Mariánské Lázně nejsou jen proslulým lázeňským střediskem. Díky bohaté víc jak stoleté tradici mohou nabídnout i špičkový sportovní zážitek na blízkém golfovém hřišti. Že jde o výjimečné místo, potvrzuje i privilegium udělené samotnou britskou královnou Alžbětou II. Klubu umožnila používat vznešené označení – Royal Golf Club.
Skvostná historie
Golfové hřiště v Mariánských Lázních vzniklo v roce 1905 a je tak nejstarším u nás. Jeho kvalita byla podpořena už na počátku projektovou spoluprací s profesionálem Robertem Doigem z Musselburgh ve Skotsku. Členy nového golfového klubu se stali anglický král Eduard VII. či anglický vyslanec ve Vídni. Oba se také finančně podíleli na vybudování hřiště.Sámkrál Eduard VII. pak ještě opakovaně přispíval hodnotnými cenami do soutěží, kterých se zvláště ve 30. letech 20. století účastnili přední golfisté světa, např. Henry Cotton.
Nejen krása, ale i kvalita
Mariánskolázeňské golfové hřiště s 18 jamkami bylo často označováno jako nejkrásnější na kontinentu. Vymezují jej vzrostlé lesy okolo, mezi nimiž se nabízejí nádherné výhledy do okolní krajiny. I když je hřiště z větší části rovinaté a zdá se být snadné, neměli byste se jeho proporcemi nechat zmást. Při hře na vás totiž čeká řada nástrah, vyžadujících přesnou technickou hru. Greeny jsou ve srovnání s nově budovanými hřišti velmi malé, ale dobře chráněné bunkery.
Posilnění pro skvělé výkony
U golfového hřiště přirozeně naleznete i klubové prostory. V části z nich sídlí prvotřídní Royal Spoon Restaurant s krásným výhledem na hřiště a vyhlášenou kuchyní. Pro své domácí zákusky a kávu je restaurace také velmi oblíbeným výletním cílem lázeňských hostů.
Golf pro všechny
I když je mariánskolázeňské hřiště určeno pro vyspělé hráče. Můžete si zde zajistit tréninky a také vyzkoušet svou dovednost spolu s přáteli nebo celou rodinou i dětmi na přilehlém veřejném Chip & Putt hřišti. Golfové hole i míčky je možné si na místě zapůjčit. Radost ze hry, čistý vzduch a nádherná příroda kolem vás pak nabijí pravou životodárnou energií.
Restaurace La Veranda představuje nové sezónní menu, ve kterém se snoubí čerstvé suroviny, kreativní kombinace a kuchařská preciznost. Šéfkuchař sází na harmonii chutí a inspiraci přírodou – od lesních hub přes sladkou zeleninu až po šťavnaté maso v různých úpravách.
Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru. Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.
Je soubor luxusních hotelů, špičkových restaurací a kaváren s několika pobočkami v České republice, na Slovensku a v Německu. Cílem těchto krásných míst je poskytovat hodnotné kulinářské zážitky a cítit se v restauracích a hotelech jako doma.
Síla spočívá v osobním přístupu ke všem hostům a v pozornosti věnované detailům ve všech aspektech cesty hosta.