Ardbeg do světa vypustil bestii Ardbeg do světa vypustil bestii

Ardbeg do světa vypustil bestii

09. 11.2020

Ardbeg. Jméno, které nenechá chladným žádného milovníka whisky po celém světě. Pochází z islandského ostrova Islay a divokost tamější přírody je znát v každé kapce. Už v roce 1887 vyprodukovala palírna Ardbeg milion litrů své jedinečné sladové whiskey – a od té doby si získala nepřekonatelnou pověst po celém světě společně s mnoha prestižními oceněními. A letošní rok byl pro tuto jedinečnou whiskey obzvláště povedený!

Ardbeg Wee Beastie

Letos se na trh uvedl nejmladší přírůstek rodiny Ultimate Range. Téhle „malé bestii“ je teprve pět let, ale s chutí si nic nezadá se svými letitými sestrami. Jak říkají sami tvůrci: „Wee Beastie je divoké a mladé stvoření, s velice impozantním stylem.“Chuti dominuje černý pepř, borovicová pryskyřice a samozřejmě intenzivní kouřové aroma, kterým je Ardbeg tak proslulý.K uvedení této zakouřené novinky se dokonce v České republice natočilo originální video, ze kterého na první dobrou poznáte, že s mladičkou Beastie si není radno zahrávat.

 

Den Ardbegu

A na české scéně ještě zůstaneme. Tradičně se zde totiž slaví Ardbeg day, konkrétně ve vyhlášeném whisky baru The Black Stuff a pražském Mr. Brut!. Při příležitosti oslav se uvedla i další novinka s příhodným názvem Ardbeg Blaaack.Mr. Brut!, degustační bar a prodejna, se zároveň stal již druhou oficiální Ardbeg ambasádou v České republice.

Destilérka roku

Věděli jste, že kromě klasických olympijských her, se konají i olympijské hry whisky? Přezdívá se tak prestižní soutěži International Whisky Competition, ve které palírna Ardbeg dosáhla hattricku. Již po třetí v řadě totiž vyhrála ocenění Distillery of the Year. Velkého úspěchu dosáhl i samotný ředitel destilačního a výrobního procesu palíren Ardbeg a Glenmorangie. Dr. Bill Lumsden získal po čtvrté během pěti let ocenění Master Distiller of the Year.

Fotogalerie


Podobné články


  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

  • Péče o pleť nové generace Péče o pleť nové generace
    Styl Hotel Restaurace Svět

    Péče o pleť nové generace

    Pětihvězdičkový SPA-Hotel Jagdhof v malebném tyrolském Neustiftu v údolí Stubai je oceněným útočištěm pohody. Rodinný klenot, který patří manželům Pfurtschellerovým, je také členem renomované asociace Relais & Châteaux sdružující individuálně vlastněné a provozované luxusní hotely.

    02. 04.2024

Developed by MadFox design