Restaurace La Veranda přichystala na poslední den v roce úchvatné menu. Kosmopolitní kreativní tým si dal opravdu záležet a vznikl vytříbený chuťový koncert. La Veranda vítá hosty již 20 let. Svou historii promítá do současnosti ovšem neustále sleduje nejnovější kulinářské trendy. Vintage styl La Verandě sluší. Pyšní se historií, tradicí, jistotou kvalitního gastronomického zážitku a přitom jde neustále dopředu se vztyčenou hlavou. Mladý tým v kuchyni je tomu důkazem.
Silvestr v La Verandě začíná hravě. Po usednutí host dostane perlivý welcome drink. Poté následuje Amuse bouche, který je překvapením a je opravdu na co se těšit. Další chod je neuvěřitelně intenzivní a přesto lehký. Stracciatella, avokádo, lískové ořechy a maracuja, je předkrmem, který stimuluje chuťové pohárky a díky němu jsou další chody povýšené. Hned ten následující je tomu důkazem. Telecí brzlík, foie gras, krvavý pomeranč, perník a smržové velouté. Nebylo by to dokonalé menu bez polévky, proto samozřejmě nechybí Kaštanová polévka, mrkev a kapusta. Hlavní chod je ve dvou variantách, a to Mořský vlk, kadaif, kalamáry, černá čočka, romanesco nebo Hovězí flank steak us prime, choron omáčka, bramborové pyré, lanýž. Záleží na každém, kterým masovým směrem se vydá, jedno je jisté, oba směry jsou fantastické. Po takové chuťové přehlídce musí přijít sorbet, který pomůže vše vstřebat. Sladkou tečkou na závěr je Makronka xxl, hnědé máslo, brusinky.
„Silvestrovské menu jsme pojali světově. Je to takový ohňostroj chutí, který vzplane u nás. Kousek Itálie, Francie a taky trošku USA. La Veranda byla a je místem, kde se žije s přesahem,“ dodává majitel Yurij Kolesnik. Kdo chce zažít výjimečný poslední večer v roce, měl by si rychle udělat rezervaci v La Veranda. Počet míst je omezen.
Cena menu na osobu: 3750 Kč
La Veranda, Elišky Krásnohorské 10/2, Praha 1 - Josefov
Uprostřed majestátní krajiny Dolomit, v malebném městečku Völs am Schlern, se ukrývá jeden z nejzajímavějších, nejoriginálnějších a nejunikátnějších hotelů v Itálii – Romantik Art Hotel Turm. Tento hotel není jen místem k přespání, ale skutečným uměleckým zážitkem, který propojuje historii, moderní design, kulinářské umění a srdečnou pohostinnost v harmonii s přírodou.
Restaurace BRICK’S – Hergetova Cihelna v centru Prahy připravila pro letošní podzim a zimu sérii tematických akcí, které spojí originální gastronomii s jedinečnou atmosférou. Od strašidelného Halloweenu přes svatomartinské hody a adventní šnečí speciality až po vánoční nabídku a slavnostní silvestrovské menu.
Známý restauratér Yurij Kolesnik, který stojí za oblíbenými restauracemi La Veranda
v centru Prahy a Babiččina zahrada v Průhonicích, nově představuje polední nabídku. Poprvé tak hosté mohou v obou podnicích vyzkoušet speciálně sestavená menu, která se budou každý týden obměňovat.