Thajské vůně v Praze
02. 08.2020
Na pražskou gastronomickou scénu přibyla další autentická rodinná restaurace, respektive thajské bistro, které představuje thajskou kuchyni v její originální podobě. Thai Station v čele s Onwasa Kongpetch, rodilou Thajkou, která vedla několik rodinných podniků v Bangkoku, nabízí v moderním prostředí pečlivě promyšlený koncept thajské kuchyně.
Majitelkou bistra Thai Station, nacházejícího se ve skvělé lokaci v historickém centru Prahy vedle Uhelného trhu, je Rujalux Kongpetch Nešpůrková, která vytvořila design celého prostoru. Pochází z Bangkoku, v Birminghamu vystudovala umělecký program Master of Arts na University of Central England. Poté pokračovala ve studiu v Austrálii, kde potkala svého manžela Petra Nešpůrka. Ten jí byl velkou oporou při tvorbě konceptu bistra. Petr Nešpůrek vede jeden z největších pražských hotelů NH Prague a v roce 2018 byl oceněn prestižní cenou Hoteliér roku v České republice.
„V našem útulném moderním bistru chceme hostům zprostředkovat autentický zážitek jako v Thajsku – atmosférou, jídlem i obsluhou. O otevření vlastního bistra jsem snila již pár let a jsem nadšená, že se teď sen stal skutečností. Pevně věřím, že všem bude chutnat,“ komentuje majitelka Rujalux Kongpetch Nešpůrková.
Doporučujeme sem zajít na oběd a určitě ochutnejte Kanom Jeen Nam Ya – rýžové nudle s tuňákovým kari, podávané s čerstvou zeleninou a bylinkami pro dva.
Fotogalerie
Podobné články
-
-
Jubilejní 30 číslo magazínu TRAVEL FEVER
27. 11.2025
-
Italský „hot spot“ celebrit
Když se známé osobnosti a nároční klienti rozhodují, kde se v Miláně ubytovat, vůbec nepochybují. Zpravidla totiž zamíří do svého i našeho oblíbeného hotelu Principe di Savoia. Ředitel hotelu Ezio Indiani, který hotel vede téměř dvacet let, si s námi povídal nejen o známých osobnostech, se kterými se zde setkal a které do hotelu rádi jezdí, ale také o svých zkušenostech a vyhlášených službách.
22. 11.2025