Magický ostrovní ráj Magický ostrovní ráj

Magický ostrovní ráj

16. 02.2021

Afrika je kontinent velkých kontrastů, a tak vedle rozpálených pouští nabízí i okouzlující přírodu a pláže s běloskvoucím pískem. Jako v ráji se budete cítit zvláště na Zanzibaru, ostrově s úchvatnou exotickou atmosférou a stylovými hotely. Přímo u pláže mezi palmami stojí jeden z nejlepších – Tulia Zanzibar Unique Beach Resort.

O luxusní kvalitě zdejších služeb nesvědčí pouze spokojenost klientů, ale i úspěchy v prestižních soutěžích. V kategorii The Best Luxury Romantic Beach Resort se stal vítězem čtyři roky za sebou a v roce 2020 byl dokonce vyhlášen jako nejlepší romantický resort na celém světe. I vy můžete zažít Zanzibar přesně tak, jak jej vnímají i čeští majitelé resortu, kteří našli na ostrově svůj druhý domov. Tento ostrov je pro ně nezapomenutelným místem plným zážitků, a to včetně ubytování.

Luxusní ekologie i pomoc potřebným

Díky stylovým bungalovům, které dýchají čistotou, prostorem a uvolněnou atmosférou jemně vlajících záclon, začnete v Tulii vnímat neobyčejnou lehkost bytí. Vybrat si můžete ze 4 druhů krásných menších budov s klasickou rákosovou střechou, která po generace chrání příbytky Afričanů před rozpáleným sluncem. Autentickou atmosféru doplňuje i fakt, že na stavbě resortu se podíleli pouze místní obyvatelé za použití zdejších přírodních materiálů, jako je dřevo a kámen. Myšlenka ekologického luxusu byla promítnuta i do každodenní rutiny, kdy si majitelé sami recyklují až 70 % odpadu.

Obdivuhodnou lidskost a nesobeckost také prokázali podpořením výstavby vodního stroje pro vesnici a mnohých kulturních či enviromentálních projektů. Toto jedinečné působení neuniklo zanzibarské vládě, která resort ocenila jako Nejlepší investici v oblasti cestovního ruchu a Nejlepší podporovatel místního regionu. Chcete se zapojit a také pomoci těm, kteří to potřebují? Hotel nabízí možnost svezení se v unikátním historickém autě, přesně takovém, jaké měl zanzibarský sultán, a veškerý výtěžek putuje na charitativní činnost

Klenoty místních chutí

Luxus protkaný ekologií na vás čeká i v kuchyni. Skrytý skvost Tanzanie, jak je nazýván místní šéfkuchař Tulie Mgeni Mzima, připravuje jedinečné kulinářské zážitky formou fine dining a to výhradně z lokálních surovin. Majitelé vyvinuli unikátní koncept, který zajišťuje pouze tu nejvyšší čerstvost a kvalitu podávaného jídla. Hotel disponuje vlastní farmou, díky které má kuchyně vlastní koření, zeleninu, ovoce, ale i vajíčka a kachní nebo kuřecí maso. Další vytříbené suroviny pro vysokou gastronomii si hotel dopravuje letecky dvakrát týdně a ty nejčerstvější ryby každý den zprostředkovávají místní rybáři. Vlastní produkci hotel vyznává i v pečení, a tak si každý den můžete pochutnat na čerstvě upečených bagetách, chlebech, ale i lahodných dortech.

Vzhledem k tomu se není čemu divit, že nejoblíbenější variantou pobytu je All Inclusive, která zahrnuje všechny požitky, včetně prvotřídního šampaňského a koňaků. Takovým servisem se může hotel pyšnit jako jediný na celém ostrově!

Snové zážitky

Dovolená v Tulii znamená, že se o vás vždy s úsměvem postará milý personál hotelu v čele s generálním manažerem Lukášem Šinoglem, ale také, že shon, starosti a nuda budou slova, na jejichž význam zcela zapomenete. Široký výčet aktivit je navíc klientům nabízen zcela zdarma. Nechte se kolébat v bazénu vlnkami na nafukovacích lehátkách nebo pohlaďte svou duši klidným cvičením jógy pod vedením zkušené instruktorky. Děti stejně jako dospělé pobaví vodní skluzavka nebo výlet na typickém zanzibarském katamaranu domorodců. Můžete se projet též na kajaku, na kole, elektrickém skútru nebo díky zapůjčenému vybavení pro šnorchlování prozkoumáte dno pobřeží. Na pláži si lze vyzkoušet windsurfing a paddleboarding a ve vybavené hotelové posilovně zas utužit svaly s profesionálním fitness instruktorem.

Výlety za poznáním

Nenechte si ale ujít ani příležitost poznat zdejší unikátní přírodu. Přiblíží vám ji výlet za zdejším kořením a tropickým ovocem, do Tanzanského safari, do jeskyně Cuza nebo za obřími želvami. Poznávat tajemství oceánu můžete také při potápění, rybaření, nebo výletu plachetnicí.

TIP:

Tulia Zanzibar je dokonalým přístavem pro všechny, kteří se plaví v rozbouřené době a hledají místo, kde mohou načerpat síly a inspiraci v milém a útulném prostředí. Z letiště vás dopraví privátní hotelový transfer a pak už nechte všechny starosti stranou. Ostatně rozplynou se samy, třeba při každodenní masáži

https://tuliazanzibar.com

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design