Harmonie po štýrsku Harmonie po štýrsku

Harmonie po štýrsku

08. 03.2022

Christina Mauracher, která vlastní a řídí Ayurveda Resort Mandira v termálních lázních Bad Waltersdorf v rakouském Štýrsku, je vyznavačkou ajurvédy od dětství. Má titul Master of Science of Ayurveda-Medizin a rozsáhlé vzdělání v oboru. Studovala ho i v jeho kolébce, v Indii a na Srí Lance. Christina ale tuto „vědu o životě“ přenáší do našich evropských podmínek. Vyvinula koncept celostního pojetí Holistic Ayurveda Solutions, který spojuje ajurvédu, alternativní léčebné metody a moderní balneologické i fyzioterapeutické postupy v jeden celek.

Cílem je stejně jako v tradiční ajurvédě harmonie těla a ducha, která vede k dlouhému a zdravému životu. „Vyrovnanost, soulad psychiky a fyzického stavu těla modernímu člověku často schází a klasická medicína ho mnohdy podceňuje. Ajurvéda, kterou v našem resortu praktikujeme, vychází z klasické nauky o životě, ovšem je přizpůsobena požadavkům a potřebám evropského světa. V Evropě je jiné klima, jiné stravovací návyky, jsou tu jiné civilizační choroby. Proto jsme to nejlepší z klasické ajurvédy ,aklimatizovali‘ do evropského ,klima‘ a vydali se vlastní celostní cestou,“ říká Christina Mauracher.

A ten hotel!
Jakmile vstoupíte, přivítá vás pestrý svět ájurvédy indickým barevným ztvárněním i středomořskou atmosférou. Ústřední motiv „Barva je radost ze života“ je v designu společných prostor celého hotelu všudypřítomný. Ájurvédská medicína totiž předpokládá, že barvy mají pozitivní účinek a vyvolávají různé emoce. Barvy a místní materiály, jako je dřevo nebo kámen, přispívají k vyvážené atmosféře, k tomu, aby se tu hosté cítili dobře,“ vysvětluje Andreas Drexler, partner Christiny a okouzlující hostitel.

Dovolená mezi obrazy

V prostorné lounge vybudoval Andreas Drexler galerii umění, kde prezentuje své fascinující obrazy, které vtahují pozorovatele do příběhů, vyprávějících o jiných světech. Zde je všude vidět smysl Andrease pro krásu. Cestou do restaurace se budete kochat Salvatorem Dalím a Joanem Miro. Na Spa recepci vás překvapí Chagall a Demien Hirst.

Antistresová termální voda 

36 °C teplá termální voda v Bad Waltersdorfu účinně působí na klouby, zvyšuje pohyblivost a pomáhá odbourávat stres, snižuje stavy vyčerpání – to vše v kombinaci s Holistic Solutions představuje promyšlené lékařské doplnění. 

Všichni, kdo přijedou, čekají jediné – že si pořádně odpočinou, budou mít sílu znovu skály lámat a hlavně se naučí, jak si ji udržet.

Pod OBR

Léčivý a regenerační účinek termální vody je tu v jedinečném spojení s ájurvédskými procedurami a masážemi, které provádějí ájurvédští lékaři a terapeuti z Keraly a z Rakouska.

https://www.mandira-ayurveda.at

Podobné články


  • Péče o pleť nové generace Péče o pleť nové generace
    Styl Hotel Restaurace Svět

    Péče o pleť nové generace

    Pětihvězdičkový SPA-Hotel Jagdhof v malebném tyrolském Neustiftu v údolí Stubai je oceněným útočištěm pohody. Rodinný klenot, který patří manželům Pfurtschellerovým, je také členem renomované asociace Relais & Châteaux sdružující individuálně vlastněné a provozované luxusní hotely.

    02. 04.2024

  • Tisíce zážitků Tisíce zážitků
    Styl Luxus Hotel Restaurace Svět

    Tisíce zážitků

    Jedna z nejkrásnějších horských scenérií Dolomit se otevírá z italského městečka Ortisei. Fascinujícímu výhledu se můžete oddávat třeba z pohodlí skvěle hodnoceného hotelu Gardena Grödnerhof Hotel & Spa. Po tři generace jej vede rodina Bernardi, která své hosty hýčká perfektním servisem, skvělými službami a dokonalou kuchyní včetně michelinské restaurace Anna Stuben.

    08. 03.2024

Developed by MadFox design