Kuba pod Eifelovkou Kuba pod Eifelovkou

Kuba pod Eifelovkou

03. 12.2021

Vskutku jedinečný zážitek na vás čeká, pokud do konce roku 2021 navštívíte metropoli Francie. Pařížský hotel Monte Christo se proměnil jen na čtyři měsíce v Casa particular – pravý soukromý kubánský hotýlek s názvem Eminente. Kreativní koncept potěší nečekanou nápaditostí a hlavně chutí nového kubánského rumu.

Kdo zná pařížské uličky a zašel by do 20 rue Pascal v pátém městském obvodu, zcela jistě zůstane ohromením stát. Tamní klasicky působící hotel Monte Christo s vysokou a střídmou bělostnou fasádou zmizel. Místo něj uvidíte jen bujnou kubánskou přírodu slavného údolí Viňales a v popředí malý hotýlek. Nese jméno nového kubánského rumu Eminente.

Krokodýlí ostrov

Proměna zavedeného čtyřhvězdičkového hotelu v Casa particular je dokonalá. Už na první pohled vás zaujme okrově červená fasáda, na které je patrná bohatá historie místa poznamenaná časem. Až projdete velkou bránou, vaše smysly omámí atmosféra kubánského tržiště, vůně cukrové třtiny a tóny rumu Eminente – každé stisknutí kliky dalších dveří vás vtáhne o něco hlouběji do srdce divoké Kuby.

Krokodýlí ostrov, jak jej kvůli jeho tvaru přejmenovali Kubánci, vás hned uchvátí. Dokonale jej připomíná nejen bar s vybledlými stropy, typické kubánské pokoje, ale také restaurace přestavěná na paladar (kubánskou rodinnou restauraci), kde si můžete vychutnat a společně sdílet ostrovní speciality.

Hotel Eminente

Za menu hotelu Eminente se skrývá příjemné překvapení – Finca Tungasuk. Tato farma (finca ve španělštině), která se nachází západně od Havany, produkuje ekologickými metodami téměř 2 500 různých druhů ovoce, zeleniny a aromatických bylin. Z nich připravuje lahůdky Annabelle Cantarero, vyškolená na Ferrandi Institut v Paříži.

Hlavní roli však v celém konceptu hraje nový kubánský rum Eminente. Podle Césara Martího, nejmladšího kubánského Maestro Ronero (rumového mistra), je to bohatý a plný rum, který čerpá inspiraci z kubánské sugarcane eaux-de-vie z 19. století s veškerou svou složitostí. Můžete jej okusit také v pěti koktejlech, speciálně připravených jen pro hotel Eminente.

Za kouzlem celé dočasné proměny jednoho z pařížských hotelů v působivou a smyslově bohatou návštěvu Kuby stojí nejen interiérová designérka Pauline d’Hoop spolu s Delphine Sauvage, ale také městský scénografický workshop Athem, jenž se postaral o přetvoření domovní fasády.

Hotel Eminente můžete navštívit až do 12. prosince 2021.

Podobné články


Developed by MadFox design