Babiččina zahrada vítá jaro s novým menu a otevřenou zahradou Babiččina zahrada vítá jaro s novým menu a otevřenou zahradou

Babiččina zahrada vítá jaro s novým menu a otevřenou zahradou

12. 05.2025

Restaurace Babiččina zahrada, známá svou láskou k tradici, kvalitním surovinám a poctivé české kuchyni, přichází s novým sezónním menu. Zároveň s příchodem teplejších dnů otevírá v závislosti na počasí svou rozkvetlou ikonickou zahradu, která je ideálním místem pro rodinné obědy, romantické večeře i pohodová víkendová posezení.

Nové menu staví na čerstvých jarních surovinách, precizním řemeslném zpracování a jemném propojení tradičních chutí s moderní lehkostí. Hosté se mohou těšit například na tatarský biftek z hovězího masa mletého přímo u stolu, lehce zauzeného sivena z vlastní udírny nebo pečená kachní játra Foie gras s pyré z jablek a pošírovanou hruškou.

Mezi hlavními jídly nechybí klasika jako „Svíčková“ s domácím houskovým knedlíkem či hovězí líčka na červeném víně, ale také odlehčené jarní speciality – například ryba dne s hráškovým pyré a omáčkou z medvědího česneku či tarhoňa s pestem a buvolí mozzarellou nebo hovězí steak s opečenými bramborami, chřestem, pancettou a holandskou omáčkou.

Závěr patří domácím dezertům: poctivým dukátovým buchtičkám s vanilkovým šodó, ovocným tvarohovým knedlíkům nebo lahodnému řezu z čokoládové pěny a malinového pyré.

Babiččina zahrada je připravena nabídnout hostům nejen skvělé jídlo, ale i výjimečný zážitek uprostřed přírody. Letos byla navíc obohacena o nové květinové záhony a stylové zahradní sezení, které umocní pohodovou atmosféru.

Přijďte ochutnat jaro všemi smysly!

https://babiccinazahrada.cz

Podobné články


  • KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie
    Česko Restaurace Léto Praha

    KATCHI restaurant & cocktail bar: Pražský podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie

    Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru. Za konceptem stojí podnikatel Štěpán Návrat, který je známý svým citem pro výjimečnost, detail a odvahu dělat věci jinak. Do čela kuchyně postavil výraznou osobnost současné české gastronomie – Sierru Holanovou, vítězku první české řady Hell’s Kitchen. Jejich propojení dalo vzniknout místu, kde moderní kuchyně dostává zcela nový rozměr.

    07. 08.2025

  • Emblem Places Emblem Places
    Styl Česko Luxus Restaurace Praha

    Emblem Places

    Je soubor luxusních hotelů, špičkových restaurací a kaváren s několika pobočkami v České republice, na Slovensku a v Německu. Cílem těchto krásných míst je poskytovat hodnotné kulinářské zážitky a cítit se v restauracích a hotelech jako doma. Síla spočívá v osobním přístupu ke všem hostům a v pozornosti věnované detailům ve všech aspektech cesty hosta.

    04. 08.2025

Developed by MadFox design