Jako hollywoodská hvězda Jako hollywoodská hvězda

Jako hollywoodská hvězda

12. 04.2022

Obdivuhodná herečka Elizabeth Taylor byla obdařena neobyčejným kouzlem. Díky svým rolím a osobnímu zaujetí pro mnoho ušlechtilých záměrů patřila k nejikoničtějším a nejvlivnějším ženám 20. století. Domovem se jí na čas staly také hotely skupiny Dorchester Collection The Dorchester a The Beverly Hills. Nyní můžete i vy navštívit místa, která jsou prodchnuta jedinečnými okamžiky jejího života.

V hotelu Dorchester v Londýně se stalo dočasným domovem slavné herečky zdejší největší střešní apartmá. Září půvabem celebrit. Jeho luxus je nenápadný, avšak o to víc ceněný. Vychází z čistých linií, mnoha prosklených ploch, mramoru a onyxu. Po celé jedné straně apartmá se nachází nádherná terasa. Vyjdete na ni francouzskými dveřmi a můžete se kochat úžasnými výhledem na Hyde Park. Na terasu vyhlédnete i z jídelny, kde může kolem nádherného mahagonového stolu sedět osm přátel. Během soukromé večeře je bude jemně osvětlovat křišťálový lustr.

Okamžik zlomu
Apartmá disponuje dvěma koupelnami. V té, kde se leskne růžový mramor, se v roce 1959 Elizabeth Taylor dozvěděla, že jí byla nabídnuta titulní role Kleopatry. Začala cesta k ikonické slávě. Ostatně sama Elizabeth si vyžádala některé úpravy této koupelny, a tak dodnes nese i pečeť jejího citu pro krásu.

Hollywoodské soukromí
Dalším místem, jež je prodchnuto šarmem Elizabeth Taylor, je bungalov č. 5 v areálu The Beverly Hills Hotel. V areálu tohoto hotelu nacházely útočiště mnohé osobnosti hollywoodských filmových studií. Bungalov uhrančivé „Kleopatry“ je ze všech největší. Náleží k němu vlastní terasa, bazén a jacuzzi. Vše je oděno do jemných odstínů příjemných barev v kombinaci se zlatou a citrínem.

Pohodlí uprostřed zahrady
Elizabeth Taylor kdysi nazvala tento bungalov svým domovem. Proč se tak stalo, pochopíte i při letmém pohledu. I když se nacházíte v centru slavného města, potěší vás svěží výhled a vzduch prosycený vůní květin. Obklopuje vás zde 12 akrů zahrad s tropickou zelení a s místními typickými vzrostlými palmami. V bungalovu se jako Elizabeth vyspíte dorůžova na velkých pohodlných postelích s bavlněným povlečením na míru. V ikonické rozlehlé koupelně obložené mramorem si pak můžete u dvojitého umyvadla a zrcadla cvičit děkovnou řeč pro předávání Oscarů.

https://www.dorchestercollection.com

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design