Bentley a Lamborghini Bentley a Lamborghini

Bentley a Lamborghini

12. 10.2020

Světově proslulé automobilky naplňují vášní mužská srdce už desítky let. Uchovávají si svou eleganci a dravost a zároveň nezapomínají na moderní technologie. Prvotřídní vozy našly domov také u nás v unikátním zastoupení Bentley Praha a Lamborghini Praha na Praze 5. Toto jediné oficiální zastoupení pro obě světově proslulé značky v ČR je dlouholetým partnerem magazínu Travel Fever a našeho golfového turnaje Real- Treuhand & Travel Fever Golf Cup. Letos se 10. září konal již 6. ročník.

Golf a luxusní vozy je spojení, které k sobě přirozeně ladí. Ostatně moderní podoba zeleného sportu a automobilová značka Bentley se obě zrodily na britských ostrovech. Je ovšem pravda že luxusní vozy jsou o pár století mladší. I tak je jim už víc než 100 let.

Společnost Bentley Motors Limited založil v roce 1919 Walter Owen Bentley, důmyslný konstruktér leteckých motorů. Po první světové válce se zaměřil na výrobu silných a rychlých automobilů, které sklízely jeden závodní úspěch za druhým. Během hospodářské krize ve 30. letech koupila firmu značka Rolls Royce a skvělé vozy se začaly proměňovat v luxusní partnery nadšených automobilistů. Vznikla dokonce skupina movitých vlastníků těchto prvotřídních vozů, kterým se začalo říkat Bentley Boys.

V současnosti si značka drží svou pověst výjimečných aut, což je znát i v jediném oficiálním zastoupení Bentley Motors Limited u nás, v autosalonu BENTLEY PRAHA ve Vrchlického ulici 31/18 na Praze 5. Na této adrese můžete najít také automobily značky LAMBORGHINI. I když je italská sportovní legenda o víc než 40 let mladší než Bentley, už dávno se také v jejím znaku leskne punc výjimečnosti.

V historii výkonných supersportovních vozů nalezneme dokonce další originální příběh zakladatele automobilky, tentokrát Ferruccia Lamborghiniho. Miloval rychlou jízdu, a tak si pořídil vůz Ferrari. Překvapivě s ním však nebyl bezvýhradně spokojen, upozorňoval zejména na tehdejší nižší kvalitu spojky, avšak Enzo Ferrari s ním odmítl vést dialog. Coby zkušenému výrobci traktorů mu takový problém nedal spát a pokusil se o výrobu vlastního sportovního vozu s lepší spojkou a výkonným motorem. Nakonec v silné konkurenci až oslnivě uspěl.

Úspěšní budou i ti, kteří se rozhodnou splnit si sen o výjimečném voze. Dovozce vozů Bentley i Lamborghini do ČR, společnost Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o., je nejen zárukou bezpečné koupě, ale nabízí i řadu dalších služeb. Jednou z nich je program i program Certified by Bentley, díky němuž je možné opatřit si prověřený ojetý vůz Bentley, který splňuje přísná pravidla tohoto programu. Využití takové nabídky přináší řadu výhod, mezi které může patřit například i možnost mít na vůz záruku. Obdobnou možnost nabízí i Lamborghini v rámci svého program Selezione Lamborghini. Další předností Bentley Praha a Lamborghini Praha je třeba i možnost konzultovat různé možnosti financování vašeho vozu a následně domluvené financování zajistit. Cesta za vysněným automobilem je tak mnohem schůdnější, než se na první pohled může zdát.

https://praha.bentleymotors.com/eu/cs/home

Jiří Halousek, jiri.halousek@bentleypraha.com, +420 724 110 657

https://www.lamborghini.com/en-en/ownership/dealer-locator/lamborghini-praha

Milan Maxa, milan.maxa@porsche.cz, +420 602 731 822

Fotogalerie


Podobné články


  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

  • Péče o pleť nové generace Péče o pleť nové generace
    Styl Hotel Restaurace Svět

    Péče o pleť nové generace

    Pětihvězdičkový SPA-Hotel Jagdhof v malebném tyrolském Neustiftu v údolí Stubai je oceněným útočištěm pohody. Rodinný klenot, který patří manželům Pfurtschellerovým, je také členem renomované asociace Relais & Châteaux sdružující individuálně vlastněné a provozované luxusní hotely.

    02. 04.2024

Developed by MadFox design