Kde se byznys potkává s byznysem Kde se byznys potkává s byznysem

Kde se byznys potkává s byznysem

16. 10.2023

Praha je oblíbeným cílem turistů, je však také centrem obchodu a finančních transakcí. A i když je ve „stověžaté matičce“, jak se Praze někdy říká, kancelářských budov dost, mnohem zajímavější je uskutečnit obchodní schůzku nebo oběd v některé z příjemných kaváren či restaurací. Jedna z nich je pro taková byznysová setkání jako stvořená svým originálním konceptem i místem, kde se nachází. Jmenuje se W Restaurant & Whiskey Bar.

„W“ jako whisky

W Restaurant má sice jednoduchý název, přesto pro někoho záhadný. Stačí vstoupit a tisícovka lahví whisky vystavená ve vitrínách název okamžitě objasní. V tomto restaurantu s bohatou sbírkou slavného alkoholického nápoje se snoubí vynikající středomořská gastronomie a bar v nádherném sklepním interiéru s klenutými stropy.

 Místo plné historie i současnosti

Majitel W Restaurantu Marek Jablonský v Praze dlouho hledal prostory, které by odpovídaly klubové atmosféře, v níž whisky chutná nejlépe. Našel je symbolicky v pražské židovské čtvrti v Maiselově ulici na Starém Městě. Koncept W Restaurantu si totiž do Prahy přivezl z izraelského Tel Avivu, kde již jeho obchodní přátelé nějaký rok podobný restaurant provozovali. Pražský podnik je ale originální i díky zajímavému členění sklepních prostor, které umožnily vytvořit bar ve tvaru písmene V.

Klidné místo pro dobré obchody

Podobně jako u izraelského podniku se Marku Jablonskému plní sen a W Restaurant se už za krátkou dobu stačil etablovat jako oblíbené místo setkávání obchodních partnerů a významných osobností. Přispívá k tomu přirozeně nejen pěkná atmosféra interiéru, kde čas ztrácí na hektičnosti a skýtá potřebné soukromí, ale také bohatá nabídka nápojů a vynikající kuchyně.

Chuť Středozemního moře

I když se W Restaurant nachází v srdci Evropy, přesto v něm ucítíte vůni oblíbené středomořské kuchyně. Připravují zde šťavnaté hovězí steaky z Argentiny, USA či z poctivého českého chovu na grilu na dřevěném uhlí. Vynikající jsou i rybí speciality jako steak z tuňáka s wasabi bramborovým pyré nebo filet z lososa s bramborovým fondánem a krémem z červené řepy. Vegetariáni si zde také přijdou na své, jelikož menu je zde připraveno opravdu delikátně. Mezi oblíbené se řadí vynikající carpaccio z pečené červené řepy. Závěrem není radno vynechat ani některý z jedinečných dezertů s otiskem whisky jako např. The Smoked a Whiskippy.

Nejen whisky

Mimo whisky je W Restaurant rovněž domovem nevšedních vín. Z jejich širokého výběru určitě stojí za zmínku ta izraelská. Kupříkladu červené Yarden Rom se perfektně hodí k zdejším steakům. Vynikající jsou ovšem i koktejly – nejen z whisky, ale též na bázi ginu a vodky. 

S kolegy a přáteli

W restaurant je dokonale připraven také na firemní akce. Prostředí prodchnuté duchem whisky pojme až 142 hostů, má dva salonky a kvalitní audio/video systém. Může se jako jeden z mála pražských restauračních prostorů dokonce pochlubit samostatným VIP vstupem pro maximální diskrétnost vybraných příchozích. A díky klubovému členství vám bude vráceno formou kreditu 10 % z celkové útraty.

https://wrestaurant.cz

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design