LIMITOVANÁ EDICE RUMU ANDRÉS BRUGAL EDITION 02 OSLAVUJE
PRŮKOPNICKOU CESTU TOHOTO IKONICKÉHO RUMU DO USA
08. 07.2025
Pouze 416 lahví rumu Andrés Brugal Edition 02 pro celý svět vytvořila Maestra Ronera značky Brugal Jassil Villanueva jako poctu zakladateli značky Andrésovi Brugalovi Montanerovi a jako připomenutí úspěchu rumu v USA. S cenou přes 70 tisíc korun se tato limitovaná edice řadí k absolutní špičce ultra-prémiových rumů.
Brugal, ikona dominikánského rumu, s hrdostí představuje svůj nejvzácnější klenot – Andrés Brugal Edition 02. Vytvořila jej Jassil Villanueva Quintana, Maestra Ronera páté generace, jako poctu zakladateli značky, Andrésovi Brugalovi Montanerovi, a ocenění odvahy vydat se s rumem za oceán do Ameriky. První edice této série rumů vzdala hold dominikánským kořenům rumu Brugal. Druhá odkazuje na cestu do Spojených států amerických, kam se rum Brugal dostal poprvé po zrušení prohibice v roce 1933 a okamžitě se stal symbolem sofistikovaného pití. Mezi mnohými oceněními se vyjímá ručně psaná pochvala od prezidenta Franklina D. Roosevelta z roku 1934 či prestižní recenze v novinách The New York Times a The Washington Post.
Neobyčejný zážitek Rum Andrés Brugal Edition 02 osloví skutečné znalce svou neobyčejnou hloubkou a komplexností. Sytě zlatavá jantarová barva odhaluje bohaté vrstvy chutí a vůní. Nejprve ucítíte tóny hnědého cukru, vanilky, pražených pekanových ořechů a krémového kokosu, které na závěr doplňují citrusy a exotické ovoce. Na patře se rozvíjí výrazný charakter vyzrálého dřeva s náznaky vanilkového fondánu, koření a karamelizovaného banánu, zakončená dlouhým dozvukem s nádechem vanilky a koření. „Tento rum je ukázkou mistrovské řemeslné práce a vizionářského přístupu našich Maestros Roneros. Je mostem mezi naší historií a budoucností plnou nových objevů,“ dodává Jassil Villanueva Quintana.
Příprava rumu začala pečlivým výběrem čtyř vzácných sudů z amerického dubu po bourbonu. Každý z nich přispěl k finální chuti svou specifickou stopou – dřevitou hřejivostí, živými citrusovými tóny a jemným kořením, které jsou typické pro rukopis Brugalu. Následovalo neméně pečlivé skládání vybraných rumů do finálního blendu a jeho zrání.
Mimořádný rum slibuje už samotné balení Edition 02. Každá lahev je uložena v luxusním cestovním kufříku, která odkazuje na dobrodružnou pouť do USA. Červený emblém a mapa Ameriky na povrchu kufříku evokují cesty Andrése Brugala a generací Maestros Roneros, které po něm následovaly. Uvnitř najdete ručně foukaný křišťálový dekantér a dvě exkluzivní sklenice, které vybízejí ke sdílení tohoto unikátního rumu s těmi nejbližšími.
Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.
Restaurace La Veranda představuje nové sezónní menu, ve kterém se snoubí čerstvé suroviny, kreativní kombinace a kuchařská preciznost. Šéfkuchař sází na harmonii chutí a inspiraci přírodou – od lesních hub přes sladkou zeleninu až po šťavnaté maso v různých úpravách.
Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru. Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.