Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl pozván do historického sídla v Cognacu, kde pozoroval Hennessy degustační komisi při degustování eaux-de-vie, které později společně vytvoří koňak Hennessy V.S.O.P. Privilège. Tentokrát jim však během tohoto výjimečném rituálu asistovalo zařízení, které v reálném čase zaznamenávalo emoce při vychutnávání.
Tato data následně Refik Anadol transformoval pomocí 3D data mappingu do barev, tvarů, reliéfu a struktur. Vzniklo tak umělecké dílo, které znázorňuje senzorické dědictví, střežené a předávané po generace v úzkém kruhu Hennessy degustační komise. To, co bylo oku skryté se tak nyní stává viditelným a hmatatelným v poetickém designu limitované edice lahve Hennessy V.S.O.P. Privilège.
O REFIKU ANADOLOVI
Refik Anadol (narozen roku 1985, v Istanbulu, Turecku) je umělec nových médií a průkopník v estetice dat a strojové inteligenci. Klíčovým prvkem v jeho kreativní práci je propojení lidí a strojů a vytváří tak hybridní vztah mezi architekturou, mediálním uměním, umělou inteligencí a daty.
O HENNESSY V.S.O.P. PRIVILÈGE
Hennessy V.S.O.P je vyjádřením know-how 8 generací master blenderů. Je tvořen vybranými eaux-de-vie, které zrály převážně v použitých sudech, aby načerpaly lehkou úroveň taninů. Výsledný koňak je tak plný charakteru, s harmonickým aroma vanilky, skořice a toastových tónů, které společně utvářejí hladce bezchybný dojem při vychutnávání.
Značka šampaňského Krug je již od roku 1843 symbolem jedinečného chuťového zážitku. Ten se ještě znásobuje při kombinaci sklenky Krug Grande Cuvée nebo Krug Rosé s různými pokrmy. Proto je každoročně vyhlášena výzva, při níž kulinářští mistři mají za úkol vytvořit co nejzajímavější recept, který se hodí k tomuto lahodnému moku.
Praha, 26. září 2024 – V pražské Vodičkově ulici byl 25. září slavnostně otevřen první a jediný showroom italské značky SMEG v České republice. Za tímto projektem stojí prémiový obchod s kuchyňským vybavením Potten & Pannen – Staněk, který chce svým věrným klientům dopřát jedinečný pocit z vaření na ikonických italských spotřebičích, a to přímo v centru metropole. Produkty SMEG zde nejsou pouze vystaveny, ale také aktivně využívány v praxi v rámci prémiové školy vaření Gourmet Academy. Na návštěvníky tak čeká nejen široká nabídka, ale také autentický zážitek, který přibližuje neopakovatelné kouzlo italského stylu a gastronomické kultury.
Tam, kde Rakousko už není Maďarsko a ještě není úplně Štýrsko, nedaleko Bad Tatzmannsdorfu v jižním Burgenlandsku leží Resort Reiters Reserve. Tento kouzelný kout Rakouska se prezentuje jako oáza dobré pohody. Mírně zvlněná krajina, jejíž svahy jsou porostlé lesy a vinicemi, hodně slunce a příjemné klima – to vše je jako stvořené pro skvělou dovolenou. Celá oblast je právem označována jako nejslunnější region s více než 300 slunečními dny v roce.