Babiččino divadlo chutí Babiččino divadlo chutí

Babiččino divadlo chutí

04. 09.2021

I u nás už se ustálila letní tradice divadla pod širým nebem. Na představení jedné takové scény můžete zajet i do Průhonic. Místo dramatických postav na vás ale čekají hvězdy domácí a zahraniční kuchyně. Restaurace BABIČČINA ZAHRADA pro vás připravila letní festival chutí.

Rodinnou restauraci Babiččina zahrada nenajdete v centru Prahy, to je ale její velká devíza. Díky umístění v Průhonicích nedaleko zámku a parku může prostřít kaž­dému na nádherně upravené zahradě. Za nepřízně počasí jsou k dispozici pěkné stylizované vnitřní prostory a také pokoje stejnojmenného penzionu.

Zůstaňme ale venku, neboť tato restaurace s poctivou prvorepublikovou kuchyní připravila pro návštěvníky velký festival chutí a – přiznejme si – v přírodě chutná dvakrát víc! Každé z představení letní delikatesní scény vychází z dokonalých zdrojů. Pokrmy jsou založené na potravinách od drobných pěstitelů a farmářů, ale i dodavatelů, kteří zaručují požadovanou kvalitu. Jak dodává majitel restaurace Yuriy Kolesnik: „Vaříme ze surovin, které geograficky patří k nám, rostou tu nebo rostly.“

Letošní Babiččina letní scéna k sobě přizvala hostující soubory ze sesterských podniků, restaurace La Veranda v ulici Elišky Krásnohorské a The Bistro v Londýnské ulici. O kuchařské zázemí se tedy dělí český soubor chutí například s těmi z Francie nebo ze Španělska. Pro labužnické obecenstvo je připraveno vždy něco okouzlujícího, co nadchne vtipem i rafinovaností.

Na co je možné se těšit z nabídky zmíněných tří restaurací o tomto létu, doplňuje šéfkuchař Radek David: Z La Verandy budete moct ochutnat pečená kachní játra foie gras, pyré z karamelizovaných jablek, maliny, kořeněné glazé nebo pikantní thajskou polévku s tygřími krevetami, houbami, rajčaty a jarní cibulí, která už vaříme od otevření 19 let. Z The Bistra najdete ty nejlepší snacky, jako je například medailonek z lososa, salátová okurka, Teriyaki omáčka nebo tygřích krevety v kadaif nudlích a japonský krém. Z Babiččiny zahrady nesmí scházet tatarák mletý přímo u stolu z hovězího masa, hovězí svíčková, pečená kachna, buchtičky s vanilkovým šodó nebo tvarohové plněné knedlíky.

Když pak nahlédnete přímo do kuchyně Babiččiny zahrady, uvidíte, že každé delikatese je věnována maximální péče. I o tom by mohl Radek David vyprávět: „Například nejtěžší je všechno skloubit tak, aby vše bylo ve 12:00 připravené k servisu. Nejdelší příprava je přes noc tažený hovězí vývar nebo 12 hodin pečená kachna – a pak ještě 3 hodiny pomalu připravovat kachní šťávu, která nesmí scházet. Všechno se snažíme dělat co nejčerstvěji, ale výsledek stojí za to. Do toho připravujeme denní nabídku, pečeme každý den 2 různé druhy čerstvého chleba a menu měníme každých 5–6 týdnů.

Po vynikajícím představení plném skvělých a chutných výkonů si můžete odpočinout přímo v penzionu Babiččina zahrada, kde jsou hostům k dispozici také různé další služby, jako jsou terapie, masáže, meditace nebo cvičení a tanec.

https://www.babiccinazahrada.cz

Podobné články


  • La Veranda představuje nové chutě
La Veranda představuje nové chutě
    Česko Restaurace Praha

    La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které jsou vždy dotažené do konce po chuťové i vizuální stránce. Tým restaurace La Veranda s majitelem Yurijem Kolesnikem dbá na celkový zážitek. Tedy interiér připomíná verandu francouzského stylu, kde se každý příchozí cítí jako doma. Pak ovšem nastupuje servis, který doma nepotkáte. Fantastický profesionální přístup je doslova dechberoucí. Směs všech těchto faktů a vjemů dělá z každé návštěvy restaurantu La Veranda dokonalý zážitek.

    22. 04.2024

  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

Developed by MadFox design