Thajské vůně v Praze Thajské vůně v Praze

Thajské vůně v Praze

02. 08.2020

Na pražskou gastronomickou scénu přibyla další autentická rodinná restaurace, respektive thajské bistro, které představuje thajskou kuchyni v její originální podobě. Thai Station v čele s Onwasa Kongpetch, rodilou Thajkou, která vedla několik rodinných podniků v Bangkoku, nabízí v moderním prostředí pečlivě promyšlený koncept thajské kuchyně.

Majitelkou bistra Thai Station, nacházejícího se ve skvělé lokaci v historickém centru Prahy vedle Uhelného trhu, je Rujalux Kongpetch Nešpůrková, která vytvořila design celého prostoru. Pochází z Bangkoku, v Birminghamu vystudovala umělecký program Master of Arts na University of Central England. Poté pokračovala ve studiu v Austrálii, kde potkala svého manžela Petra Nešpůrka. Ten jí byl velkou oporou při tvorbě konceptu bistra. Petr Nešpůrek vede jeden z největších pražských hotelů NH Prague a v roce 2018 byl oceněn prestižní cenou Hoteliér roku v České republice.

 

„V našem útulném moderním bistru chceme hostům zprostředkovat autentický zážitek jako v Thajsku – atmosférou, jídlem i obsluhou. O otevření vlastního bistra jsem snila již pár let a jsem nadšená, že se teď sen stal skutečností. Pevně věřím, že všem bude chutnat,“ komentuje majitelka Rujalux Kongpetch Nešpůrková.

 

Doporučujeme sem zajít na oběd a určitě ochutnejte Kanom Jeen Nam Ya – rýžové nudle s tuňákovým kari, podávané s čerstvou zeleninou a bylinkami pro dva.

https://www.thaistation.cz/

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design