Šéfkuchař sází na harmonii chutí a inspiraci přírodou – od lesních hub přes sladkou zeleninu až po šťavnaté maso v různých úpravách.