Odpaly s výhledem na hory Odpaly s výhledem na hory

Odpaly s výhledem na hory

10. 07.2023

Golfová hůl v rukách a ještě jeden pohled na strhující horské vrcholky v pozadí a pak už jen plně koncentrovaný odpal. Salcbursko je díky své rozmanité krajině ideálním terénem pro golf. Ať už pod impozantními horskými štíty nebo u malebného jezera, na rovinatém hřišti v údolí nebo na náročných kopcovitých fairwayích.

70 kilometrů pod Salcburkem se nachází Leogang. Jedna z těch mnoha malebných vesniček, které najdete v každém alpském údolí. Když si ale odmyslíte velká lyžařská centra, mají právě tato méně známá místa svůj největší půvab. Zvláště pak v létě, kdy se návštěvníci přesunou ze sjezdovek na horské vrcholy, na lyžařských svazích se pasou krávy a ovce, a okolo řek se hraje golf. Každé místo má něco svého, něco specifického. V Leogangu je to každoroční světový pohár horských kol nebo celoroční spojení s kulturou a uměleckými instalacemi. A lázně a rodinný hotel Puradies a… ale nejdřív o golfu. 

Golfclub Urslautal   
Hřiště Urslautal má zajímavý příběh a pro nás i zajímavou návaznost. Za jeho návrhem totiž stojí Angličan Keith Preston, jehož hřiště u nás najdeme na Ypsilonce, Albatrossu nebo v Pyšelích. A Urslautal také vznikl na původních polích a loukách. Místní sedlák zkrátka propadl golfu, pozemky propachtoval klubu, kosu pověsil na hřebík a místo traktoru si pořídil golfové vybavení.
Nejvíc podobné tomuto hřišti jsou Pyšely, a to díky mírně zvlněnému terénu a atraktivnímu přírodnímu layoutu. Hřiště se nachází pod fascinující kulisou alpských vrcholů, ale převýšení jsou minimální, stejně jako přechody. Urslautal poskytuje relativně široké plochy pro případné ústřely a netrápí ranami vyžadujícími extrémní délku a zároveň přesnost. Při rozumné taktice byste tak neměli mít problém uhrát dobrý výsledek, a to z jakýchkoliv odpališť. Tedy pokud se vypořádáte s jamkou číslo 8, což je pětipar s několika biotopy a vyvýšeným greenem stráženým vodou. Druhá devítka je o něco delší, ale klidnější. Ke koloritu hřiště patří i typická selská stavení a dobytek pasoucí se všude kolem. Kromě vrcholu Hochkönig se můžete po celou dobu kochat šťavnatými fairwayemi. A to nemají zavlažovací systém. Jak potvrdila manažerka hřiště, Monika Sieberer, díky častým dešťům je hřiště i jeho okolí stále zelené a svěží. Bez obav sem můžete vzít svého pejska, a to každý den po třetí hodině odpoledne. 

Klub Gut Brandlhof 
Hřiště se ukrývá mezi silnicí a vysokými horami. Při první návštěvě si budete myslet, že navigace udělala chybu, protože se zdá, že se do tohoto prostoru golfové hřiště vejít nemohlo. Ale opak je pravdou. Najdete zde přes šest kilometrů dlouho osmnáctku paru 72, tréninkovou devítku Family course, driving range, indoor golf a dokonce i heliport. Hřiště je bez velkých převýšení, ale za to vody je tu hodně. Řeka Saalach totiž křižuje hřiště šestkrát. Vodní svět vrcholí na pětiparové devítce, kde přes Saalach pálíte dokonce dvakrát. Pak se vracíte, opět v údolí podél vody zpátky ke klubovně. K dispozici je zde i akademie – takový milý pitch & putt mezi vzrostlými stromy.


Resort Puradies – ráj pro fajnšmekry.
Nejlepší hotely světa jsou zážitkem a inspirací, které nás mají na chvilku unést z běžného života. Cestování za horizont všedních dnů totiž často začíná a končí právě na prahu hotelového pokoje. Proto je nutné věnovat výběru vašeho dočasného domova náležitou péči. Jeden z nejstarších hotelů v Leogangu je Puradies. Část kolem recepce byla kdysi prvním stavením ve vesnici, které mělo zavedenou teplou vodu. Dnes pohostinství rodiny Madreiterových zahrnuje nejen čtyřhvězdičkový hotel, velké wellness centrum s koupacím jezírkem, ale také biofarmu včetně obchůdku, kde si lze výpěstky a výrobky zakoupit, dvě restaurace, velkolepý bar a od roku 2007 také sousedící vesničku s luxusními chatkami pro všechny, kdo chtějí více soukromí. Ti ostatně mohou využít i privátní wellness se saunou a vířivkou a pro největší fanjšmekry je připraveno apartmá Wolke 7, jehož součástí je finská sauna, vířivka a prostorný sprchový kout.  Letos Puradies velkoryse rozšířil wellness areál, aby hostům nabídl ještě více „nebeského odpočinku jako v ráji“. Nové lázeňské prostory jsou harmonicky začleněny do okolní přírody. Design celého areálu svěřil hostitel Michael Madreiter renomovanému jihotyrolskému týmu architektů noa* - network of architecture. Koncept procedur a terapií dále rozvíjel a vybrousil wellness tým lázní PURADIES.

Venkovní bazén s přístupem z vnitřního bazénu, četné relaxační prostory a masážní místnosti, prosklená tělocvična pro jógu a pilates i dětský bazén pro nejmenší – to vše vyrostlo na louce vedle hlavního hotelového objektu. Na slunných terasách, pod kterými se rozprostírá wellness areál, si hosté mohou se sklenkou chladivého nápoje vychutnávat okolní horské panorama a bosky se procházet po zatravněných střechách. Puradies je skutečně pomyslným rájem, který vám splní veškerá přání.  

SalzburgerLand Golf Alpin Card 

Pořiďte si kartu Golf Alpin, která opravňuje držitele hrát na členských hřištích za zvýhodněné greenfee. Hráč si může koupit Golf Alpin Card se třemi, čtyřmi nebo pěti greenfee ve všech partnerských klubech a hotelech sdružení Golf Alpin. Pro individuální plánování dovolené a dokonalou flexibilitu je karta platná sedm dní v týdnu, včetně nedělí a svátků. Lze ji použít ke hře ve všech partnerských klubech Golf Alpin v Salcbursku a štýrském údolí Ennstal na hřišti CG Schloss Pichlarn a GC Schladming Tauern, stejně jako v dalších partnerských golfových klubech v Horním Rakousku i v Korutanech. Je platná i v sousedním Bavorsku v Berchtesgadener Land. V případě, že kartu nevyužijete během prvního roku, můžete pokračovat i v následující sezóně, karta platnost neztrácí.  

 https://www.golf-urslautal.at    

https://www.brandlhof.com

https://www.puradies.com

https://www.salzburgerland.com/de/golf/
 

Podobné články


Developed by MadFox design