Oblíbený vinohradský bar Mánesova Bar and Books, který uzavřel svoji etapu po krásných 17 letech minulý rok v září, se přesunul téměř v identické podobě do centra, kousek od Národní třídy.
Prostředí a interiér v koloniálním stylu je inspirován atmosférou New Yorku 30. let minulého století. Noblesně ikonické jsou i služby – špičkový servis a prezentace koktejlů, prémiových destilátů, vín a champagne, tak jak je znáte z Bar and Books baru v New Yorku, Varšavě a Týnská Bar and Books v Praze.
Poznávacím znamením konceptu Bar and Books jsou doutníky. V široké nabídce světových značek nechybí ani vlastní Bar and Books doutníky. Součástí Národní Bar and Books je proto i doutníková místnost s kapacitou 25 osob. Příjemně komorní atmosféra panuje ve všech prostorách – horní i spodní bar má kapacitu 30 osob.
Oba pražské bary jsou nově hrdým ambasadorem rumu Brugal.
„Ani 35 let od otevření prvního baru Hudson Bar and Books mě stále nepřešla chuť po nových začátcích a barové kultuře. Pevně věřím, že Národní Bar and Books nebude mé poslední barové dítě, vždyť Týnská Bar and Books žije v Praze už 23 let. Na všechny z vás se již moc těším,“ komentuje s humorem zakladatel konceptu Bar and Books Raju S. Mirchandani.
K pravidelným konceptům barů Bar and Books patří workshopy zaměřené na koktejly, tematické večery se živou hudbou a burleskou, úterky věnované whisky či dámské pondělky. Úctyhodné portfolio whisek z celého světa zařadilo Bar and Books na špičku evropských barů.
Vzhledem k lokalitě je Národní Bar and Books skvělým místem na privátní degustace či firemní večírky.
Restaurace BRICK’S – Hergetova Cihelna v centru Prahy připravila pro letošní podzim a zimu sérii tematických akcí, které spojí originální gastronomii s jedinečnou atmosférou. Od strašidelného Halloweenu přes svatomartinské hody a adventní šnečí speciality až po vánoční nabídku a slavnostní silvestrovské menu.
Známý restauratér Yurij Kolesnik, který stojí za oblíbenými restauracemi La Veranda
v centru Prahy a Babiččina zahrada v Průhonicích, nově představuje polední nabídku. Poprvé tak hosté mohou v obou podnicích vyzkoušet speciálně sestavená menu, která se budou každý týden obměňovat.
Rodinná dovolená bez stresu? Jde to vůbec? Zní to jako sen? V rakouském resortu Reiters Reserve vědí, jak na to: Rodiče potřebují zabavit své děti, ale rádi by si taky trochu odpočinuli nebo zahráli golf. Prarodiče se svými dětmi i vnuky rádi stráví den, ale rána a večery by měli radši trochu potřebného klidu…