Puradies 
Výjimečný resort ve výjimečném koutu alpské krajiny Puradies 
Výjimečný resort ve výjimečném koutu alpské krajiny

Puradies
Výjimečný resort ve výjimečném koutu alpské krajiny

07. 05.2022

Středisko Leogang ležící v kouzelné oblasti rakouského Salcburska přirovnávají místní k módnímu butiku. Tam taky zavítáte tehdy, chcete-li si dopřát něco výjimečného, stylového nebo hodně trendy.

Před nějakými sto lety kraji v srdci salcburských hor hrozilo, že ho nakonec opustí nejen lidé, ale i ty lišky, protože už zde nebylo komu dát dobrou noc. No a vidíte. Dnes se tady rozkládá největší rakouské eldorádo cyklistů a v zimě pak jeden z největší lyžařských areálů Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Odpaly k horským štítům  
Pouhý deset minut od hotelu se nachází hřiště Urslautal, kde vás čekají bezvadně upravené fairwaye připomínající koberce, rychlé greeny chráněné bunkery a malými rybníčky. A všude fantastická scenérie alpského údolí. Hory obklopují osmnáctku ze všech stran. V bezprostřední blízkosti je celá řada dalších hřišť: Gut Brandlhof, Zell am See nebo GC Mittersil.

 Přírodní resort PURADIES

Naturresort Puradies patří rodině Madreiterů, která tu na svém statku Embachhof už v padesátých letech minulého století pronajímala pokoje návštěvníkům. Ke statku patřila i obrovská slunečná louka pod lesem, kde v roce 2007 začala rodina budovat malou luxusní chatovou vesničku. Skromná restaurace však přestala vyhovovat, tak se muselo najít řešení. Tehdy se jeden ze synů, Michael, rozhodl pověsit své zaměstnání poradce v mezinárodní společnosti na hřebík a usadit se v Leogangu. Trmácení se letadlem po světě v saku a s kufříkem ho přestalo bavit a začal realizovat své sny neobyčejného hotelu. To, co se mu tu povedlo, nemá obdoby. Věrný mottu „Nevtíravě, redukovaně a čistě“ dokázal z malého hotýlku vybudovat kouzelné místo k pobývání. V areálu s neuvěřitelnou rozlohou 500 tisíc metrů čtverečních si můžete vybrat ze tří typů ubytování od klasických pokojů přes luxusní suity ve dvou budovách až po skvěle vybavené chalety.

Alpské wellness

Rozměr názvu vycházejícího ze spojení Pure Paradise možná doceníte teprve v hotelovém spa Badhaus „Innere Mitte“, až pohodlně uložíte své namožené tělo v jedné ze čtyř saun. Každá má nádherný výhled na jiný kopec. A pak se hned ochlaďte v jezírku. Přestože „vnitřní střed“ (Innere Mitte) je známý spíš z asijské medicíny, směřování k harmonii, pro moderního člověka tak aktuální, zná i „léčba pinzgauerská“, která je zapsaná jako nehmotné světové dědictví v seznamu UNESCO. Čas tu běží v úplně jiném rytmu a na své si přijdou skutečně všichni. Lenoši i sportovci. Vášniví cyklisté, jogíni i rodinky s dětmi. S krásami hotelu si v ničem nezadá ani jeho okolí.

https://www.puradies.com

Podobné články


Developed by MadFox design