Česká letecká platforma GEMINI WINGS slaví na evropském trhu úspěch Česká letecká platforma GEMINI WINGS slaví na evropském trhu úspěch

Česká letecká platforma GEMINI WINGS slaví na evropském trhu úspěch

25. 02.2023

Česká společnost GEMINI WINGS zaznamenala významný úspěch na evropském leteckém trhu s business jety. Za uplynulý rok dosáhla dle WingX nejvyššího náletu na charterovém celoevropském trhu pro letadlo typu Embraer Phenom 100, jehož operátorem je Air Prague, a to až 640 letových hodin za rok. Její alianční flotila se také v roce 2022 rozrostla o dva letouny: přibyla Cessna Citation Excel a na podzim rovněž velmi oblíbený stroj Pilatus PC-12.

Společnost GEMINI WINGS, která sídlí v Praze, přišla před pár lety na evropský trh s průlomovým konceptem pro majitele a operátory letadel zaměřeným na efektivní zvyšování využití letadel a helikoptér. Její silný analytický a obchodní tým vytvořil flotilu letounů a funguje jako exkluzivní obchodní partner provozovatelů i majitelů letadel. Pečlivou analýzou a zároveň vytvářením zajímavých obchodních nabídek se jí daří snižovat náklady, eliminovat prázdné přelety strojů i zbytečné a ekonomicky neefektivní stání nevyužitých letadel v hangárech. V praxi to funguje tak, že majitelé letadel mají garantované příjmy a brokerské společnosti mohou klientům nabídnout výhodnější cestování.

 Nejvíce nalétaných hodin s Phenomem 100 na celém evropském charterovém trhu „Vytvořili jsme tzv. garanční model, který je přizpůsobený každému jednotlivému letadlu a provozovateli či majiteli letadla. Naše společnost si pronajímá volnou kapacitu letadel ve dny, kdy je nevyužívá majitel či operátor, a tím pomáhá vlastníkům a provozovatelům snižovat náklady a zároveň jim generuje zaručený a pravidelný měsíční příjem,“ vysvětluje Martin Feč, generální ředitel GEMINI WINGS. Už v prvním čtvrtletí předchozího roku dosáhla tato platforma výrazného úspěchu: zaznamenali nejvyšší nálet na celoevropském charterovém trhu pro letoun Phenom 100. Tento náskok se jim díky dlouhodobým obchodním aktivitám podařil udržet až do konce roku, a to i přesto, že charterový trh pocítil loni v druhé polovici mírné ochlazení.

Dva nové přírůstky do alianční flotily

Úspěšnost tohoto konceptu potvrzují i další dva přírůstky do jejich alianční flotily. GEMINI WINGS tak mohli přivítat jeden z nejprodávanějších business jetů současnosti – letoun Cessna Citation Excel. „Cessnu Citation Excel vyhledávají zejména manažeři s opravdu hektickým pracovním rozvrhem. Model má velice komfortní, prostornou kabinu a vskutku fascinující interiér. Je to zkrátka  reprezentativní prostředí vhodné i pro pracovní schůzky přímo na palubě. Vzhledem k velikosti úložného prostoru, který má objem až 2,55 m3, se opravdu nemusíte omezovat se zavazadly. Cessna má pozoruhodný výkon, ale zároveň velmi příznivé provozní náklady, takže cestující profitují z rozumných cenových sazeb. Díky svým technickým parametrům dokáže tento super light jet vzlétat i přistávat při menších rychlostech, takže klienti mohou využít i letiště s kratšími přistávacími drahami,“ doplňuje Feč.

Druhým přírůstkem do flotily je pak ikonický Pilatus PC-12. Toto komfortní soukromé letadlo s prostornou kabinou a velkými okny se ve Švýcarsku vyrábí už od roku 1991 a brzy spatří světlo světa dvoutisící stroj. Pojme až osm pasažérů a nabízí dolet 2570 km. Oblíbenost si u charterových zákazníků vysloužil především díky svému výkonu a nízkým provozním nákladům. V Čechách je k dispozici až pět těchto strojů. „Z našeho osvědčeného garančního modelu profitují vlastně všechny zúčastněné strany: majitelé, provozovatelé i samotní cestující. Letadla nemusejí nečinně stát zaparkovaná v hangárech, majitelé a provozovatelé vydělávají a cestující zároveň získávají férové ceny s palubním servisem na vysoké úrovni. Mám velkou radost, že tato spolupráce funguje a neustále se rozšiřuje,“

 https://www.geminiwings.com

Podobné články


Developed by MadFox design