LA VERANDA OSLAVÍ SILVESTR VELKOLEPĚ LA VERANDA OSLAVÍ SILVESTR VELKOLEPĚ

LA VERANDA OSLAVÍ SILVESTR VELKOLEPĚ

24. 11.2022

Restaurace La Veranda přichystala na poslední den v roce úchvatné menu. Kosmopolitní kreativní tým si dal opravdu záležet a vznikl vytříbený chuťový koncert. La Veranda vítá hosty již 20 let. Svou historii promítá do současnosti ovšem neustále sleduje nejnovější kulinářské trendy. Vintage styl La Verandě sluší. Pyšní se historií, tradicí, jistotou kvalitního gastronomického zážitku a přitom jde neustále dopředu se vztyčenou hlavou. Mladý tým v kuchyni je tomu důkazem.

Silvestr v La Verandě začíná hravě. Po usednutí host dostane perlivý welcome drink. Poté následuje Amuse bouche, který je překvapením a je opravdu na co se těšit. Další chod je neuvěřitelně intenzivní a přesto lehký. Stracciatella, avokádo, lískové ořechy a maracuja, je předkrmem, který stimuluje chuťové pohárky a díky němu jsou další chody povýšené. Hned ten následující je tomu důkazem. Telecí brzlík, foie gras, krvavý pomeranč, perník a smržové velouté. Nebylo by to dokonalé menu bez polévky, proto samozřejmě nechybí Kaštanová polévka, mrkev a kapusta. Hlavní chod je ve dvou variantách, a to Mořský vlk, kadaif, kalamáry, černá čočka, romanesco nebo Hovězí flank steak us prime, choron omáčka, bramborové pyré, lanýž. Záleží na každém, kterým masovým směrem se vydá, jedno je jisté, oba směry jsou fantastické. Po takové chuťové přehlídce musí přijít sorbet, který pomůže vše vstřebat. Sladkou tečkou na závěr je Makronka xxl, hnědé máslo, brusinky.

„Silvestrovské menu jsme pojali světově. Je to takový ohňostroj chutí, který vzplane u nás. Kousek Itálie, Francie a taky trošku USA. La Veranda byla a je místem, kde se žije s přesahem,“ dodává majitel Yurij Kolesnik. Kdo chce zažít výjimečný poslední večer v roce, měl by si rychle udělat rezervaci v La Veranda. Počet míst je omezen.

Cena menu na osobu: 3750 Kč

La Veranda, Elišky Krásnohorské 10/2, Praha 1 - Josefov

https://laveranda.cz

Fotogalerie


Podobné články


  • KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie
    Česko Restaurace Léto Praha

    KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie

    Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru. Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.

    07. 08.2025

  • Emblem Places Emblem Places
    Styl Česko Luxus Restaurace Praha

    Emblem Places

    Je soubor luxusních hotelů, špičkových restaurací a kaváren s několika pobočkami v České republice, na Slovensku a v Německu. Cílem těchto krásných míst je poskytovat hodnotné kulinářské zážitky a cítit se v restauracích a hotelech jako doma. Síla spočívá v osobním přístupu ke všem hostům a v pozornosti věnované detailům ve všech aspektech cesty hosta.

    04. 08.2025

Developed by MadFox design