Lyže nasaďte u dveří       Lyže nasaďte u dveří

Lyže nasaďte u dveří

08. 01.2022

Odvěké lyžařské dilema: ráno by chtěl každý bydlet na kopci u lanovky a odpoledne zase v údolí, kde si může pohodlně nakoupit, zajít si do sauny, na pivo, pizzu nebo na panáka. Řešení se jmenuje Katschberg. Má obojí. Navíc nás už neláká vstávat k prvnímu rozjezdu lanovek a pak mydlit sjezdovky do smrtelného unavení. Chceme se bavit, sbírat zážitky a ochutnávat místní dobroty, které doma nemáme. To vše nabízí Katschberg, lyžařský region v nejjižnějším cípu Salcburska.

Zde, ve středisku Katschbergerhöhe, lze navíc skvěle skloubit lyžování, gastronomii, skvělé víno a wellness. Šikovný hoteliér Wolfgang Hinteregger se svou nabídkou o vše skvěle stará. Má nejen hotely a luxusní chalety, ale i špičkové restaurace a horské chaty. V lyžařském areálu Tschaneck-Aineck se nachází 70 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Sníh je v nadmořské výšce 1 640–2 220 metrů zaručen, protože 100 % sjezdovek je vybaveno zasněžovacím zařízením. Šestikilometrová sjezdovka A1 patří mezi nejkrásnější v Alpách. Zimní dovolená v jednom ze tří čtyřhvězdičkových hotelů Hinteregger znamená: přijet, zaparkovat auto v garáži hotelu a nemuset ho do konce dovolené nastartovat. Každý z hotelu Hinteregger se totiž nachází přímo na sjezdovkách a současně v centru malého půvabného střediska. Sáňkařská dráha i běžecká stezka jsou za rohem a útulné zimní osvěžovny rovněž co by kamenem dohodil. Děti do lyžařské školy vyzvedne bus nebo koňské spřežení.

Hotel Lärchenhof

Prostorné, pohodlně zařízené pokoje, nová Romantiksuita a Honeymoon suity, prostorný wellness areál – to vše zprostředkovává pocit pohody a uspokojí i ty nejnáročnější hosty. 

Hotel Das KATSCHBERG

Třetí z hotelů rodiny Hintereggerů se nachází rovněž přímo u sjezdovky. V posledních letech prošel kompletní revitalizací a nabízí moderně zařízené prostorné pokoje a suity. Díky skvěle vybavenému fitness centru a wellness areálu (1 000 m2) s bazénem, panoramatickou finskou saunou, parní lázní, limbovou infračervenou kabinou, venkovní saunou s vířivkou a nabídkou masáží osloví především sportovce. K dispozici je i seminární centrum s kapacitou až 120 osob, které je ideální pro nejrůznější firemní akce. 

Rodinný hotel Hinteregger

Komu záleží na tom, aby byly děti na dovolené šťastné a současně chce mít také chvilky pro sebe, tomu lze doporučit Rodinný zážitkový hotel Hinteregger. „Šťastné děti, odpočinutí rodiče“ – to je hlavní motto hotelu Hinteregger. Jednoduše rodinná dovolená, která naplní očekávání i těch nejnáročnějších. Hotel se nachází přímo u sjezdovek, takže se z lyžování můžete kdykoli během dne vrátit, dát děti spát a později se na sjezdovky pohodlně a bez stresu s dětmi nebo bez nich vrátit. Dětský klub je v provozu šest dní v týdnu (od neděle do pátku, 9.00–20.00 hod.). Hotel je vybaven šesti hernami a dětským kinem. Zkušené vychovatelky zajišťují dětem zábavu po celý den. Starší mají v hotelu kulečník, stolní tenis a diskotéku. Hotel má vlastní lyžařskou školu a zajistí lyžařské kurzy pro děti i vypůjčení lyžařského vybavení. Rodiče tak mohou vyrazit na sjezdovky sami nebo využít wellness areál o velikosti 1 500 m² a vychutnat si sauny, parní lázně, tepidárium, bylinkovou saunu, vířivky, slaný bazén nebo si zaplavat ve velkém krytém bazéně. Aby byl zajištěn dokonalý relax, jsou sauny a odpočívárny s čajovým barem umístěny v druhém patře a bazény pro rodiny s dětmi v prvním poschodí.   

  Špičková gastronomie

Hosté hotelů Hinteregger mohou večeřet ve svém hotelu nebo vyrazit do jedné z blízkých originálních hotelových horských chat, kde si v rámci polopenze mohou vychutnat skvělý steak, fondy nebo italské gala menu. Když je špatné počasí, je v hotelech velmi příjemně. Všechny jsou vybaveny prostornými wellness areály a v hotelových restauracích denně lákají skvělé kulinářské dobroty. Navíc k hotelu patří tři velmi originální horské chaty: „Einkehr“ s vynikající italskou restaurací „Stamperl“ a „Adlerhorst“, které nabízejí místní dobroty.

https://www.das-katschberg.at/cs/

https://www.laerchenhof-katschberg.at/cs/

https://www.familienhotel-hinteregger.at/cs/

http://www.hinteregger-hotels.at/

Podobné články


  • Podzim s Rhétskou dráhou Podzim s Rhétskou dráhou
    Styl Sport Hotel Svět Lidé

    Podzim s Rhétskou dráhou

    Využijte posledních krásných podzimních dnů a vydejte se na prodloužený víkend do Švýcarska. Projeďte si největší kanton Graubünden s Rhétskou dráhou. Dopravit se sem můžete po vlastní ose nebo vlakem přímo z Prahy. Večer nastoupíte, povečeříte ve vlaku a ráno se probudíte už v Graubündenu. Pro ubytování pro hvězdicové výlety vlakem je ideálním místem Chur. Hlavní město kantonu, které ubytovaným nabízí kulturní i kulinární zážitky a také návštěvnickou kartu, se kterou máte volný vstup do muzeí a galerie, poloviční cenu na výjezd na domovskou horu Brambrüesch i vstup do bazénu. A kam byste se měli vydat? Tady jsou naše tipy na čtyřdenní program se Swiss Travel Passem a příjezdem vlakem z Prahy.

    24. 07.2024

  • Přepychově energické Tyrolsko Přepychově energické Tyrolsko
    Styl Luxus Sport Hotel Restaurace Léto

    Přepychově energické Tyrolsko

    Luxus v alpském duchu i vysoce profesionální a zároveň přívětivý přístup majitelky Elisabeth Gürtler a celého týmu Alpin Resort Sacher Seefeld. Takto lze ve zkratce definovat služby té nejvyšší úrovně, za kterými do tohoto rakouského resortu jezdí jen ti nejnáročnější hosté milující adrenalin i sport. Užijete si zde ale také další aktivity na čerstvém alpském vzduchu, relax v místním wellness a spánek si dopřejete v moderních a útulných pokojích.

    03. 07.2024

Developed by MadFox design