„Nestavíme jenom byty, ale chceme vytvořit skvělé místo k životu,“ „Nestavíme jenom byty, ale chceme vytvořit skvělé místo k životu,“

„Nestavíme jenom byty, ale chceme vytvořit skvělé místo k životu,“

04. 01.2022

říká Yishay Furman, který dvanáct let řídí pražskou developerskou společnost Horizon Holding. Ta zastává princip šetrného stavění, snaží se, aby její projekty byly napojené na své okolí a přinášely do místního života novou kvalitu. 

Developerská společnost Horizon Holding působí v České republice už 20 let. Kvalita jejích projektů vychází z velké zkušenosti mateřské společnosti Shikun & Binui. Mohl byste tento izraelský holding představit?

Shikun & Binui je největší izraelský developerský holding. Ročně v Izraeli prodá okolo 1 500 bytů. Působí po celém světě, i v Africe a Americe, a podílí se na megastavbách v oblasti energetiky, infrastruktury a nemovitostí. Jedna z  divizí holdingu pak působí v Evropě, konkrétně v Praze, Bukurešti, Varšavě a Bělehradě. Shikun & Binui  naši firmu založil před dvaceti lety a adaptovat své celosvětové zkušenosti na české prostředí.

Jaké projekty již Horizon Holding v České republice dokončil?

Jsme jedním z největších rezidenčních developerů. Dokončili jsme první fázi projektu Čámovka v Čimicích se 145 byty, Rezidenci Vltava v Karlíně se 105 byty, Velkou Bránu v Horoměřicích se 195 byty, projekt Rezidence Modřanka v Modřanech se 305 byty. Letos jsme předali 240 bytů z první etapy projektu Zahálka a ještě předáme byty v jednom z nejlepších rezidenčních butikových projektů v Praze – Kay River Lofts v Karlíně s 55 byty.

Co si myslíte, že odlišuje Horizon Holding od jiných developerů v České republice, v čem jsou vaše přednosti?

Mám velký respekt k naší konkurenci a myslím si, že všichni stavíme kvalitní projekty, standard bytů je velmi dobrý. Horizon Holding dělá vše pro to, aby svým klientům poskytl o něco více, než je běžné, a přitom za dostupnou cenu. Našim cílem je stavět udržitelné projekty, které zajistí, že s námi klienti zůstanou – a to už se děje. Máme klienty, kteří u nás zakoupili první byt a posléze koupili další v následující etapě téhož projektu nebo v jednom z našich dalších projektů.

Co vše si můžeme představit pod pojmem „šetrné stavění“, který je s vaší společností už neodmyslitelně svázán?

Naše projekty jsou nejenom „zelené“, ale i udržitelné. To znamená, že ekologické principy doplňujeme o vztah k okolí a propojení s místní komunitou. Například v našem projektu Rezidence Modřanka jsme vybudovali ulici, díky které se lidé z okolí dostanou k obchodům v Modřance. Dále jsme v tomto projektu vybudovali tzv. Parkové muzeum, které odkazuje na minulost, současnost i možnou budoucnost Modřan. Park je otevřen veřejnosti a mimo jiné prvky nabízí legální graffiti zeď, hřiště pro malé, ale i pro odrostlejší děti.

Na jakou skupinu zákazníků cílí vaše projekty? Změnila se nějak během let strategie?

Naše strategie se příliš nezměnila. Nabízíme kvalitní projekty lidem, kteří chtějí vylepšit své bydlení s ohledem na finanční možnosti a aktuální potřeby. Jak jsem zmínil, někteří z našich klientů, kteří u nás už zakoupili, se k nám vracejí, z toho soudím, že naše strategie je dobrá a funguje. Mimo projektů v Praze realizujeme projekty i na okraji města, kde jsme schopni zájemcům nabídnout nižší ceny v porovnání s bydlením přímo v Praze. Můžu jmenovat již dokončený projekt Velká Brána v Horoměřicích nebo projekt Aura ve Statenicích. Oba projekty jsou alternativou pro drahé bydlení v populární Praze 6.

Které z projektů Horizon Holding jsou nyní před dokončením a které připravujete k realizaci?

Aktuálně máme 2 projekty před dokončením – je to rezidence Zahálka v Hodkovičkách s 230 byty, kde bude celkem 800 bytů, a druhá fáze Rezidence Čámovka v Čimicích se 148 byty. Brzy zahájíme projekt Blízká v Karlíně s celkem 230 byty, z čehož 135 bytů nabídneme k prodeji a zbývající k pronájmu. Dále máme v plánu začít projekt Strakonická na Smíchově se 180 byty a poslední etapu projektu Čámovka s celkem 400 byty. Také již zmíněný projekt Aura ve Statenicích se 600 jednotkami včetně rodinných domů a dalšími službami.

U projektu Aura jste zmínil služby. Můžete být konkrétní?

Součástí projektu je vyčleněných 3 000 m2 pro retailové jednotky pro služby nejen našim rezidentům, ale také pro stávající obyvatele Statenic. Navíc je v plánu hned vedle projektu také supermarket. Chceme do lokality přinést nové služby, které zde zatím chybí.

Takže nepřilákáte do vesnice jenom lidi, ale chcete zde zlepšit život?

Přesně tak. Projekt Aura postaví čističku vody pro celou vesnici. Vyčlenili jsme 18 milionů na novou školku. Vesnici darujeme 5 000 metrů čtverečních na stavbu školy, která ve Statenicích momentálně není.

Proč to děláte?

Jakmile realizujete projekt takového rozsahu, je potřeba zajistit, že zákazníci budou mít dostatek služeb pro uspokojení svých potřeb. To znamená přispívat obci jako takové. Spokojenost stávajících obyvatel lokality s novým projektem je pro nás vždy velmi důležitá.

Jaké jsou ambice společnosti do budoucna?

Horizon Holding chce zůstat jedním z předních rezidenčních developerů v Praze. Se stávajícím portfoliem máme dostatek projektů na to, abychom to zvládli dalších čtyři, pět let. Ročně chceme zahájit jeden až dva nové projekty. S naším projektem na Bohdalci, kde by mělo vzniknout přibližně 1500 bytů (v procesu změny územního plánu), se nám podaří zůstat mezi top rezidenčními developery v Praze. Nové projekty ke koupi hledáme samozřejmě dál.

http://www.horizonholding.cz

Podobné články


  • Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33 Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33
    Bydlení Česko Praha

    Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33

    Nový developerský projekt Vyšehradská 33 v samotném srdci Prahy nabídne budoucím majitelům plný komfort moderního bydlení. Zrenovovaný klasicistní dům s citlivě dokomponovanou novostavbou ve vnitrobloku poskytne unikátní výhody bydlení v centru velkoměsta s bonusy novostavby, včetně parkování, předzahrádek a balkonů.

    09. 04.2024

  • Spánek na prvním místě Spánek na prvním místě
    Bydlení Design Luxus Praha

    Spánek na prvním místě

    Plnohodnotný spánek je dar, který si můžeme nadělit i my sami. Stačí pro něj vytvořit vhodné podmínky. Jednou z těch nejzásadnějších je vhodné lůžko. V showroomu Naty Naty společnosti Rosendahl s.r.o. lze vybírat z rozmanité škály nejen luxusních postelí nejlepších světových značek, ale také z veškerého kvalitního příslušenství vhodného do Vaší ložnice.

    16. 03.2024

Developed by MadFox design