Kulinářský cestopis v centru Prahy Kulinářský cestopis v centru Prahy

Kulinářský cestopis v centru Prahy

15. 09.2020

Cestovat se dá různě. Můžete jednotlivé země projíždět autem, prolétávat jimi ve své fantazii, číst si o nich cestopisy a vedle dalších možností také vyzkoušet jako „dopravní prostředek“ svůj jazyk. Zní to až neuvěřitelně, ale právě v restauraci La Veranda v ulici Elišky Krásnohorské na vás právě takové cestovatelsko-kulinářské zážitky čekají. Nechte se hýčkat rozmanitými chutěmi podniku, který je špičkou ve svém oboru.

Jen kousek od Pařížské ulice se nachází restaurace, která vás k návštěvě zláká už svým útulným prostředím. Jako byste navštívili své dobré známé někde na jihu Evropy. A vězte, že takového setkání litovat nebudete. Potěšíte totiž nejen oko, ale především své chuťové pohárky a přirozeně i čich nádhernou vůní všelijakých pokrmů.

Lidé z La Verandy doslova milují gastronomii. Cestují po světě a na svých cestách hledají nejlepší místní speciality. Ty upraví, dodají jim moderní „dotek“ a pak je představí ve svém menu. Na vše dohlíží skvělý šéfkuchař Radek David. Je přirozené, že při tak čilém pátrání po světových lahůdkách nemůže zůstat u neměnné nabídky. Menu se tak během roku několikrát proměňuje.

Nebojte se ale, že byste se v něm ztratili. Je přehledné, neboť v La Verandě sází hlavně na kvalitu. Můžete tak vybírat z cca čtyř předkrmů, čtyř hlavních jídel a tří dezertů. Co třeba začít pečenými kachními játry foie gras s karamelizovanými jablky, malinami a kořeněným glazé, jako hlavní chod vybrat hovězí pupek s liškami, gratinovanými brambory a omáčkou z červeného vína a černého pepře a hody zakončit parfaitem z yuzu a limetek s karamelizovanými meruňkami, broskvemi a meruňkovým pyré?

MY TO TADY MILUJEME UŽ VÍCE NEŽ DESET LET!

https://www.laveranda.cz/cs/o-nas/

Fotogalerie


Podobné články


  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

  • Péče o pleť nové generace Péče o pleť nové generace
    Styl Hotel Restaurace Svět

    Péče o pleť nové generace

    Pětihvězdičkový SPA-Hotel Jagdhof v malebném tyrolském Neustiftu v údolí Stubai je oceněným útočištěm pohody. Rodinný klenot, který patří manželům Pfurtschellerovým, je také členem renomované asociace Relais & Châteaux sdružující individuálně vlastněné a provozované luxusní hotely.

    02. 04.2024

Developed by MadFox design