Ve Veselí nad Moravou se rodí nový turistický fenomén. Za názvem Dog in Dock se skrývá nejen čím dál známější vinařství, ale také jeho rozsáhlý areál, jenž nabízí kromě požitku z moravského vína také spoustu zábavy, kulturního a sportovního vyžití. Nejnovějším přírůstkem je od května 2024 stylové ubytování a Bistro zakotvené v přístavu, k jejichž otevření vyvinuli v Dog in Dock exkluzivní sekt vyráběný metodou Champagne.
Pro každého něco
Dog in Dock je vskutku jedinečné vinařství. I když v něm víno hraje hlavní roli, láká také na přírodní krásy, kulturní akce, dobré jídlo, zážitek z plavby i unikátní moderní lodní výtah.
U „Psa v přístavu“ se můžete skvěle vyspat
První květnový týden se stal v rozvoji vinařství dalším mezníkem. V srdci malebného městečka Veselí nad Moravou, kde Dog in Dock sídlí, bylo otevřeno apartmánové ubytování. Okouzlí nejen moderním designem, ale také krásným výhledem do zámeckého parku a na klidnou hladinu Baťova kanálu. Prostorné klimatizované pokoje s kuchyňským koutem doplňuje privátní wellness s dvěma druhy saun, venkovní vířivkou a osvěžující zónou.
Občerstvení s vínojety
Dalším důvodem k oslavě ve vinařství bylo otevření originálního Bistra. Jeho menu se bude měnit dle aktuální nabídky čerstvých surovin od vybraných okolních dodavatelů. Díky samoobslužným vínojetům bude také k dispozici až 28 různých vín z Moravy a dalších míst Evropy. Bistro ovšem zve i na degustační večeře a tematické večery, stylová grilování, hudební večery nebo autorská čtení.
K vínu patří umění
Už při vstupu do areálu vinařství vítá příchozí originální umělecké dílo – psí sousoší z dílny známého českého sochaře Davida Černého. Čtyři metry vysoké sousoší s názvem Dog in Dock in dog představuje tři psy z ušlechtilé oceli. Z každého úhlu pohledu však uvidíte vždy jen 2 psy současně.
„Champagne“ z Moravy
Vinařství oslavilo otevření první etapy nového areálu také svým prvním sektem v kategorii extra brut. Tento ryzlink rýnský z ročníku 2021 ležel 24 měsíců v lahvi na jemných kalech.
V dnešní uspěchané době, kdy nás zahlcují povinnosti a nekonečný proud informací, často zapomínáme na vlastní potřeby. Přitom právě jejich rozpoznání a respektování tvoří základ harmonického a naplněného života. Jedním z klíčových konceptů, který nám pomáhá najít rovnováhu mezi péčí o sebe a ohleduplností k druhým, je zdravý egoismus.
Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.
Příběh Davida Josefa Bechera (1725–1792) je pevně vrostlý do historie Karlových Varů, lékař, učenec, chemik, mecenáš, dobrodinec a balneolog, jehož přístup k léčbě a rozvoj lázeňství dodnes ovlivňuje podobu města, je právem považován za jednu z jeho největších legend.