V překrásném podhůří Šumavy se jen kousek za Sušicí rozkládá labužnický ráj. V hospůdce U Štěpána na vás čeká nejen útulná atmosféra domácího prostředí horského statku, ale především nezaměnitelná chuť poctivě připravených lahůdek z domácích surovin.
Steak
Hospůdka U Štěpána není na gurmánské mapě žádným nováčkem, objevila se kdysi i v pořadu Ano, šéfe. Její majitel Štěpán Ruda však neusnul na vavřínech a neustále se stará o to, aby pro hosty připravil něco nového a nevšedního. Před nedávnem rozšířil zahrádku s pěkným výhledem do okolí. Ať už se stavíte jen na oběd, nebo si užijete některý z degustačních večerů, budete moci ocenit prvotřídní kuchyni a milý přístup personálu v ještě větším pohodlí. Ze zahrádky dohlédnete i na Štěpánovu ekologickou biofarmu s vlastním stádem. Mladý restauratér je hrdý, že může zaručit stoprocentní kvalitu připravovaného masa s maximálním přehledem. Osvěžující blízkost přírody dala vzniknout také Štěpánově zeleninovo-bylinkové zahrádce a ovocnému sadu. V něm si můžete na lehátku lebedit ve stínu stromů a popíjet drinky připravené v hospůdce. Bohaté zázemí pro přípravu všelijakých laskomin inspirovalo majitele i k výrobě vlastních originálních výrobků v nejvyšší biokvalitě. U Štěpána se tak nejen kvalitně občerstvíte, ale můžete si s sebou v upomínku odvézt např. domácí marmelády, nakládaná masa a další pochutiny podle sezonní nabídky.
Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.
Restaurace La Veranda představuje nové sezónní menu, ve kterém se snoubí čerstvé suroviny, kreativní kombinace a kuchařská preciznost. Šéfkuchař sází na harmonii chutí a inspiraci přírodou – od lesních hub přes sladkou zeleninu až po šťavnaté maso v různých úpravách.
Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru. Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.