

14. 09.2022
Restaurace, v historickém centru Prahy, La Veranda slaví krásných 20 let. Gastronomický věk hodný oslav si žádá zamyšlení a pokoru. La Veranda pohostila již tisíce tuzemských i zahraničních hostů. Všichni mají jedno společné, a to příjemné vzpomínky, které zde prožili a očekávání těch nadcházejících. Pocity mísící historii a budoucnost mají jeden směr a to vintage. La Veranda dospěla, již si něco prožila, ale její kvalita a preciznost je natolik výjimečná, že svou tvář mění ve vintage a nechává se unášet závanem moderní současnosti.
Jednou z novinek je otevírací doba od pondělí do soboty. Téměř plně týdenní nový ráz nabízí hned několik příležitostí pobýt v restauraci La Veranda. Další novinkou je báječné menu, které je neuvěřitelně povýšené. Jak je to možné? Odpověď je jednoduchá. V kuchyni stojí nový kosmopolitní tým zkušených lidí. Klasika, nadčasovost, která díky kvalitě a exkluzivitě nabírá na hodnotě. To je přesně vintage styl oblíbené La Veranda.
Nikdy to není o jednom člověku. Za úspěšným chodem restaurace stojí četný tým. Hlava a duše je od samého začátku Yurij Kolesnik, který vdechl La Veranda život a neustále přes veškeré překážky je tady pro svůj tým a hosty.
Kvalita zůstává stejná a nyní v moderním pojetí. Spojení starého, nového a neopakovatelného. Představujeme novou vintage La Verandu. Menu ukrývá skvělé předkrmy ve formě Hovězího tataráku, kaparové majonézy, křupavé šalotky, žloutku a domácího chleba. Kdo volí raději teplý předkrm jistě ochutná Polévku z karamelizovaného květáku, květákové růžičky a zauzeného crème fraîche. Hlavní jídla čítají 5 pokrmů. Za zmínku stojí Jelení hřbet s bramborami ovoněnými smrkem, houbami, brusinkami a špekem nebo Brambory opečené v popelu s fermentovaným česnekem, pěnou z brambor a podmáslím. Sladkou novou kosmopolitní tečkou je například Čokoládový fondant, švestkové coulis, švestky a vanilková zmrzlina.
Každý okamžik ctít historii, klasiku a zároveň se ubírat novinkami a cool směry. La Veranda čelí novému a nutno podoktnout, že se jí to daří neuvěřitelně. Možná je na místě poznamenat, že vintage styl La Verandě sluší.
Čerstvé jahody, které po zakousnutí naplní chuťové pohárky velmi intenzivními tóny se hlásí o slovo. Od poloviny června se ve vyhlášené restauraci La Veranda podává speciální jahodové menu. Poslední chody budou servírované po ukončení období čerstvých českých jahod, tedy v průběhu července.
25. 05.2023
Babiččina zahrada v průběhu května otevírá svou vyhlášenou venkovní oázu. Událost sezóny, na kterou čekají milovníci prvotřídní kuchyně s přídavkem rodinné pohody, je tady. Záleží na počasí, ale jakmile bude přívětivé, nastane ten pravý okamžik. Ovšem nová sezóna přináší hlavně velké překvapení.
24. 05.2023
Developed by MadFox design