Jižní Tyrolsko je pro turisty otevřené Jižní Tyrolsko je pro turisty otevřené

Jižní Tyrolsko je pro turisty otevřené

29. 01.2021

Úchvatná horská krajina Jižního Tyrolska vábí nejen svými krásami, ale také sportovními aktivitami a už léta rovněž nezapomenutelnou relaxací těla i duše. Dopřát si všechna zdejší nej můžete i v současnosti. Ubytovací zařízení jsou otevřená a na dodržování základních hygienických pravidel jsme zvyklí už z domova.

Do Jižního Tyrolska mohou turisté z EU a Švýcarska cestovat už od 7. ledna. Zatím je možné užívat si především wellness pobyty. Místní alpská střediska se ale již pilně připravují na zahájení pravé zimní sezony. Ta by se měla rozběhnout v polovině února. A pochopitelně tak, aby byla zajištěna zdravotní bezpečnost všech návštěvníků hor.

K příjezdu do Jižního Tyrolska je vyžadováno osvědčení o negativním antigenním nebo PCR testu na covid-19. Nesmí být starší 48 hodin. Při příjezdu je nutné nahlásit se na místním oddělení prevence Jihotyrolské zdravotní služby, nebo emailem na adrese coronavirus@sabes.it a mít u sebe vyplněné čestné prohlášení.

Pak už nic nebrání užít si dovolenou. Na území Jižního Tyrolska se můžete pohybovat bez omezení, a to mezi 5:00 a 22:00. Otevřeny jsou nejen hotely a penziony, ale také obchody. Bary a restaurace mají rovněž otevřeno. Běžně do 18 hod., chcete-li ale v restauraci posedět déle, je třeba objednat se a dohodnout čas, nejdéle do 22. hodiny. Veřejná doprava funguje z 50 % své kapacity. Chránit ústa a nos je nutné uvnitř budov. Venku jen v případě, kdy není možné dodržet bezpečný odstup. Pár nezbytností, kterých se návštěvník Alp musí držet, bohatě vyváží zážitky z horské zasněžené krajiny, dokonalého wellness a brzy také ze zimního sportování.

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design