Sklo jako okno do duše Sklo jako okno do duše

Sklo jako okno do duše

29. 10.2020

Gordana Turuk, autorka značky Gordana Glass, je umělkyně tělem u duší. Její skleněné mísy, obrazy i designové bytové vybavení zná celý svět. Krásu a jedinečnost její tvorby si zamilovala i řada známých osobností, například Benedikt XVI. nebo královna Alžběta II. známá svým vytříbeným vkusem. Umělkyně tvoří ve svém ateliéru v Bratislavě, kde svá díla zároveň i vystavuje. Její tvorbu můžeme obdivovat i v nové pražské galerii Sky Gallery Media Bohemia, kam se přesunula po čtyřleté etapě v ulici Dušní.

Mít talent je pro umělce základ, ovšem ten sám o sobě úspěch nezaručí. Gordana to moc dobře ví a do své tvorby dává skutečně vše. Jak říká člen Evropské akademie věd a umění PhDr. Ľuboslav Moza, PhD.: „Gordana Turuk dosáhla uznání především díky talentu, trpělivosti a disciplíně. Všechno v její tvorbě je o lásce k životu a lidem. Být mezi nejlepšími znamená být originální. Gordana vytváří nový, jemný a nesmírně silný svět, za kterým je člověk. V jejím umění je bohatství takové hodnoty, kterou nebudeme moci nikdy vyčíslit – štěstí.“

 Gordana je původem Chorvatka, ale aktuálně žije v Bratislavě, kde má i svůj ateliér. Místo, kde vznikají její úchvatné práce. Umělkyně se věnuje i bytovému designu, takže její tvorbu můžete mít doma v podobě jedinečné mísy, ale i originálního stolku, umyvadla či zrcadla. Pohled na jakékoli její dílo je vskutku fascinující, ať už díky kouzelným odleskům, luxusním materiálům nebo půvabným tvarům.Gordana sama o sobě říká „Sklo je moje duše“. Pokud tedy chcete nahlédnout do tvořivé duše této výjimečné umělkyně, zastavte se v nové pražské galerii Sky Gallery Media Bohemia.

GORDANA PÁTÝM ROKEM SPOLUPRACUJE S MAGAZÍNEM TRAVEL FEVER A TVOŘÍ NÁDHERNÁ UMĚLECKÁ DÍLA PRO VÝHERCE NAŠEHO GOLFOVÉHO TURNAJE Real- Treuhand & Travel Fever Golf Cup.

https://gordanaglass.com/

Fotogalerie


Podobné články


  • Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33 Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33
    Bydlení Česko Praha

    Stylové oživení Podskalí – VYŠEHRADSKÁ 33

    Nový developerský projekt Vyšehradská 33 v samotném srdci Prahy nabídne budoucím majitelům plný komfort moderního bydlení. Zrenovovaný klasicistní dům s citlivě dokomponovanou novostavbou ve vnitrobloku poskytne unikátní výhody bydlení v centru velkoměsta s bonusy novostavby, včetně parkování, předzahrádek a balkonů.

    09. 04.2024

  • Spánek na prvním místě Spánek na prvním místě
    Bydlení Design Luxus Praha

    Spánek na prvním místě

    Plnohodnotný spánek je dar, který si můžeme nadělit i my sami. Stačí pro něj vytvořit vhodné podmínky. Jednou z těch nejzásadnějších je vhodné lůžko. V showroomu Naty Naty společnosti Rosendahl s.r.o. lze vybírat z rozmanité škály nejen luxusních postelí nejlepších světových značek, ale také z veškerého kvalitního příslušenství vhodného do Vaší ložnice.

    16. 03.2024

Developed by MadFox design