Cestovatelské víkendy Cestovatelské víkendy

Cestovatelské víkendy

21. 02.2024

Vyhlášená restaurace Babiččina zahrada za hranicí Prahy u ikonického Průhonického parku si na víkendy připravila cestovatelská menu. Báječné akce, které se opakují přibližně jednou do měsíce. Vždy daný víkend patří majiteli Yurijovi Kolesnikovi, který obléká zástěru, a kromě klasického babičkovského menu se podává tematické menu, které vaří právě on, a to na modrých kamnech uprostřed restaurační světnice. Jakmile to počasí dovolí přesune se jeho um na zahradu ke grilu.

Jelikož Babička i pan Kolesnik rádi cestují, jsou tematické víkendy plné zahraničních chutí. Již proběhl francouzský a rakouský víkend. Na první březnový víkend je připravena klasika v podobě zabijačky s ryze českými chutěmi. V půlce března se ovšem chystá italský víkend, kde na menu bude předkrmová chobotnice, domácí tortellini se třemi druhy masa a absolutně dokonalé tiramisu. O pár týdnů později Babiččinu zahradu o víkendu provoní španělské vůně. Přesné termíny budou uvedené na IG profilu @babiccina_zahrada.

Babička podává tu nejlepší svíčkovou či pečenou kachnu, ale její cestovatelské poznatky stojí minimálně za ochutnání. Domácí atmosféra, kdy majitel je součástí kuchařského týmu a předvádí svůj um před zraky všech hostů, dokazuje, jak úzká a upřímná atmosféra v Babiččině zahradě panuje. Díky tomu je všechno podávané jídlo opravdu lahodné. Spojení kvalitních surovin, profesionálů a rodinného prostředí dělá opravdu divy. Kam vyrazíte s Babičkou vy?

https://babiccinazahrada.cz

Fotogalerie


Podobné články


  • La Veranda představuje nové chutě
La Veranda představuje nové chutě
    Česko Restaurace Praha

    La Veranda představuje nové chutě

    La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které jsou vždy dotažené do konce po chuťové i vizuální stránce. Tým restaurace La Veranda s majitelem Yurijem Kolesnikem dbá na celkový zážitek. Tedy interiér připomíná verandu francouzského stylu, kde se každý příchozí cítí jako doma. Pak ovšem nastupuje servis, který doma nepotkáte. Fantastický profesionální přístup je doslova dechberoucí. Směs všech těchto faktů a vjemů dělá z každé návštěvy restaurantu La Veranda dokonalý zážitek.

    22. 04.2024

  • Každé restauraci dát kus své energie Každé restauraci dát kus své energie
    Česko Restaurace Praha Lidé

    Každé restauraci dát kus své energie

    Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.

    15. 04.2024

Developed by MadFox design