Na pražskou gastronomickou scénu přibyla další autentická rodinná restaurace, respektive thajské bistro, které představuje thajskou kuchyni v její originální podobě.
Thai Station v čele s Onwasa Kongpetch, rodilou Thajkou, která vedla několik rodinných podniků v Bangkoku, nabízí v moderním prostředí pečlivě promyšlený koncept thajské kuchyně.
Majitelkou bistra Thai Station, nacházejícího se ve skvělé lokaci v historickém centru Prahy vedle Uhelného trhu, je Rujalux Kongpetch Nešpůrková, která vytvořila design celého prostoru. Pochází z Bangkoku, v Birminghamu vystudovala umělecký program Master of Arts na University of Central England. Poté pokračovala ve studiu v Austrálii, kde potkala svého manžela Petra Nešpůrka. Ten jí byl velkou oporou při tvorbě konceptu bistra. Petr Nešpůrek vede jeden z největších pražských hotelů NH Prague a v roce 2018 byl oceněn prestižní cenou Hoteliér roku v České republice.
„V našem útulném moderním bistru chceme hostům zprostředkovat autentický zážitek jako v Thajsku – atmosférou, jídlem i obsluhou. O otevření vlastního bistra jsem snila již pár let a jsem nadšená, že se teď sen stal skutečností. Pevně věřím, že všem bude chutnat,“ komentuje majitelka Rujalux Kongpetch Nešpůrková.
Doporučujeme sem zajít na oběd a určitě ochutnejte Kanom Jeen Nam Ya – rýžové nudle s tuňákovým kari, podávané s čerstvou zeleninou a bylinkami pro dva.
Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.
Restaurace La Veranda představuje nové sezónní menu, ve kterém se snoubí čerstvé suroviny, kreativní kombinace a kuchařská preciznost. Šéfkuchař sází na harmonii chutí a inspiraci přírodou – od lesních hub přes sladkou zeleninu až po šťavnaté maso v různých úpravách.
Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru. Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.