Hospůdka U Štěpána Hospůdka U Štěpána

Hospůdka U Štěpána

23. 05.2022

V překrásném podhůří Šumavy se jen kousek za Sušicí rozkládá labužnický ráj. V hospůdce U Štěpána na vás čeká nejen útulná atmosféra domácího prostředí horského statku, ale především nezaměnitelná chuť poctivě připravených lahůdek z domácích surovin.

Steak

Hospůdka U Štěpána není na gurmánské mapě žádným nováčkem, objevila se kdysi i v pořadu Ano, šéfe. Její majitel Štěpán Ruda však neusnul na vavřínech a neustále se stará o to, aby pro hosty připravil něco nového a nevšedního. Před nedávnem rozšířil zahrádku s pěkným výhledem do okolí. Ať už se stavíte jen na oběd, nebo si užijete některý z degustačních večerů, budete moci ocenit prvotřídní kuchyni a milý přístup personálu v ještě větším pohodlí. Ze zahrádky dohlédnete i na Štěpánovu ekologickou biofarmu s vlastním stádem. Mladý restauratér je hrdý, že může zaručit stoprocentní kvalitu připravovaného masa s maximálním přehledem. Osvěžující blízkost přírody dala vzniknout také Štěpánově zeleninovo-bylinkové zahrádce a ovocnému sadu. V něm si můžete na lehátku lebedit ve stínu stromů a popíjet drinky připravené v hospůdce. Bohaté zázemí pro přípravu všelijakých laskomin inspirovalo majitele i k výrobě vlastních originálních výrobků v nejvyšší biokvalitě. U Štěpána se tak nejen kvalitně občerstvíte, ale můžete si s sebou v upomínku odvézt např. domácí marmelády, nakládaná masa a další pochutiny podle sezonní nabídky.

Majitel Restaurace Štěpán Ruda

www.ustepana.eu

Fotogalerie


Podobné články


  • Posthotel Achenkirch: místo, kde čas plyne jinak Posthotel Achenkirch: místo, kde čas plyne jinak
    Sport Hotel Restaurace Léto Golf

    Posthotel Achenkirch: místo, kde čas plyne jinak

    Na severu Tyrolska, v dosahu Achensee a pod vrcholky Karwendelu, se nachází Posthotel Achenkirch – adults-only resort, který systematicky pracuje s konceptem rovnováhy mezi výkonem a regenerací. Nejde o klasický wellness hotel, ale o důmyslně koncipované místo, které v sobě spojuje klid přírody, fyzickou aktivitu a zdravotní prevenci s prvky východní filozofie.

    24. 08.2025

  • KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie
    Česko Restaurace Léto Praha

    KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie

    Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru. Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.

    07. 08.2025

Developed by MadFox design