HENNESSY VSOP  SE ODHALUJE HENNESSY VSOP  SE ODHALUJE

HENNESSY VSOP SE ODHALUJE

20. 04.2021

Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl pozván do historického sídla v Cognacu, kde pozoroval Hennessy degustační komisi při degustování eaux-de-vie, které později společně vytvoří koňak Hennessy V.S.O.P. Privilège. Tentokrát jim však během tohoto výjimečném rituálu asistovalo zařízení, které v reálném čase zaznamenávalo emoce při vychutnávání.

Tato data následně Refik Anadol transformoval pomocí 3D data mappingu do barev, tvarů, reliéfu a struktur. Vzniklo tak umělecké dílo, které znázorňuje senzorické dědictví, střežené a předávané po generace v úzkém kruhu Hennessy degustační komise. To, co bylo oku skryté se tak nyní stává viditelným a hmatatelným v poetickém designu limitované edice lahve Hennessy V.S.O.P. Privilège.

O REFIKU ANADOLOVI

Refik Anadol (narozen roku 1985, v Istanbulu, Turecku) je umělec nových médií a průkopník v estetice dat a strojové inteligenci. Klíčovým prvkem v jeho kreativní práci je propojení lidí a strojů a vytváří tak hybridní vztah mezi architekturou, mediálním uměním, umělou inteligencí a daty.

O HENNESSY V.S.O.P. PRIVILÈGE

Hennessy V.S.O.P je vyjádřením know-how 8 generací master blenderů. Je tvořen vybranými eaux-de-vie, které zrály převážně v použitých sudech, aby načerpaly lehkou úroveň taninů. Výsledný koňak je tak plný charakteru, s harmonickým aroma vanilky, skořice a toastových tónů, které společně utvářejí hladce bezchybný dojem při vychutnávání.

Fotogalerie


Podobné články


  • La Veranda představuje nové chutě
La Veranda představuje nové chutě
    Česko Restaurace Praha

    La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které jsou vždy dotažené do konce po chuťové i vizuální stránce. Tým restaurace La Veranda s majitelem Yurijem Kolesnikem dbá na celkový zážitek. Tedy interiér připomíná verandu francouzského stylu, kde se každý příchozí cítí jako doma. Pak ovšem nastupuje servis, který doma nepotkáte. Fantastický profesionální přístup je doslova dechberoucí. Směs všech těchto faktů a vjemů dělá z každé návštěvy restaurantu La Veranda dokonalý zážitek.

    22. 04.2024

  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

Developed by MadFox design