HENNESSY VSOP  SE ODHALUJE HENNESSY VSOP  SE ODHALUJE

HENNESSY VSOP SE ODHALUJE

20. 04.2021

Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl pozván do historického sídla v Cognacu, kde pozoroval Hennessy degustační komisi při degustování eaux-de-vie, které později společně vytvoří koňak Hennessy V.S.O.P. Privilège. Tentokrát jim však během tohoto výjimečném rituálu asistovalo zařízení, které v reálném čase zaznamenávalo emoce při vychutnávání.

Tato data následně Refik Anadol transformoval pomocí 3D data mappingu do barev, tvarů, reliéfu a struktur. Vzniklo tak umělecké dílo, které znázorňuje senzorické dědictví, střežené a předávané po generace v úzkém kruhu Hennessy degustační komise. To, co bylo oku skryté se tak nyní stává viditelným a hmatatelným v poetickém designu limitované edice lahve Hennessy V.S.O.P. Privilège.

O REFIKU ANADOLOVI

Refik Anadol (narozen roku 1985, v Istanbulu, Turecku) je umělec nových médií a průkopník v estetice dat a strojové inteligenci. Klíčovým prvkem v jeho kreativní práci je propojení lidí a strojů a vytváří tak hybridní vztah mezi architekturou, mediálním uměním, umělou inteligencí a daty.

O HENNESSY V.S.O.P. PRIVILÈGE

Hennessy V.S.O.P je vyjádřením know-how 8 generací master blenderů. Je tvořen vybranými eaux-de-vie, které zrály převážně v použitých sudech, aby načerpaly lehkou úroveň taninů. Výsledný koňak je tak plný charakteru, s harmonickým aroma vanilky, skořice a toastových tónů, které společně utvářejí hladce bezchybný dojem při vychutnávání.

Fotogalerie


Podobné články


  • Argentinské vinařství Chandon Argentinské vinařství Chandon
    Styl Design Svět

    Argentinské vinařství Chandon

    Vinařství Chandon z Mendozy v Argentině, založené v roce 1959, se vyznačuje vinicemi v podhůří andských velehor sahající od 1 000 do 1 200 metrů nad mořem – skvělé výšky pro dosažení optimální zralosti, svěžesti a chuťového profilu. Tyto specifické podmínky dávají život šumivým vínům, které zpříjemní i vaše teplé letní dny.

    22. 07.2024

  • Přepychově energické Tyrolsko Přepychově energické Tyrolsko
    Styl Luxus Sport Hotel Restaurace Léto

    Přepychově energické Tyrolsko

    Luxus v alpském duchu i vysoce profesionální a zároveň přívětivý přístup majitelky Elisabeth Gürtler a celého týmu Alpin Resort Sacher Seefeld. Takto lze ve zkratce definovat služby té nejvyšší úrovně, za kterými do tohoto rakouského resortu jezdí jen ti nejnáročnější hosté milující adrenalin i sport. Užijete si zde ale také další aktivity na čerstvém alpském vzduchu, relax v místním wellness a spánek si dopřejete v moderních a útulných pokojích.

    03. 07.2024

Developed by MadFox design