Yurij Kolesnik poprvé představuje polední nabídku v La Verandě a Babiččině zahradě.
02. 10.2025
Známý restauratér Yurij Kolesnik, který stojí za oblíbenými restauracemi La Veranda
v centru Prahy a Babiččina zahrada v Průhonicích, nově představuje polední nabídku. Poprvé tak hosté mohou v obou podnicích vyzkoušet speciálně sestavená menu, která se budou každý týden obměňovat.
La Veranda (Po–Pá, 12:00–15:00) – fine dining v srdci Prahy za příznivé ceny. Polední menu přináší lehčí, sezónní kombinace a je ideální volbou pro pracovní oběd i rychlý únik z ruchu města.
Babiččina zahrada (Út–Pá, 11:00–15:00) – jídlo jako od babičky, poctivá domácí kuchyně, která zahřeje na duši. Polední nabídka je koncipována tak, aby hosté našli známé chutě v čerstvém a nápaditém provedení.
„Chtěli jsme vyjít vstříc hostům, kteří nás navštěvují pravidelně, a zároveň dát příležitost těm, kteří si chtějí dopřát naši kuchyni i během dne. Každý týden proto přinášíme nové menu, aby se naši hosté vždy měli na co těšit,“ říká Yurij Kolesnik.
Polední nabídka je tak ideální volbou jak pro obchodní schůzky v centru Prahy, tak i pro klidný oběd v rodinném prostředí Průhonic.
Když se známé osobnosti a nároční klienti rozhodují, kde se v Miláně ubytovat, vůbec nepochybují. Zpravidla totiž zamíří do svého i našeho oblíbeného hotelu Principe di Savoia. Ředitel hotelu Ezio Indiani, který hotel vede téměř dvacet let, si s námi povídal nejen o známých osobnostech, se kterými se zde setkal a které do hotelu rádi jezdí, ale také o svých zkušenostech a vyhlášených službách.
Pětihvězdičkový lázeňský hotel Ensana Nové Lázně je ozdobou západočeských Mariánských Lázní. Jeho klienti si užívají špičkové lázeňské péče, ale ani jejich chuťové pohárky nestrádají, ba naopak pochutnávají na delikatesách v restauraci Royal.
Itálie je právem považována za kolébku vinařství. Mezi její poklady patří i modrá odrůda Barbera – víno se zpravidla měkkými tříslovinami, vyšší kyselinkou, příjemnou kulatostí a bohatými tóny tmavého zralého ovoce, jako jsou švestky nebo třešně. Svou harmonickou a jemnou chutí si získává stále více příznivců. Pochází z kraje Piemont na severozápadě země, kde má hluboké kořeny a v posledních dekádách se těší rostoucí oblibě.