Babiččino divadlo chutí Babiččino divadlo chutí

Babiččino divadlo chutí

04. 09.2021

I u nás už se ustálila letní tradice divadla pod širým nebem. Na představení jedné takové scény můžete zajet i do Průhonic. Místo dramatických postav na vás ale čekají hvězdy domácí a zahraniční kuchyně. Restaurace BABIČČINA ZAHRADA pro vás připravila letní festival chutí.

Rodinnou restauraci Babiččina zahrada nenajdete v centru Prahy, to je ale její velká devíza. Díky umístění v Průhonicích nedaleko zámku a parku může prostřít kaž­dému na nádherně upravené zahradě. Za nepřízně počasí jsou k dispozici pěkné stylizované vnitřní prostory a také pokoje stejnojmenného penzionu.

Zůstaňme ale venku, neboť tato restaurace s poctivou prvorepublikovou kuchyní připravila pro návštěvníky velký festival chutí a – přiznejme si – v přírodě chutná dvakrát víc! Každé z představení letní delikatesní scény vychází z dokonalých zdrojů. Pokrmy jsou založené na potravinách od drobných pěstitelů a farmářů, ale i dodavatelů, kteří zaručují požadovanou kvalitu. Jak dodává majitel restaurace Yuriy Kolesnik: „Vaříme ze surovin, které geograficky patří k nám, rostou tu nebo rostly.“

Letošní Babiččina letní scéna k sobě přizvala hostující soubory ze sesterských podniků, restaurace La Veranda v ulici Elišky Krásnohorské a The Bistro v Londýnské ulici. O kuchařské zázemí se tedy dělí český soubor chutí například s těmi z Francie nebo ze Španělska. Pro labužnické obecenstvo je připraveno vždy něco okouzlujícího, co nadchne vtipem i rafinovaností.

Na co je možné se těšit z nabídky zmíněných tří restaurací o tomto létu, doplňuje šéfkuchař Radek David: Z La Verandy budete moct ochutnat pečená kachní játra foie gras, pyré z karamelizovaných jablek, maliny, kořeněné glazé nebo pikantní thajskou polévku s tygřími krevetami, houbami, rajčaty a jarní cibulí, která už vaříme od otevření 19 let. Z The Bistra najdete ty nejlepší snacky, jako je například medailonek z lososa, salátová okurka, Teriyaki omáčka nebo tygřích krevety v kadaif nudlích a japonský krém. Z Babiččiny zahrady nesmí scházet tatarák mletý přímo u stolu z hovězího masa, hovězí svíčková, pečená kachna, buchtičky s vanilkovým šodó nebo tvarohové plněné knedlíky.

Když pak nahlédnete přímo do kuchyně Babiččiny zahrady, uvidíte, že každé delikatese je věnována maximální péče. I o tom by mohl Radek David vyprávět: „Například nejtěžší je všechno skloubit tak, aby vše bylo ve 12:00 připravené k servisu. Nejdelší příprava je přes noc tažený hovězí vývar nebo 12 hodin pečená kachna – a pak ještě 3 hodiny pomalu připravovat kachní šťávu, která nesmí scházet. Všechno se snažíme dělat co nejčerstvěji, ale výsledek stojí za to. Do toho připravujeme denní nabídku, pečeme každý den 2 různé druhy čerstvého chleba a menu měníme každých 5–6 týdnů.

Po vynikajícím představení plném skvělých a chutných výkonů si můžete odpočinout přímo v penzionu Babiččina zahrada, kde jsou hostům k dispozici také různé další služby, jako jsou terapie, masáže, meditace nebo cvičení a tanec.

https://www.babiccinazahrada.cz

Podobné články


  • Argentinské vinařství Chandon Argentinské vinařství Chandon
    Styl Design Svět

    Argentinské vinařství Chandon

    Vinařství Chandon z Mendozy v Argentině, založené v roce 1959, se vyznačuje vinicemi v podhůří andských velehor sahající od 1 000 do 1 200 metrů nad mořem – skvělé výšky pro dosažení optimální zralosti, svěžesti a chuťového profilu. Tyto specifické podmínky dávají život šumivým vínům, které zpříjemní i vaše teplé letní dny.

    22. 07.2024

  • Přepychově energické Tyrolsko Přepychově energické Tyrolsko
    Styl Luxus Sport Hotel Restaurace Léto

    Přepychově energické Tyrolsko

    Luxus v alpském duchu i vysoce profesionální a zároveň přívětivý přístup majitelky Elisabeth Gürtler a celého týmu Alpin Resort Sacher Seefeld. Takto lze ve zkratce definovat služby té nejvyšší úrovně, za kterými do tohoto rakouského resortu jezdí jen ti nejnáročnější hosté milující adrenalin i sport. Užijete si zde ale také další aktivity na čerstvém alpském vzduchu, relax v místním wellness a spánek si dopřejete v moderních a útulných pokojích.

    03. 07.2024

Developed by MadFox design