Jubilejní 30 číslo magazínu TRAVEL FEVER
27. 11.2025
13. 05.2024
Babiččina zahrada je stavení v Průhonicích, kde pod jednou střechou lze nalézt restauraci, konferenční světnici a malý pension. Hlavní dominantou je ovšem část mimo střechu, a to zahrada. Malé altánky, které nabízí každému stolu absolutní soukromí a jeden velký, pro ty, kteří holdují restauračnímu ruchu.
Dobrou zprávou je, že v druhé půlce května, až počasí dovolí, se věhlasná zahrada otevírá. Není to jen tak jednoduchý počin, jelikož sezení a zahrada jsou v udržovaném stavu po celý rok, ale důležitým bodem pro otevření je přestěhování kuchyně. Ta se celá musí přesunour do spodních prostor, tak aby byl výdej pokrmů na zahradu, co nejrychlejší. Tedy každá vařečka, vidlička a hrnec dostanou na letní sezónu nové útočiště.
V každém případě již nyní v Babiččině zahradě odstartovalo nové menu. Samozřejmě kromě něj budou probíhat speciální nabídky jak přes týden, tak i o víkendech. Je opravdu na co se těšit. Když se vrátíme k novému menu, nutno zmínit, že stálice zůstaly. Co by byly předkrmy bez Tataráku z hovězího masa mletého u stolu s kapary, šalotkou, žloutkem a topinkami z kmínového chleba. Naopak nově předkrmy obohatil Nicoise salát s tuňákem, bramborami, fazolovými lusky, rajčaty, černými olivami, chřestem, vejcem a dresingem z dijonské hořčice a medu. Opět v hlavních chodech zůstaly bestsellery jako je oblíbená svíčková či křupavá kachna. Nově lze ochutnat Špenátové ravioli plněné lososem s citronovo-máslovou emulzí a ricottou. Vegetariány zaujme Květáková koruna, tarhoňa, papriková omáčka, piniové oříšky a bazalka. Kdo by této kombinaci odolal?
Babiččina zahrada představila nové sezónní menu a současně se připravuje na start zahrádky. Stěhování kuchyně je na spadnutí. Schválně, kdo z vás dorazí ochutnat květákovou korunu do altánku obrostlém levandulí?
27. 11.2025
Jen hodinu od Lucernu se zvedá Pilatus – majestátní Dračí hora, která se v zimě mění v eleganci sněhu, ticha a nečekaného luxusu. Místo, kde můžete začít den v gondole se sklenkou šampaňského a zakončit ho večeří ve 2 132 metrech nad mořem, zatímco se před vámi lesknou desítky alpských vrcholů.
24. 11.2025
Když se známé osobnosti a nároční klienti rozhodují, kde se v Miláně ubytovat, vůbec nepochybují. Zpravidla totiž zamíří do svého i našeho oblíbeného hotelu Principe di Savoia. Ředitel hotelu Ezio Indiani, který hotel vede téměř dvacet let, si s námi povídal nejen o známých osobnostech, se kterými se zde setkal a které do hotelu rádi jezdí, ale také o svých zkušenostech a vyhlášených službách.
22. 11.2025
Developed by MadFox design