Zimní start na ledovcích 
Rozjezdy pro hvězdy Zimní start na ledovcích 
Rozjezdy pro hvězdy

Zimní start na ledovcích
Rozjezdy pro hvězdy

22. 10.2021

Po letošním neklidném létě se jistě mnozí z nás těší na lyže. Kdo nechce čekat na první sníh, může vyrazit na ledovce. Čerstvý prašan umožnil 8. října rozjezd vleků jak na ledovci v Kaprunu, tak na Stubai. Oba ledovce zahajují novou zimní sezónu pestrým programem. I krátký pobyt v Alpách je naprosto ideální k načerpání nové energie.

Stubaiský ledovec:  nová jibline a pestré eventy

Stubaiský ledovcový areál, který se nachází pouhých 40 kilometrů jihozápadně od Innsbrucku, je ze všech rakouských ledovců tím nejrozsáhlejším. Současně však patří k těm mírnějším – tedy rodinným. Nabízí 35 sjezdovek všech stupňů obtížnosti (celkem 65 kilometrů), které jsou propojeny 26 vleky a lanovkami. Dostanete se tam pohodlně a rychle novou lanovkou 3S-Eisgratbahn. Od parkoviště na Mutterbergu trvá výjezd na hlavní stanici Eisjoch v nadmořské výšce 2.900 metrů sotva jedenáct minut. Modrá sjezdovka na Eisjochu je poměrně plochá a širokánská. Náročnější varianty se najdou kolem souběžné čtyřsedačky na Rotadlkopf. Většina svahů na Stubaiském ledovci je, stejně jako na jiných ledovcích, lehké a střední náročnosti. Kdo hledá excelentní restaurace, nebude zklamán. Mají jich tu dost s velkým výběrem opravdových lahůdek. Snowpark Stubai Zoo patří k nejlepší snowparkům v Alpách – letos přibyla další 300 metrů dlouhá Jibline včetně vlastního vleku Zooshutle. Provoz zahajuje Snowpark 16. října. 

 Nabitý program na ledovci

Od 5. do 7. listopadu se na ledovci koná velká Stubaiská premiéra: V čerstvě otevřeném Snowparku bude vystavovat 40 renomovaných výrobců své poslední modely snowboardů a vybavení pro freeriding. Již šestý FIS Freeski World Cup proběhne od 17. do 20. listopadu. Na toto zahájení světového poháru se již přihlásilo 20 zemí.

www.stubaier-gletscher.com

Start n Kitzsteinhornu  
Ledovec Kitzsteinhorn, který představuje jedinou ledovcovou oblast v Salcbursku, zahajuje letošní lyžařskou sezónou rovněž lákavými akcemi: 

Snow-How-Days, velká ledovcová akce od 7. do 9. listopadu, která bude ve znamení nových lyží a snowboardů těch nejlepších značek. Vše můžete zdarma vyzkoušet a vyslechnout cenné rady profesionálů. Snow-How-Days láká i kulinářskými zážitky. V nové restauraci Weitblick je podáván Flying Dinner 3x3 chody, s lahůdkami z různých nádmořských výšek na Kaprunu. Na skialpinisty čeká na ledovci rovněž zajímavá akce: MEIN ERSTER 3000ER – moje první třítisícovka – je to prvotřídní lyžařská túra s horským vůdcem, které se můžete zúčastnit, milujete-li intenzívní pocit svobody pod vrcholy Alp.

Vzhůru do prašanového ráje
Do ledovcového areálu vás vyveze přímo z centra Kaprunu lanovka 3K-K-ONNECTION. K dispozici je tam 61 kilometrů sjezdovek, 5 freeridových tratí a 3 perfektně vybavené snowparky. 

 www.zellamsee-kaprun.com

Tipy na ubytování pod ledovci

SPA-Hotel Jagdhof*****, Stubaiský ledovec, Neustift

Atmosféru tohoto tradičního rodinného hotelu charakterizuje luxus a pohoda. Hotel se pyšní čtyřmi čepicemi podle Gault & Millaua vyznamenanou À-la-carte restaurací Hubertus Stube, kde si vychutnáte kreativně připravené tyrolské tradiční speciality. K největším highlights hotelu patří jednoznačně skvěle zásobený vinný sklípek, kde vás čekají vína z nového i starého světa, stejně jako požitková gondola Genuss-Gondel – nejmenší restaurace pro gurmety v Tyrolsku.  

Prostorný lázeňský areál na celkové ploše 3000 m2 nabízí oázu klidu SPA-CHALET, svět saun VITAL WELT s 20 saunami a parními lázněmi a kosmetické oddělení. Přímo k lanovkám pod ledovcem vás dopraví hotelový VIP-Shuttle-bus.

www.hotel-jagdhof.at

                   

Happy Stubai****
Mladí věkem i duchem se budou dobře cítit take ve čtyřhvězdičkovém hotelu HAPPY STUBAI, živém Vintage hotelu, který mistrně kombinuje butikový styl s happy chic. Místo, kde se setkávají hipsteři, akční rodiny a stalé činorodí lidé stříbrného věku, kteří milují život v přírodě. Mladý, kreativní tým kouzlí v kuchyni Happy Kitchen pestré lahůdky, inspirované tyrolskou i mezinárodní kuchyní. GOOD MORNING AUSTRIA – snídaně, určitě nejlepší v celém údolí. Vše je čerstvě připraveno z místních surovin a pro každou chuť. Relaxační areál Chill-out-Area s vyhřívaným 20 metrů dlouhým venkovním bazénem uvolní a dobije po horském dobrodružství. K údolní stanici lanovky na ledovec jede skibus, do kterého nastoupíte takřka před dveřmi hotelu.  

https://www.happystubai.com

Sportresort Alpenblick****S, Zell am See 
Fit for life & für die Piste. Plus: absolut family-friendly!
Sportresort Alpenblick se nachází 750 metrů nad mořem nedaleko od Zellského jezera. Po sportovním vyžití najdete v hotelu vše, co ke kvalitní regeneraci potřebujete. Rozšíření a nová výstavba resortu během minulého roku ukazují, že se resort stále vyvíjí. Build-up místo lock-down bylo mottem rodiny majitelů. Nové 300 m² velké fitness centrum s ultramoderním vybavením a výhledem na alpské vrcholy je velkolepé. Program #fitbodymind vás perfektně připraví na začátek lyžařské sezóny: Diagnostika výkonu a kontroly kondice zaručují optimalizované a na míru šité osobní tréninky, díky nimž se nejen přizpůsobíte své první ledovcové sjezdovce, ale také celé zimní sezóně. „K podpoře tréninku využívají naši trenéři a odborníci nejmodernější diagnostické a tréninkové metody. Pro každý věk a každou tréninkovou úroveň,“ zdůrazňuje mladý nadšený sportovní trénér Phillip Aigner.

V kombinaci se zdravou #fitkitchen, #regenerací ve wellness areálu o rozloze 1 300 m², se začátek ledovcové sezóny určitě vydaří.
Ski-Plus: Do skibusu nastoupíte před vchodem do hotelu a skipass můžete obstarat přímo na recepci. K dispozici je samozřejmě hotelový lyžařský trenér. Ranní ptáčata mohou vyrazit do běžecké stopy společně s hostiteli.

Family-Plus: Dětský klub ALPI CLUB se postará i o ty nejmenší, je vybaven vnitřním a venkovním hřištěm. Rodinné pokoji jsou k dispozici pro více osob a speciální rodinné wellness nabídky jsou k dispozici.

https://www.alpenblick.at

Podobné články


Developed by MadFox design