Šlechtic mezi greeny Šlechtic mezi greeny

Šlechtic mezi greeny

02. 08.2021

Mariánské Lázně nejsou jen proslulým lázeňským střediskem. Díky bohaté víc jak stoleté tradici mohou nabídnout i špičkový sportovní zážitek na blízkém golfovém hřišti. Že jde o výjimečné místo, potvrzuje i privilegium udělené samotnou britskou královnou Alžbětou II. Klubu umožnila používat vznešené označení – Royal Golf Club.

Skvostná historie

Golfové hřiště v Mariánských Lázních vzniklo v roce 1905 a je tak nejstarším u nás. Jeho kvalita byla podpořena už na počátku projektovou spoluprací s profesionálem Robertem Doigem z Musselburgh ve Skotsku. Členy nového golfového klubu se stali anglický král Eduard VII. či anglický vyslanec ve Vídni. Oba se také finančně podíleli na vybudování hřiště. Sám král Eduard VII. pak ještě opakovaně přispíval hodnotnými cenami do soutěží, kterých se zvláště ve 30. letech 20. století účastnili přední golfisté světa, např. Henry Cotton.

Nejen krása, ale i kvalita

Mariánskolázeňské golfové hřiště s 18 jamkami bylo často označováno jako nejkrásnější na kontinentu. Vymezují jej vzrostlé lesy okolo, mezi nimiž se nabízejí nádherné výhledy do okolní krajiny. I když je hřiště z větší části rovinaté a zdá se být snadné, neměli byste se jeho proporcemi nechat zmást. Při hře na vás totiž čeká řada nástrah, vyžadujících přesnou technickou hru. Greeny jsou ve srovnání s nově budovanými hřišti velmi malé, ale dobře chráněné bunkery.

Posilnění pro skvělé výkony

U golfového hřiště přirozeně naleznete i klubové prostory. V části z nich sídlí prvotřídní Royal Spoon Restaurant s krásným výhledem na hřiště a vyhlášenou kuchyní. Pro své domácí zákusky a kávu je restaurace také velmi oblíbeným výletním cílem lázeňských hostů.

Golf pro všechny

I když je mariánskolázeňské hřiště určeno pro vyspělé hráče. Můžete si zde zajistit tréninky a také vyzkoušet svou dovednost spolu s přáteli nebo celou rodinou i dětmi na přilehlém veřejném Chip & Putt hřišti. Golfové hole i míčky je možné si na místě zapůjčit. Radost ze hry, čistý vzduch a nádherná příroda kolem vás pak nabijí pravou životodárnou energií.

https://www.golfml.cz

Podobné články


  • La Veranda představuje nové chutě
La Veranda představuje nové chutě
    Česko Restaurace Praha

    La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které jsou vždy dotažené do konce po chuťové i vizuální stránce. Tým restaurace La Veranda s majitelem Yurijem Kolesnikem dbá na celkový zážitek. Tedy interiér připomíná verandu francouzského stylu, kde se každý příchozí cítí jako doma. Pak ovšem nastupuje servis, který doma nepotkáte. Fantastický profesionální přístup je doslova dechberoucí. Směs všech těchto faktů a vjemů dělá z každé návštěvy restaurantu La Veranda dokonalý zážitek.

    22. 04.2024

  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

Developed by MadFox design