Babiččina zahrada vítá jaro s novým menu a otevřenou zahradou
12. 05.2025
Restaurace Babiččina zahrada, známá svou láskou k tradici, kvalitním surovinám a poctivé české kuchyni, přichází s novým sezónním menu. Zároveň s příchodem teplejších dnů otevírá v závislosti na počasí svou rozkvetlou ikonickou zahradu, která je ideálním místem pro rodinné obědy, romantické večeře i pohodová víkendová posezení.
Nové menu staví na čerstvých jarních surovinách, precizním řemeslném zpracování a jemném propojení tradičních chutí s moderní lehkostí. Hosté se mohou těšit například na tatarský biftek z hovězího masa mletého přímo u stolu, lehce zauzeného sivena z vlastní udírny nebo pečená kachní játra Foie gras s pyré z jablek a pošírovanou hruškou.
Mezi hlavními jídly nechybí klasika jako „Svíčková“ s domácím houskovým knedlíkem či hovězí líčka na červeném víně, ale také odlehčené jarní speciality – například ryba dne s hráškovým pyré a omáčkou z medvědího česneku či tarhoňa s pestem a buvolí mozzarellou nebo hovězí steak s opečenými bramborami, chřestem, pancettou a holandskou omáčkou.
Závěr patří domácím dezertům: poctivým dukátovým buchtičkám s vanilkovým šodó, ovocným tvarohovým knedlíkům nebo lahodnému řezu z čokoládové pěny a malinového pyré.
Babiččina zahrada je připravena nabídnout hostům nejen skvělé jídlo, ale i výjimečný zážitek uprostřed přírody. Letos byla navíc obohacena o nové květinové záhony a stylové zahradní sezení, které umocní pohodovou atmosféru.
Když se známé osobnosti a nároční klienti rozhodují, kde se v Miláně ubytovat, vůbec nepochybují. Zpravidla totiž zamíří do svého i našeho oblíbeného hotelu Principe di Savoia. Ředitel hotelu Ezio Indiani, který hotel vede téměř dvacet let, si s námi povídal nejen o známých osobnostech, se kterými se zde setkal a které do hotelu rádi jezdí, ale také o svých zkušenostech a vyhlášených službách.
Pětihvězdičkový lázeňský hotel Ensana Nové Lázně je ozdobou západočeských Mariánských Lázní. Jeho klienti si užívají špičkové lázeňské péče, ale ani jejich chuťové pohárky nestrádají, ba naopak pochutnávají na delikatesách v restauraci Royal.
Itálie je právem považována za kolébku vinařství. Mezi její poklady patří i modrá odrůda Barbera – víno se zpravidla měkkými tříslovinami, vyšší kyselinkou, příjemnou kulatostí a bohatými tóny tmavého zralého ovoce, jako jsou švestky nebo třešně. Svou harmonickou a jemnou chutí si získává stále více příznivců. Pochází z kraje Piemont na severozápadě země, kde má hluboké kořeny a v posledních dekádách se těší rostoucí oblibě.