Bauer Hotel Group, který provozuje gastronomické ikony jako restauraci U Prince, Terasu U Prince a zážitkovou gurmánskou perlu DEER, představuje sladké novinky. Dlouholetým cukrářským mistrem je Vojta Řehák. Právě on před deseti lety vymyslel spolu s panem Bauerem dort plný hořké a bílé čokolády, který se podával a podává na Staroměstském náměstí v restauraci i horní terase U Prince. Základem mu byl rodinný recept rodiny Bauerů, který šéfcukrář Vojta předělal do moderního gastronomického dezertu. Nyní plně dostál mezinárodního věhlasu v hodnoceních nestranných tuzemských a zahraničních průvodců, že došlo k povýšení z dezertu na rodinný dezert.
Tak jako se stal Sachrův dort legendou a Franz Sacher svůj recept držel jako rodinné dědictví, stejně tak je to nyní s nově pojmenovaným Bauer dortem. Receptura je rodinným tajemstvím. Jedno je jisté, obliba se šíří obrovským tempem a zájem neutuchá. Můžeme být hrdí, že Praha má svůj Bauer dort.
Tím to ovšem nekončí. Restaurace Deer, která je jen pár kroků od Staroměstského náměstí v Michalské ulici představuje nové dezertní menu. „Zcela nová nabídka, která obsahuje signature dezerty. V menu zůstal pouze legendární dezert les, který je už doslova hvězdou sociálních sítí. Kdo nevyfotil les, jako by nebyl,“ dodává s úsměvem šéfcukrář Vojta Řehák.
Z absolutních novinek lze jmenovat dezert Harmonie, který je z pistáciového brownies, marakujové panna cotty, pistáciového pyré a citrónového meringue nebo domácí pralinky a makronky, které se na jazyku doslova rozplývají. Ať už na Staroměstském náměstí na vyhlášený Bauer dort nebo pár kroků dále v Deeru na nové dezertní menu, jedno je jisté - trefa do sladkého.
Příběh Davida Josefa Bechera (1725–1792) je pevně vrostlý do historie Karlových Varů, lékař, učenec, chemik, mecenáš, dobrodinec a balneolog, jehož přístup k léčbě a rozvoj lázeňství dodnes ovlivňuje podobu města, je právem považován za jednu z jeho největších legend.
Je soubor luxusních hotelů, špičkových restaurací a kaváren s několika pobočkami v České republice, na Slovensku a v Německu. Cílem těchto krásných míst je poskytovat hodnotné kulinářské zážitky a cítit se v restauracích a hotelech jako doma.
Síla spočívá v osobním přístupu ke všem hostům a v pozornosti věnované detailům ve všech aspektech cesty hosta.
V srdci malebného údolí Val Gardena, na okraji alpského městečka Villandro, se ukrývá místo, které jako by vystupovalo ze starobylého obrazu – Ansitz Steinbock. Historický hotel s kořeny sahajícími až do 15. století je víc než jen ubytování – je to zážitek, který spojuje minulost s moderním požitkem, přírodu s elegancí a ticho hor s jemnými tóny kulinářského umění.