La Veranda a Babiččina Zahrada:
Když se v restauraci chcete cítit lépe než doma
31. 08.2022
Ať už vyrazíte do centra Prahy nebo do překrásného zámeckého parku v Průhonicích, narazíte v obou lokalitách na gastronomické perly: Oázu klidu, restauraci La Veranda v centru metropole, a její „sesterský“ podnik, Babiččinu zahradu v Průhonicích.
Náš tajný tip
Uprostřed romantických uliček Starého města naleznete restauraci La Veranda, která je už 20 let naší srdeční záležitostí. Tady můžete zapomenout na ruch velkoměsta a na chvíli se přenést na prosluněný venkov, třeba někam do Provence. .Náš tajný tip: řekněte si o thajskou polévku, která není na jídelním lístku, ale když o ní víte, tak ji dostanete. Menu se zde často obměňuje, ale tatarák se zauzeným žloutkem a lanýžem v různých obměnách zůstává stálicí. Ochutnejte a pochopíte, co to znamená symfonie chutí a proč tento podnik doporučuje i gastronomický průvodce Michelin. Na vinném lístku najdete takové skvosty, která okouzlí vaše chuťové pohárky, a garantujeme vám, že některá z nich zařadíte i do své domácí vinotéky.
Nechte se pohladit
U babičky bylo vždy dobře a stejně tak vám bude vždy krásně i v Babiččině zahradě v Průhonicích, která je „sesterskou“ restaurací La Verandy. Zatímco ta nabízí zejména středomořskou a mezinárodní kuchyni, v Babiččině zahradě vybírají prvotřídní suroviny od místních drobných pěstitelů a farmářů a připravují pokrmy, které vyrůstají z našich tradic. Venkovní restaurace ukrytá v zeleni nabízí posezení v romantických altáncích pro dva nebo i pro větší společnost. Odpočiňte si při pikniku v místní voňavé bylinkové zahrádce nebo uspořádejte grilovačku. Na hosty čeká i vnitřní restaurace, zázemí pak poskytuje penzion s útulnými pokoji a špičkovými službami v podobě uvolňujících masáží a terapií.
Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.
Restaurace La Veranda představuje nové sezónní menu, ve kterém se snoubí čerstvé suroviny, kreativní kombinace a kuchařská preciznost. Šéfkuchař sází na harmonii chutí a inspiraci přírodou – od lesních hub přes sladkou zeleninu až po šťavnaté maso v různých úpravách.
Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru. Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.