Babiččina zahrada vítá jaro s novým menu a otevřenou zahradou
12. 05.2025
Restaurace Babiččina zahrada, známá svou láskou k tradici, kvalitním surovinám a poctivé české kuchyni, přichází s novým sezónním menu. Zároveň s příchodem teplejších dnů otevírá v závislosti na počasí svou rozkvetlou ikonickou zahradu, která je ideálním místem pro rodinné obědy, romantické večeře i pohodová víkendová posezení.
Nové menu staví na čerstvých jarních surovinách, precizním řemeslném zpracování a jemném propojení tradičních chutí s moderní lehkostí. Hosté se mohou těšit například na tatarský biftek z hovězího masa mletého přímo u stolu, lehce zauzeného sivena z vlastní udírny nebo pečená kachní játra Foie gras s pyré z jablek a pošírovanou hruškou.
Mezi hlavními jídly nechybí klasika jako „Svíčková“ s domácím houskovým knedlíkem či hovězí líčka na červeném víně, ale také odlehčené jarní speciality – například ryba dne s hráškovým pyré a omáčkou z medvědího česneku či tarhoňa s pestem a buvolí mozzarellou nebo hovězí steak s opečenými bramborami, chřestem, pancettou a holandskou omáčkou.
Závěr patří domácím dezertům: poctivým dukátovým buchtičkám s vanilkovým šodó, ovocným tvarohovým knedlíkům nebo lahodnému řezu z čokoládové pěny a malinového pyré.
Babiččina zahrada je připravena nabídnout hostům nejen skvělé jídlo, ale i výjimečný zážitek uprostřed přírody. Letos byla navíc obohacena o nové květinové záhony a stylové zahradní sezení, které umocní pohodovou atmosféru.
Karlovy Vary se mohou pochlubit novým kulinářským klenotem. Pizzeria La Famiglia, situovaná v srdci tohoto lázeňského města, nabízí jedinečný gastronomický zážitek v duchu pravé italské tradice. Díky vlastní speciální peci a domácímu těstu na pizzu a pastu podle tradičních receptur přináší autentickou chuť Itálie všem milovníkům dobrého jídla.
Gastronomická scéna v Praze je hodně rozsáhlá a podniků, které byste měli navštívit alespoň jednou za život, tu najdete hned několik. Restauratér Jurij Kolesnik s více než dvaceti lety zkušeností v oboru vlastní dokonce tři z nich. Každá má jiný koncept a může se pochlubit jedinečnou atmosférou, kterou jim tento restauratér ve spolupráci se svým týmem vtiskl.