Umění bydlení ve čtyřech boxech Umění bydlení ve čtyřech boxech

Umění bydlení ve čtyřech boxech

15. 07.2020

Novinky společnosti Vitra Švýcarský výrobce nábytku představil svou kolekci pro podzim 2020 v netradičním stylu. Vyzval přední designéry, aby ve čtyřech velkých boxech vytvořili domácnost několika smyšlených postav.

Rodinná firma Vitra už více než šest desítek let udivuje veřejnost originálním designem klasického nábytku. Můžete jím zabydlet domácnost, kancelář i veřejné prostory. Od prvního nápadu jsou výrobky vyvíjeny ve Švýcarsku. Poznáte je podle spojení promyšlené inženýrské práce s tvůrčím géniem předních designérů, pro které Vitra vybudovala ve Weil am Rhein ojedinělý tvůrčí kampus. Právě v něm, v budově SANAA, také Vitra představila svou Home Collection pro podzim 2020 v podobě čtyř boxů – modelových obývacích pokojů navržených pro čtyři imaginární postavy. Římský designér F. Taylor Colantonio vytvořil v prvním boxu domácnost excentrického historika umění, v níž lze jen stěží rozeznat staré od nového. Skvěle se sem hodila rohová pohovka Mariposa a nová verze židle Chaise Tout Bois od Jeana Prouvého. Box č. 2 byl navržen designérským studiem Charlap Hyman & Herrero z USA. Představuje jídelnu smyšlené mecenášky a sběratelky umění a designu, která má slabost pro japonskou estetiku. Orientálnost východu vhodně doplňuje nová židle Moca od Jaspera Morrisona a poetická váza Découpage Ronana a Erwana Bouroullecových, která vypadá z každé strany jinak. V boxu číslo 3 vše proudí a plyne. Alespoň o takový dojem se v návrhu interiéru pro blíže nespecifikovaný pár snažil berlínský architekt Gonzalez Haase AAS. Pokoj zabydlel i křeslem Citizen Lounge Chair Konstantina Grcice s nekonvenční konstrukcí pro různorodé možnosti sezení. Prostor číslo 4 od belgického designérského dua Daskal Laperre je inspirován fiktivní rodinou Kellerů, která se ráda obklopuje věcmi nejvyšší kvality. Najdeme zde malé ikonické křeslo LCW (Lounge Chair Wood) návrhářů Charlese a Raye Eamesových z doby, kdy experimentovali s tvarováním překližek. Čtvero netradičních domácností obsahuje i předměty od dalších světových designérů a nezapomnělo se ani na ikonické produkty značky Vitra.

Fotogalerie


Podobné články


  • Spánek na prvním místě Spánek na prvním místě
    Bydlení Design Luxus Praha

    Spánek na prvním místě

    Plnohodnotný spánek je dar, který si můžeme nadělit i my sami. Stačí pro něj vytvořit vhodné podmínky. Jednou z těch nejzásadnějších je vhodné lůžko. V showroomu Naty Naty společnosti Rosendahl s.r.o. lze vybírat z rozmanité škály nejen luxusních postelí nejlepších světových značek, ale také z veškerého kvalitního příslušenství vhodného do Vaší ložnice.

    16. 03.2024

  • Crescon postaví v Peci pod Sněžkou na sjezdovce nový projekt horských apartmánů Zahrádky 1000 Crescon postaví v Peci pod Sněžkou na sjezdovce nový projekt horských apartmánů Zahrádky 1000
    Styl Design Česko Sport

    Crescon postaví v Peci pod Sněžkou na sjezdovce nový projekt horských apartmánů Zahrádky 1000

    Společnost Crescon chystá 33 plně vybavených exkluzivních apartmánů v nejvyšších standardech, které vyrostou v rámci nového projektu Zahrádky 1000. Ten vznikne rekonstrukcí staré chátrající horské chaty, a to přímo na sjezdovce Zahrádky v Peci pod Sněžkou. Projekt má již vydané stavební povolení, bourací práce původního objektu chce developer zahájit v první polovině tohoto roku. V rámci předprodejů je už zhruba 20 % jednotek prodáno či rezervováno. První apartmány plánuje společnost předávat v 1. čtvrtletí roku 2027.

    26. 02.2024

Developed by MadFox design