HENNESSY VSOP  SE ODHALUJE HENNESSY VSOP  SE ODHALUJE

HENNESSY VSOP SE ODHALUJE

20. 04.2021

Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl pozván do historického sídla v Cognacu, kde pozoroval Hennessy degustační komisi při degustování eaux-de-vie, které později společně vytvoří koňak Hennessy V.S.O.P. Privilège. Tentokrát jim však během tohoto výjimečném rituálu asistovalo zařízení, které v reálném čase zaznamenávalo emoce při vychutnávání.

Tato data následně Refik Anadol transformoval pomocí 3D data mappingu do barev, tvarů, reliéfu a struktur. Vzniklo tak umělecké dílo, které znázorňuje senzorické dědictví, střežené a předávané po generace v úzkém kruhu Hennessy degustační komise. To, co bylo oku skryté se tak nyní stává viditelným a hmatatelným v poetickém designu limitované edice lahve Hennessy V.S.O.P. Privilège.

O REFIKU ANADOLOVI

Refik Anadol (narozen roku 1985, v Istanbulu, Turecku) je umělec nových médií a průkopník v estetice dat a strojové inteligenci. Klíčovým prvkem v jeho kreativní práci je propojení lidí a strojů a vytváří tak hybridní vztah mezi architekturou, mediálním uměním, umělou inteligencí a daty.

O HENNESSY V.S.O.P. PRIVILÈGE

Hennessy V.S.O.P je vyjádřením know-how 8 generací master blenderů. Je tvořen vybranými eaux-de-vie, které zrály převážně v použitých sudech, aby načerpaly lehkou úroveň taninů. Výsledný koňak je tak plný charakteru, s harmonickým aroma vanilky, skořice a toastových tónů, které společně utvářejí hladce bezchybný dojem při vychutnávání.

Fotogalerie


Podobné články


  • KVILDY.CAFÉ KVILDY.CAFÉ
    Česko Sport Restaurace Šumava

    KVILDY.CAFÉ

    Dovolená na horách je zdravým osvěžením všedních dnů. Na Šumavě ale můžete pookřát i jinak. Ve známé horské obci Kvilda vám energii dodá nejen vynikající káva, ale také další nabídka skvělého jídla a nápojů moderně zařízeného bistra s názvem Kvildy.Café.

    28. 08.2023

  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    21. 08.2023

Developed by MadFox design