KVILDY.CAFÉ KVILDY.CAFÉ

KVILDY.CAFÉ

28. 08.2023

Dovolená na horách je zdravým osvěžením všedních dnů. Na Šumavě ale můžete pookřát i jinak. Ve známé horské obci Kvilda vám energii dodá nejen vynikající káva, ale také další nabídka skvělého jídla a nápojů moderně zařízeného bistra s názvem Kvildy.Café.

Belgické pozdravy

Příjemný podnik v nejvýše položené obci v České republice na Kvildě vybudoval pan Luis Přibyl, který se rozhodl svou vášeň k dobré kávě transformovat do krásné kavárny, kam by mu nechodilo moc lidí. Prostě celý koncept je postaven na myšlence „dělat to pro radost“. Proto si nechal celou kavárnu navrhnout svým oblíbeným architektem Jaroslavem Šustou tak, aby ho těšilo tam trávit celé dny. A to se neuvěřitelně podařilo! Luisovo sedmnáctileté pracovní působení v Belgii se nedá přehlédnout. Země hranolek a čokolády mu přirostla k srdci, a tak ji kus převezl i do šumavského prostředí. A proto v jídelním lístku natrefíte na belgický tatarák či stoofvlees se skvělými belgickými hranolky, případě úhoře na zeleno, což je vrchol belgické gastronomie. Jde prostě o místo, kde se vášně a cit snoubí s genialitou. Je nutné však dodat, že i české speciality lákají k ochutnání – třeba klasické buchtičky se šodó od šumavské legendy paní Jarmilky Roučkové, jež je připravuje tradičním a poctivě ručně podle svého tajného rodinného receptu, který (jak sama říká) dostala od své prababičky Gertrudy, za což jí moc „Danke“ . Nevynechejte ani sladké a slané zákusky - makový štrůdl, čokoládový lanýž, máslové croissanty nebo olivové bagety s italským fermentovaným salámem opravdu stojí za to.

Káva nebo Aperol?

Chloubou nabídky je vynikající káva ze směsi Golden Brazil, pro kterou jsou charakteristická ručně sbíraná kávová zrna intenzivní, vyvážené chuti. Společně s vodou z vlastního vrtu z podzemního řečiště nedalekých Jezerních slatí, 100% bez chloru a jine chemie, vytváří absolutně výjimečnou chuť, kterou docení každý skutečný “fajnsmejkr”. V nabídce ale naleznete i osvěžující domácí limonády, kvalitní vína nebo skvělý cremánt a míchané nápoje. Ostatně právě Aperol, poctivý a velký, nás dostal. Když připočteme přátelskou atmosféru, nádherný interiér s perfektním venkovním posezením, které vždy zdobí čerstvě nařezané květiny, můžeme Kvildy.Café za náš magazín jedině doporučit.

https://www.kvildy.cafe

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design