Oblíbený vinohradský bar Mánesova Bar and Books, který uzavřel svoji etapu po krásných 17 letech minulý rok v září, se přesunul téměř v identické podobě do centra, kousek od Národní třídy.
Prostředí a interiér v koloniálním stylu je inspirován atmosférou New Yorku 30. let minulého století. Noblesně ikonické jsou i služby – špičkový servis a prezentace koktejlů, prémiových destilátů, vín a champagne, tak jak je znáte z Bar and Books baru v New Yorku, Varšavě a Týnská Bar and Books v Praze.
Poznávacím znamením konceptu Bar and Books jsou doutníky. V široké nabídce světových značek nechybí ani vlastní Bar and Books doutníky. Součástí Národní Bar and Books je proto i doutníková místnost s kapacitou 25 osob. Příjemně komorní atmosféra panuje ve všech prostorách – horní i spodní bar má kapacitu 30 osob.
Oba pražské bary jsou nově hrdým ambasadorem rumu Brugal.
„Ani 35 let od otevření prvního baru Hudson Bar and Books mě stále nepřešla chuť po nových začátcích a barové kultuře. Pevně věřím, že Národní Bar and Books nebude mé poslední barové dítě, vždyť Týnská Bar and Books žije v Praze už 23 let. Na všechny z vás se již moc těším,“ komentuje s humorem zakladatel konceptu Bar and Books Raju S. Mirchandani.
K pravidelným konceptům barů Bar and Books patří workshopy zaměřené na koktejly, tematické večery se živou hudbou a burleskou, úterky věnované whisky či dámské pondělky. Úctyhodné portfolio whisek z celého světa zařadilo Bar and Books na špičku evropských barů.
Vzhledem k lokalitě je Národní Bar and Books skvělým místem na privátní degustace či firemní večírky.
V dnešní uspěchané době, kdy nás zahlcují povinnosti a nekonečný proud informací, často zapomínáme na vlastní potřeby. Přitom právě jejich rozpoznání a respektování tvoří základ harmonického a naplněného života. Jedním z klíčových konceptů, který nám pomáhá najít rovnováhu mezi péčí o sebe a ohleduplností k druhým, je zdravý egoismus.
Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.
Restaurace La Veranda představuje nové sezónní menu, ve kterém se snoubí čerstvé suroviny, kreativní kombinace a kuchařská preciznost. Šéfkuchař sází na harmonii chutí a inspiraci přírodou – od lesních hub přes sladkou zeleninu až po šťavnaté maso v různých úpravách.