Rodina prémiových whisky Glenmorangie se 180 let dlouhou tradicí se rozrostla o nový přírůstek. Ochutnejte atmosféru hlavního města Japonska díky limitované edici A Tale of Tokyo.
„Tokio vždy patřilo k mým oblíbeným místům. Fascinují mě rozpory mezi jeho rušnými ulicemi a klidnými zahradami, starobylými a moderními budovami, mnoha smyslovými zážitky a kulturou. Léta strávená v Tokiu mě přiměla přemýšlet o tom, zda bych mohl své zážitky zachytit ve formě whisky,“ popisuje zrod nového produktu Dr. Bill Lumsden, ředitel destilace a výroby whisky v palírně Glenmorangie.
Požitek všemi smysly
V nové whisky se snoubí tóny pepře s nahořklými třešněmi a kokosem, zatímco v ústech se rozlije lahodná chuť pomerančové kůry s tóny kadidla a sladkého dubu. V závěru přicházejí klasické tóny whisky Glenmorangie – mandarinka, mandle a marcipán. Klíčovou roli při přípravě jedinečné whisky hrají vzácné sudy z japonského dubu Mizunara. Vše je navíc zahaleno v jedinečném designovém obalu, jehož autorem je věhlasný japonský umělec Yamaguchi Akira.
V dnešní uspěchané době, kdy nás zahlcují povinnosti a nekonečný proud informací, často zapomínáme na vlastní potřeby. Přitom právě jejich rozpoznání a respektování tvoří základ harmonického a naplněného života. Jedním z klíčových konceptů, který nám pomáhá najít rovnováhu mezi péčí o sebe a ohleduplností k druhým, je zdravý egoismus.
Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.
Restaurace La Veranda představuje nové sezónní menu, ve kterém se snoubí čerstvé suroviny, kreativní kombinace a kuchařská preciznost. Šéfkuchař sází na harmonii chutí a inspiraci přírodou – od lesních hub přes sladkou zeleninu až po šťavnaté maso v různých úpravách.