Žít naplno Žít naplno

Žít naplno

17. 07.2022

Změnit život je náročný úkol. Někdy ale není zbytí, zvlášť když toužíte po tom, aby vás víc těšil a bavil. Expertka na fúze a akvizice společnosti Crestyl Magda Pokorná se pro změnu rozhodla. Advokacii hodila za hlavu, udělala si prázdniny a zkusila nový obor – development. Snadné to nebylo, ale nelituje a těší ji nové životní zážitky.

Dlouhá léta jste pracovala v prestižních právních kancelářích. Dříve to byla oblast především mužská. V čem je ženský přístup v tomto oboru jiný, obohacující?

Obohacující už je jen tím, že je jiný. A aby byl obohacující, potřebujeme oba přístupy. Nemám ale ráda nahlížení na svět – muž vs. žena. Pokud bych však měla zobecnit, tak z mé zkušenosti: žena zvažuje víc zájmů, vidí věci víc provázaně. Její řešení pak má šanci být víc holistické, víc win-win.

Co je pro vás v práci důležité, ať už se týká právního nebo developerského prostředí?

Jsou to lidi. Což v sobě zahrnuje firemní kulturu – hodnoty, chování, úroveň psychologického bezpečí, prostor pro osobní i profesní růst. Když jsem zvažovala, jestli budu pro Crestyl pracovat, řekla jsem, že nejdůležitější pro mě je pracovat v přátelském a podpůrném prostředí. To se mi právě zde, kde se na firemní kulturu opravdu hledí, nad míru splnilo. 

Jak jde zvládnout náročnou práci a osobní život? Máte na to nějaký svůj recept?

Mým životním cílem není pracovat míň, ale spíš naplnit si život tak, aby mě víc těšil a bavil. To pro mě znamená trávit čas se svými nejbližšími, pohyb (jóga, běh), cestování, dobrodružství, fyzické a mentální zdraví, pocit smysluplnosti a krása, kterou hledám v umění – opera, balet, vážná hudba, ale i v přírodě. Na čem bych ale měla zapracovat, je dopřát si víc spánku.

Představa dámy ve vysoké funkci je spojena se slušivým kostýmkem. Je to váš oblíbený oděv?

Nemám ani jeden. Před sedmi lety jsem vypadala jako právník v sukních. Nyní se cítím plná života. Můj šatník odráží moji radost, je jako moje práce. Je uvolněnější než dřív, barevnější, ženský.

K managementu společnosti Crestyl jste se připojila až po určité době po odchodu z právní praxe. Co bylo důvodem a čím jste čas mezi bývalým a novým zaměstnáním naplnila?

Potřebovala jsem oddych. Práce v advokacii mne přestala naplňovat. Ty dva roky odpočinku byly úžasný dar. Hodně jsem dělala jógu, žila ve spirituálním světě, a také cestovala. Cestování je pro mne životní bohatství, možnost poznat sama sebe. Baví mě poznávat nové země, vidět klidně méně, ale intenzivněji. Trávila jsem hodně času na Bali, v Portugalsku a v Kanadě, zejména v Britské Kolumbii, kde jsem propadla kráse a živelnosti oceánu. 

Společnost Crestyl expanduje. Kam jste z pracovních důvodů zatím zavítala?

Loni Crestyl koupil polskou developerskou společnost. Díky pobočkám v pěti městech, objevuji Varšavu,Wroclav, Poznaň atd. Majitel Crestylu žije převážně v Řecku, a tak jezdím do Athén a přilehlého okolí. Nyní se naše společnost navíc zajímá o německý trh. To je příjemné, Berlín mám také moc ráda. Musím ale přiznat, že pracovní cesty jsou sterilnější než ty soukromé, během nichž můžu více nasávat místní kulturu, pozorovat lidi, občas o sebe nechat pečovat a hlavně cítit se uvolněně.

 Jaké jsou vaše požitky?

Kromě již zmíněné jógy a cestování je to také jídlo. Okusím ráda vše, od cvrčků až po morčata. Jezdím cíleně za různými šéfkuchaři. Miluji ale také víno z prostředí, kde se právě nalézám. Užívám si ráda masáže, wellness a spa. Miluji ovšem i pohyb a kulturu. Občas potřebuji operu plnou emocí (letos zatím La Scala a Vídeňská opera), ale těším se rovněž na hory, kde mohu obdivovat tamní přírodu.

https://crestyl.com

Podobné články


  • Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33 Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33
    Bydlení Česko Praha

    Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33

    Nový developerský projekt Vyšehradská 33 v samotném srdci Prahy nabídne budoucím majitelům plný komfort moderního bydlení. Zrenovovaný klasicistní dům s citlivě dokomponovanou novostavbou ve vnitrobloku poskytne unikátní výhody bydlení v centru velkoměsta s bonusy novostavby, včetně parkování, předzahrádek a balkonů.

    09. 04.2024

  • Spánek na prvním místě Spánek na prvním místě
    Bydlení Design Luxus Praha

    Spánek na prvním místě

    Plnohodnotný spánek je dar, který si můžeme nadělit i my sami. Stačí pro něj vytvořit vhodné podmínky. Jednou z těch nejzásadnějších je vhodné lůžko. V showroomu Naty Naty společnosti Rosendahl s.r.o. lze vybírat z rozmanité škály nejen luxusních postelí nejlepších světových značek, ale také z veškerého kvalitního příslušenství vhodného do Vaší ložnice.

    16. 03.2024

Developed by MadFox design