Kde se byznys potkává s byznysem Kde se byznys potkává s byznysem

Kde se byznys potkává s byznysem

16. 10.2023

Praha je oblíbeným cílem turistů, je však také centrem obchodu a finančních transakcí. A i když je ve „stověžaté matičce“, jak se Praze někdy říká, kancelářských budov dost, mnohem zajímavější je uskutečnit obchodní schůzku nebo oběd v některé z příjemných kaváren či restaurací. Jedna z nich je pro taková byznysová setkání jako stvořená svým originálním konceptem i místem, kde se nachází. Jmenuje se W Restaurant & Whiskey Bar.

„W“ jako whisky

W Restaurant má sice jednoduchý název, přesto pro někoho záhadný. Stačí vstoupit a tisícovka lahví whisky vystavená ve vitrínách název okamžitě objasní. V tomto restaurantu s bohatou sbírkou slavného alkoholického nápoje se snoubí vynikající středomořská gastronomie a bar v nádherném sklepním interiéru s klenutými stropy.

 Místo plné historie i současnosti

Majitel W Restaurantu Marek Jablonský v Praze dlouho hledal prostory, které by odpovídaly klubové atmosféře, v níž whisky chutná nejlépe. Našel je symbolicky v pražské židovské čtvrti v Maiselově ulici na Starém Městě. Koncept W Restaurantu si totiž do Prahy přivezl z izraelského Tel Avivu, kde již jeho obchodní přátelé nějaký rok podobný restaurant provozovali. Pražský podnik je ale originální i díky zajímavému členění sklepních prostor, které umožnily vytvořit bar ve tvaru písmene V.

Klidné místo pro dobré obchody

Podobně jako u izraelského podniku se Marku Jablonskému plní sen a W Restaurant se už za krátkou dobu stačil etablovat jako oblíbené místo setkávání obchodních partnerů a významných osobností. Přispívá k tomu přirozeně nejen pěkná atmosféra interiéru, kde čas ztrácí na hektičnosti a skýtá potřebné soukromí, ale také bohatá nabídka nápojů a vynikající kuchyně.

Chuť Středozemního moře

I když se W Restaurant nachází v srdci Evropy, přesto v něm ucítíte vůni oblíbené středomořské kuchyně. Připravují zde šťavnaté hovězí steaky z Argentiny, USA či z poctivého českého chovu na grilu na dřevěném uhlí. Vynikající jsou i rybí speciality jako steak z tuňáka s wasabi bramborovým pyré nebo filet z lososa s bramborovým fondánem a krémem z červené řepy. Vegetariáni si zde také přijdou na své, jelikož menu je zde připraveno opravdu delikátně. Mezi oblíbené se řadí vynikající carpaccio z pečené červené řepy. Závěrem není radno vynechat ani některý z jedinečných dezertů s otiskem whisky jako např. The Smoked a Whiskippy.

Nejen whisky

Mimo whisky je W Restaurant rovněž domovem nevšedních vín. Z jejich širokého výběru určitě stojí za zmínku ta izraelská. Kupříkladu červené Yarden Rom se perfektně hodí k zdejším steakům. Vynikající jsou ovšem i koktejly – nejen z whisky, ale též na bázi ginu a vodky. 

S kolegy a přáteli

W restaurant je dokonale připraven také na firemní akce. Prostředí prodchnuté duchem whisky pojme až 142 hostů, má dva salonky a kvalitní audio/video systém. Může se jako jeden z mála pražských restauračních prostorů dokonce pochlubit samostatným VIP vstupem pro maximální diskrétnost vybraných příchozích. A díky klubovému členství vám bude vráceno formou kreditu 10 % z celkové útraty.

https://www.wrbmprague.cz

Fotogalerie


Podobné články


  • La Veranda představuje nové chutě
La Veranda představuje nové chutě
    Česko Restaurace Praha

    La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které jsou vždy dotažené do konce po chuťové i vizuální stránce. Tým restaurace La Veranda s majitelem Yurijem Kolesnikem dbá na celkový zážitek. Tedy interiér připomíná verandu francouzského stylu, kde se každý příchozí cítí jako doma. Pak ovšem nastupuje servis, který doma nepotkáte. Fantastický profesionální přístup je doslova dechberoucí. Směs všech těchto faktů a vjemů dělá z každé návštěvy restaurantu La Veranda dokonalý zážitek.

    22. 04.2024

  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

Developed by MadFox design