Petr Svejkovský bývá často představován jako spasitel české gastronomie. Restaurace čeká v blízké budoucnosti zkouška opravdu těžká, unikátní kousky si ale nyní může pořídit každý i do svých kuchyní a jídelen. Luxus, design, odolnost a pevnost, to vše najdete v e-shopu premium-home.cz, po domluvení návštěvy pak i v showroomu společnosti Premium Gastro v Praze – Uhříněvsi.
Petr Svejkovský studoval na švýcarské École hôtelière de Lausanne a své zlaté know-how posbíral ve vedoucích pozicích na těch nejblyštivějších zámořských výletních lodích. Prémiové značky z jeho portfolia si objednávají šéfkuchaři zvučných jmen, Národní tým kuchařů a cukrářů na své soutěže i malé exkluzivní podniky po celém světě. Objevovat můžete mimořádnou funkčnost, unikátní vzhled i opravdu mistrovské kousky stvořené pro to nejoriginálnější servírování. Nevěříte? Pak se pokochejte synergií jídla a designu vzešlé z rukou českého mistra Martina Kastnera a jeho značky Crucial Detail. Norské Figgio přichází nejen s neskutečně zajímavými tvary a barevným dekorem, ale do svého porcelánu přidali speciální příměs – oxid hlinitý. Dali tak vzniknout nejpevnějšímu porcelánu na světě. Ana Roquero ze Španělska založila značku Cookplay. Její produkci si pro změnu zamilují obdivovatelé fusion stylu a střízlivějšího bílého a černého dekoru.
V portfoliu společností Premium Gastro a Premium Home najdete přes osmdesát světových značek luxusního nádobí a funkčních doplňků do kuchyně. Majitel a zakladatel Petr Svejkovský se zároveň snaží pomoci těm, kteří si nemohou dovolit ani ty nejlevnější hrnky. Charitativní projekt Talíř za halíř (www.talirzahalir.cz) shromažďuje vyřazený inventář z kaváren a restaurací a nabízí ho matkám samoživitelkám i dalším potřebným.
Náplň dovolené nemusí mít vždy formu katalogového zájezdu. Občas člověk zatouží po něčem neobyčejném, po zážitku střiženém přesně na míru, po dobrodružství, jež zanechá nádherné a neopakovatelné vzpomínky. Právě taková přání dokáže vyslyšet cestovní kancelář Exclusive Tours. Čím vším umí tato společnost své zákazníky mile překvapit, nám přiblížil její výkonný ředitel Dominik Kohel.
V centru obce Průhonice, která se nachází nedaleko Prahy, najdete moderní francouzskou restauraci Paloma, která je propojena se stylovým hotelem a fantastickou pekárnou a cukrárnou. Už na první pohled nikoho nepřekvapí, že si potrpí na vysokou kvalitu a čerstvost potravin. Nejen však českých, ale i francouzských. Důraz na detail a silný gastronomický zážitek je dílem šéfkuchařky Alexie Falcone.