Kam se v Praze chodí nejen na dobrou whisky Kam se v Praze chodí nejen na dobrou whisky

Kam se v Praze chodí nejen na dobrou whisky

24. 03.2023

Okouzlující uličky Starého Města skrývají nejednu útulnou hospůdku. V Maiselově ulici jejich nabídku obohacuje i jeden zcela unikátní podnik. Jmenuje se W Restaurant a kombinuje restauraci, bar a jednu nejširších kolekcí whisky na světě. O přiblížení zajímavého konceptu jsme požádali majitele restaurantu Marka Jablonského a také Justýnu Vaškovou, která má na starosti klientelu restaurace a pořádání firemních eventů.

Čím vám učarovala whisky?
Marek Jablonský: Svou nadčasovostí a obrovskou škálou chutí. Navíc whisky je dnes spojována zejména s večery naplněnými konverzací s přáteli nebo klidným rozjímáním v hřejivé atmosféře, s dobrou hudbou a společností. Whisky získává ve světě v posledních desetiletích velikou popularitu. Je to dáno nejen pevnými pravidly pro její výrobu, ale také rozmanitostí chutí a původu.

Ve W Restaurantu nabízíte vskutku celosvětovou přehlídku whisky. Co když k vám ale do restaurace zavítá i někdo, koho by potěšil jiný chutný nápoj. Čím byste jej pohostili?

Justýna Vašková: Mimo whisky naleznete v naší restauraci široký výběr vín. Za zmínku stojí především ta izraelská, jejichž nabídkou se odlišujeme od jiných restaurací v Praze. Mezi má oblíbená patří především červená vína, např. Yarden Rom, které se perfektně hodí k našim steakům. Dále pak nabízíme koktejly – nejen z whiskey, ale i na bázi například ginu nebo vodky. 

Co vás inspirovalo k otevření restaurace s jednou z nejširších sbírek whisky v Evropě?

Marek Jablonský: Koncept vznikl v izraelském Tel Avivu, kde naši obchodní přátelé zhruba před 7 lety otevřeli první restauraci tohoto druhu. Skvěle uspěla nejen jako restaurace a whisky bar, ale zejména jako oblíbené místo setkávání obchodních přátel a významných osobností. Tento úspěch jsme chtěli přenést i do Prahy. Ta je i díky židovskému odkazu velmi oblíbenou destinací Izraelců.

Na jaký druh kuchyně byste k vám zájemce nalákal?

Marek Jablonský: W Restaurant & Whiskey Bar se specializuje na středomořskou kuchyni inspirovanou Izraelem. Najdete u nás jedny z nejlepších steaků v Praze a to nejen díky kvalitnímu hovězímu z Argentiny, Spojených států a České republiky, ale i díky speciálnímu postupu přípravy v grilu na dřevěné uhlí. Nabídku pak kromě předkrmů a ryb doplňují výborné vegetariánské speciality a dezerty podle originálních receptur z Tel Avivu.

Proč jste si pro sídlo W Restaurantu vybrali právě prostory v Maislově ulici?

Marek Jablonský: Jednou z podmínek k otevření restaurace v Praze byly klenuté sklepní prostory, které kolorit whisky vhodně doplňují svou klubovou atmosférou. Sklepy v Maiselově ulici nás navíc oslovily i symbolickou polohou u vstupu do židovského města a neobvyklým členěním. Nikde jinde v Praze nenajdete bar ve tvaru V, který se je osobitým středobodem interiéru.

W Restaurant je vskutku útulný a neobyčejně stylový. Je možné si jej i celý pronajmout?

Justýna Vašková: Jistě. Prostory W Restaurantu jsou vhodné v podstatě pro všechny typy akcí. My se především zaměřujeme na firemní akce, pro něž může být celá restaurace exkluzivně k dispozici s kapacitou až 130 sedících hostů. Vzhledem k poloze je W Restaurant vhodný také k pořádání svatebních hostin. Disponujeme rovněž dvěma privátními salonky. Každý z nich nabízí 20 míst k sezení, což je příjemné pro menší rodinné oslavy nebo schůzky vyžadující větší soukromí a klid. 

https://www.wrbmprague.cz

Fotogalerie


Podobné články


  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

  • Péče o pleť nové generace Péče o pleť nové generace
    Styl Hotel Restaurace Svět

    Péče o pleť nové generace

    Pětihvězdičkový SPA-Hotel Jagdhof v malebném tyrolském Neustiftu v údolí Stubai je oceněným útočištěm pohody. Rodinný klenot, který patří manželům Pfurtschellerovým, je také členem renomované asociace Relais & Châteaux sdružující individuálně vlastněné a provozované luxusní hotely.

    02. 04.2024

Developed by MadFox design