Nové Lázně s puncem slavné historie Nové Lázně s puncem slavné historie

Nové Lázně s puncem slavné historie

05. 10.2020

Mariánské Lázně lákají hosty nejen léčebnými kúrami, ale i překrásným prostředím. S bujarou přírodou a okrasnými parky se tu snoubí vzletná architektura konce 19. stol. Učaruje jí i pětihvězdičkové Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel, které nabízí vedle luxusního ubytování i maximální dostupnou ozdravnou péči v největším historicky unikátním komplexu zasvěceném lázeňské léčbě.

Velkorysá přestavba Nových Lázní v roce 1896 už počítala se vznešenou klientelou a vysokými nároky, jež musí splňovat jak po léčebné stránce, tak po stránce ubytování. Zrodila se podlouhlá oslnivá budova se čtyřmi věžemi, která byla připravena ubytovat slavné krále a císaře, jako byl například anglický král Edward VII.Po nedávné náročné rekonstrukci byla honosná stavba propojena s dalšími budovami a vznikl pětihvězdičkový komplex, který je připraven uspokojit i ty nejnáročnější hosty. V roce 2005 zde byl při svém pobytu v Mariánských Lázních ubytován i anglický princ Edward. Připraveno je 225 kompletně vybavených luxusních pokojů s free wifi připojením. Zdejší vynikající kuchyni mohou hosté ocenit kupříkladu v restauraci Royal (Nové Lázně). Pohodlně dostupná je ale i restaurace Goethe v Centrálních Lázních, lobby bary a Vídeňská kavárna.

 

Skutečným skvostem Nových Lázní je ale největší historicky originální komplex určený k lázeňské léčbě, nazvaný Royal Spa Centrum. Díky němu se můžete i dnes nechat unášet nezapomenutelnou atmosférou Římských lázní s původními interiéry, kde se procházeli i význační panovníci své doby. V historických interiérech naleznete dva původní bazény a bazén s protiproudem, whirlpool, saunu (90 °C), sanarium (60 °C), parní lázeň (85 °C), Kneippovu terapii, relaxační místnost k odpočinku, ale i Královskou kabinu Edwarda VII. anebo Císařskou kabinu rakouského monarchy Františka Josefa I. Habsburského.V Royal Spa Centru vás oblaží celá škála léčebných postupů včetně masáží, hydroterapie, suché plynové koupele CO2, plynových injekcí, slatinných zábalů, inhalace a kryosauny. Připraveni jsou zde vysoce profesionální lékaři a odborní specialisté, kteří o vás budou pečovat a rádi poradí s výběrem vhodné procedury. Historicky unikátní lázeňské hotely Nové Lázně Ensana Health Spa Hotel, Centrální Lázně a Maria Spa jsou propojené krytými promenádami a koridory v jeden lázeňský komplex, takže lázeňské a wellness procedury se tu poskytují na neuvěřitelné celkové ploše 5 900 m2. Navíc minerální prameny ke koupelím i pitné léčbě (Ambrožův a Lesní) jsou přímo v hotelu.Mariánské Lázně se staly záhy po svém založení magnetem pro významné osobnosti, jež vyžadovaly maximální péči a pohodlí. Dnešní hosté tak mohou v Nových Lázních zakusit doslova královskou atmosféru, nejen při delším léčebném pobytu, ale třeba i při využití krátkodobějších wellness balíčků. Každý z nich je namíchán tak, abyste mohli zregenerovat své síly.

https://www.ensanahotels.com/nove-lazne/cz

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design