Dom Perignon Vintage 2010 Dom Perignon Vintage 2010

Dom Perignon Vintage 2010

03. 11.2020

Pamatujete si, jaký byl rok 2010? Pro Dom Perignon to byl rok kontrastu, trpělivosti a odvahy. Znovu se ukázalo, že rozmarům přírody lidé neporučí, ani když jde o vinařské mistry, za kterými stojí léta zkušeností. Díky těmto znalostem se ale dokázali čelem postavit nepřízni počasí, která v létě 2010 postihla tamější vinice, a vytvořili tak velice osobitý ročník. Lahve ukrývají tekutou a na první pohled klidnou harmonii, která však probouzí silné emoce.Pro Dom Perignon je nedílnou součástí úspěšné rovnice čas. Ty nejlepší věci ho totiž většinou potřebují dost. Protože teprve čas může ukázat tu pravou podstatu, pravdu, která se neukrývá pouze na dně sklenky, ale v každé jedné kapce. Ročník Vintage 2010 je toho důkazem. Jeho jedinečnost potřebovala téměř deset let zrání na kalech v temných sklepech, ale nyní je připraven spatřit světlo světa.Už při prvním ovonění sklenky vám bude jasné, že tohle je víno plné kontrastů, které však dohromady skládají klidnou a pevnou mozaiku chutí. Hned na začátku na nose utkví vůně anglické zahrady po dešti a tropický les. Květinová svěžest a světelná měkkost odhaluje vitalitu mízy, vycházející z hloubek země. Amplituda, štědrost a pevnost vytvářejí harmonickou rovnováhu, doprovázenou pepřovou vibrací až do stříbřitých odrazů lesklého povrchu.

Pokud tedy hledáte vhodné víno pro rok 2020, Dom Perignon Vintage 2010 může být výtečnou volbou. Snad aby nám připomněl to, že pokud má člověk odhodlání, odvahu a trpělivost, dokáže příkoří osudu obrátit v něco velkolepého.

Podobné články


  • La Veranda představuje nové chutě
La Veranda představuje nové chutě
    Česko Restaurace Praha

    La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které jsou vždy dotažené do konce po chuťové i vizuální stránce. Tým restaurace La Veranda s majitelem Yurijem Kolesnikem dbá na celkový zážitek. Tedy interiér připomíná verandu francouzského stylu, kde se každý příchozí cítí jako doma. Pak ovšem nastupuje servis, který doma nepotkáte. Fantastický profesionální přístup je doslova dechberoucí. Směs všech těchto faktů a vjemů dělá z každé návštěvy restaurantu La Veranda dokonalý zážitek.

    22. 04.2024

  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

Developed by MadFox design