Mám obavu o budoucnost gastronomie v Čechách, říká Petr Svejkovský, zakladatel projektu Premium Gastro.
Petr Svejkovský je zakladatelem projektu Premium Gastro, se kterým je úspěšně na trhu již 13 let. Sám vystudoval prestižní hotelovou školu École hôtelière de Lausanne ve Švýcarsku, své zkušenosti pak sbíral jako důstojník v gastronomické sekci na luxusních zámořských lodích. Po návratu zpět do ČR se rozhodl českou gastronomii rozvíjet a podporovat z pozice dodavatele vybavení.
V Premium Gastro jsme rádi za medializaci gastronomie, více však věříme v poctivost řemesla. Velkou obavu máme o celkovou kvalitu gastronomie – především pak o kvalitní mladé pracovníky. Proto se ze své pozice snažíme podporovat tento krásný obor a to zejména dvěma směry.
Nejlepší pracovní partnerství
První je péče o naše klienty. Každému klientovi pomáháme s výběrem vybavení individuálně při osobní schůzce, vnímáme to jako vážné rozhodnutí, které ovlivní budoucí kvalitu poskytovaných služeb. Proto vždy detailně procházíme potřeby zákazníka a jeho provozu, dbáme na materiál, odolnost v provozu, zemi původu, ekonomickou stránku v čase. Kritérií pro správný výběr vybavení je opravdu mnoho a my se snažíme vším klienta zodpovědně provést. S našimi klienty tak navazujeme dlouhodobé vztahy, které nezřídka končí přátelstvím, a snažíme se jim být tím nejlepším partnerem.
Mladí talenti
Druhým směrem je podpora a motivace v kvalitním vzdělávání mladých talentů. Dlouhodobě podporujeme a spolupracujeme s projekty KU Young chef, Food Adictors, Studuj Gastro. Ty nejlepší studentypak od nás čeká například stáž naÉcole hôtelière de Lausanne. Vnímáme také dlouhodobě těžkou otázku adaptace oborových podmínek pro lepší konkurenceschopnost na trhu práce vůči jiným oborům. Proto se snažíme propojovat možné zaměstnavatele s nadějnými talenty. Naším cílem je, aby se potkávali kvalitní studenti se zájmem o obor s atraktivními zaměstnavateli. Snažíme se dát možným zaměstnavatelům možnost prezentovat se mladým, nadějným absolventům. V tom vidíme naději na budoucnost kvalitní gastronomie v Čechách.
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které jsou vždy dotažené do konce po chuťové i vizuální stránce. Tým restaurace La Veranda s majitelem Yurijem Kolesnikem dbá na celkový zážitek. Tedy interiér připomíná verandu francouzského stylu, kde se každý příchozí cítí jako doma. Pak ovšem nastupuje servis, který doma nepotkáte. Fantastický profesionální přístup je doslova dechberoucí. Směs všech těchto faktů a vjemů dělá z každé návštěvy restaurantu La Veranda dokonalý zážitek.
Pětihvězdičkový lázeňský hotel Ensana Nové Lázně je ozdobou západočeských Mariánských Lázní. Jeho klienti si nově mohou pochutnat na delikatesách ve zrekonstruovaném interiéru restaurace Royal.
Vlastnit v Praze vyhlášenou restauraci je v konkurenci gastroscény v městě nad Vltavou velký kumšt. Když máte ale takové restaurace rovnou tři, pak už se nabízí otázka, jak je to možné. My to víme. Za tímto úspěchem stojí neobyčejně nápaditý a pracovitý muž, pan Yuri Kolesnik, který nám přiblížil vznik všech svých netradičních podniků.