Nebe na pobřeží Atlantiku Nebe na pobřeží Atlantiku

Nebe na pobřeží Atlantiku

14. 04.2023

Maroko se často umisťuje v žebříčku nejlepších destinací pro cestovatele. Vedle bohaté kultury, historie a přírodních krás je zde rozvinutý turistický průmysl; najdeme zde resorty světové úrovně i výjimečné hotely Riad. Z nově otevřených však vybíráme půvabný Casa.b Mogador, uhnízděný v klidném části rušné Essaouiry na pobřeží Atlantiku. Skrytý klenot mezi hlavním náměstím Moulay Hassan a Skala de la Kasbah byl přeměněn z maison butiku z 18. století – kdysi slavné cukrárny.

Nádech historie

Francouzský esprit nouveau a marocké tradice se prolínají a vytvářejí jednoduchost, vzrušení a potěšení s uvolněným přístupem domova mimo domov. Objevte šest jedinečných pokojů zasazených do estetického mistrovského díla s pěknými společnými prostory. Historické zdi, dokonce i staré cedrové stropy, byly restaurovány s velkou péčí, zatímco styl a struktura zachycují duch doby s autenticitou a citlivostí. Každý pokoj, plný nábytku z poloviny století a eklektických uměleckých předmětů, odráží smysl pro historii i nadčasovou modernost. Respekt k přírodě se projevuje v udržitelných materiálech, zachovaných původních strukturách a řemeslných dovednostech využitých při znovuzrození budovy.

S francouzským šarmem

Po dni stráveném prohlídkou súků zde hosté najdou několik skrytých zákoutí pro relaxaci a vychutnání si šálku mátového čaje. Snídani lze podávat kdekoli, ať už ve dvoře nebo na střešní terase s lehátky. Atmosféra je svěží a domácí, zejména díky vlastní farmě francouzských hostitelů se senzačními džemy, ovocem, zeleninou a olivovým olejem, palačinkami, panna cottou, detoxikačními šťávami a vaječnými pokrmy. Vidět toho můžete hodně, a přesto je vše skryté, díky čemuž se jedná o nejutajenější místo v ústraní ve čtvrti Medina v Essaouiře.

https://www.casab-mogador.com

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design