Mám obavu o budoucnost gastronomie v Čechách, říká Petr Svejkovský, zakladatel projektu Premium Gastro.
Petr Svejkovský je zakladatelem projektu Premium Gastro, se kterým je úspěšně na trhu již 13 let. Sám vystudoval prestižní hotelovou školu École hôtelière de Lausanne ve Švýcarsku, své zkušenosti pak sbíral jako důstojník v gastronomické sekci na luxusních zámořských lodích. Po návratu zpět do ČR se rozhodl českou gastronomii rozvíjet a podporovat z pozice dodavatele vybavení.
V Premium Gastro jsme rádi za medializaci gastronomie, více však věříme v poctivost řemesla. Velkou obavu máme o celkovou kvalitu gastronomie – především pak o kvalitní mladé pracovníky. Proto se ze své pozice snažíme podporovat tento krásný obor a to zejména dvěma směry.
Nejlepší pracovní partnerství
První je péče o naše klienty. Každému klientovi pomáháme s výběrem vybavení individuálně při osobní schůzce, vnímáme to jako vážné rozhodnutí, které ovlivní budoucí kvalitu poskytovaných služeb. Proto vždy detailně procházíme potřeby zákazníka a jeho provozu, dbáme na materiál, odolnost v provozu, zemi původu, ekonomickou stránku v čase. Kritérií pro správný výběr vybavení je opravdu mnoho a my se snažíme vším klienta zodpovědně provést. S našimi klienty tak navazujeme dlouhodobé vztahy, které nezřídka končí přátelstvím, a snažíme se jim být tím nejlepším partnerem.
Mladí talenti
Druhým směrem je podpora a motivace v kvalitním vzdělávání mladých talentů. Dlouhodobě podporujeme a spolupracujeme s projekty KU Young chef, Food Adictors, Studuj Gastro. Ty nejlepší studentypak od nás čeká například stáž naÉcole hôtelière de Lausanne. Vnímáme také dlouhodobě těžkou otázku adaptace oborových podmínek pro lepší konkurenceschopnost na trhu práce vůči jiným oborům. Proto se snažíme propojovat možné zaměstnavatele s nadějnými talenty. Naším cílem je, aby se potkávali kvalitní studenti se zájmem o obor s atraktivními zaměstnavateli. Snažíme se dát možným zaměstnavatelům možnost prezentovat se mladým, nadějným absolventům. V tom vidíme naději na budoucnost kvalitní gastronomie v Čechách.
Restaurace La Veranda vítá letní sezonu novým degustačním menu, které oslavuje svěžest, barvy a lehkost sezónních surovin. Pod taktovkou šéfkuchařského týmu vznikly pokrmy, které v sobě snoubí sofistikovanou techniku s hravostí a důrazem na harmonii chutí.
Výběr vín je v České republice už řadu let velmi bohatý. K této rozmanitosti přispívá svou láskou ke „královskému nápoji“ také František Šamla. Spíše než jeho jméno se nám ale vybaví obsáhlé webové stránky s množstvím různorodých značek vín z různých regionů – Víno pro Vás.
Hotel Tennerhof je zcela výjimečný. Ojedinělým způsobem spojuje intimní, útulnou atmosféru malého rodinného podniku v tyrolském stylu s prvotřídním servisem. Privátní zahrada, rozlehlé wellness s vnitřním a venkovním bazénem, restaurace či vinný sklípek přispívají k dokonalé dovolené.