Dovolená plná adrenalinu i harmonie Dovolená plná adrenalinu i harmonie

Dovolená plná adrenalinu i harmonie

07. 08.2020

Nemůžete se dočkat, až vyrazíte na dovolenou za hranice? Jednou z prvních možností bude nejspíš Rakousko. Jen pár hodin jízdy autem od našich hranic se nachází region Saalfelden Leogang, místo pověstné výjimečně krásnou přírodou, kde se ostré horské štíty tyčí nad travnatými pastvinami a malebné cesty jako pavučiny křižují opojně vonící louky. Až vás turistika či cyklistika unaví, necháte se hýčkat masážemi, saunami, plaváním v jezírcích a se západem slunce zasednete k romantické večeři.

Region Saalfelden Leogang je ideálním místem pro ty, kdo se nedokážou rozhodnout mezi dobrodružstvím a odpočinkem. Právě tady se totiž obojí snoubí tak, že nepoznáte, kde jedno končí a druhé začíná...

„Podle kondice, nálady a počasí můžete na kole zdolat příkrý trail, vyrazit na horskou túru nebo se jen tak požitkářsky procházet po údolních a lesních stezkách. Bikeři budou u vytržení z nabídky cyklistických stezek všech obtížností a důmyslného bikeparku. Golfoví nadšenci zase ocení pestrost nabídky 17 hřišť v bezprostředním okolí i to, že s kartou Golf Alpin Card mají slevu na většině z nich,“ vyjmenovává hlavní lákadla regionu spolumajitel zdejšího vyhlášeného resortu Puradies Michael Madreiter.


 

Turistický a bikerský ráj

Obklopen alpskými vrcholy a rozsáhlými lesy je region Saalfelden Leogang jednou z nejoblíbenějších turistických destinací. Nabízí pestré vyžití na 400 kilometrech horských stezek a cest. A pro zájemce tu mají taky spoustu zajímavých tras s průvodci: Mystic Torchlight je romantická turistická trasa se spoustou úchvatných panoramat, vydat se můžete na stezku po historických horských chalupách s bezplatnou prohlídkou horské vesničky. A pro ty, kdo se chtějí dozvědět více o zdejší léčebné flóře, je tu Bylinková procházka po okolních loukách, kde budete s průvodcem sbírat byliny.

„Bikeři a cyklisté budou u vytržení z nabídky cyklostezek a trailů. Každý den mohou vyrazit na různá místa, která prověří jejich fyzickou kondici. Ambiciózní bikeři mohou vyzkoušet své hranice v EPIC Bikerparku Leogang. A nemusí se bát, že to nezvládnou. Areál je vhodný jak pro začátečníky, tak pro zkušené bikery. Unikátem jsou pak trasy Antonius-Trail a Steinberg Line, které vedou z vrcholu lesem a jsou plné divokých zatáček,“ říká Michael Madreiter.

Tajným adrenalinovým tipem je pak podle něj výlet do oblak: Nastoupíte do vrtulníku, vyletíte nad střediska a ocitnete se v bezprostřední blízkosti strmých stěn a majestátních skalních útvarů pohoří Steinernes Meer a Leoganger Steinberge. Budete se kochat výhledy na blankytně modrá jezera a objevíte krásy, které vám na chvíli rozhodně vezmou dech...

 Klid ve znovuobjeveném ráji

Po všech adrenalinových zážitcích oceníte zázemí plné harmonie, jímž je středisko Leogang, kouzelná alpská vesnička obklopená horským masívem Leoganger Steinberge. Původně to byl velmi chudý region, kde se lidé živili zemědělstvím a zpracováním dřeva. Své tradice si však Leogang zachoval.

„Potřebujeme se vrátit ke svým kořenům, vidět paprsky slunce na vodní hladině, cítit hladkost opracovaného dřeva, slyšet ticho. Čistota přírody je rájem pro civilizací znaveného člověka,“ shrnuje filozofii celého místa i resortu Puradies Michael Madreiter.

Jako vesnička na louce nad hotelem jsou tady rozesety útulné sruby, které si můžete pronajmout. Jsou postavené v tradičním stylu s pecí, se závěsy z kanafasu, a přitom nenápadně zaručují veškerý moderní komfort. V každé ze 14 chaloupek je sauna a infrakabina, „dovolenkoví chalupáři“ však mají k dispozici wellness centrum patřící k blízkému designovému hotelu Puradies – Badhaus „Innere Mitte“. V několika saunách a parních lázních, v dřevem vonících odpočívárnách i při masážích zapomenete na veškeré starosti.

Pokud dáváte přednost zázemí útulného hotelu s domáckou atmosférou, hotel Puradies vám to rozhodně splní. Voní dřevem, bylinkami a domácí marmeládou. Spojuje romantické alpské tradice s moderním designem přirozeným a citlivým způsobem. Je to ideální místo, kde můžete jen tak lenošit a skrz prosklené stěny pozorovat oblaka a horské štíty, koupat se v přírodním jezírku a díky nádherné přírodě získat zpět ztracenou rovnováhu…

Harmonii tady ovšem pocítí nejen vaše hlava, ale i vaše tělo a zejména žaludek. „V našem hotelu vaříme z lokálních surovin z našeho vlastního statku. Ten je tak blízko, že si děti mohou dojít ke slepičkám pro vajíčka na snídani osobně. Sepětí s přírodou tady zkrátka vyznáváme ve všech směrech,“ uzavírá Michael Madreiter.



Praktické rady:

Saalfelden Leogang Card: Praktickou kartu Saalfelden Leogang Card obdrží každý host, jakmile se ubytuje v jednom z partnerských hotelů. Karta umožňuje jízdy lanovkami, vstupy do zábavního parku Sonnrain, na zážitkové koupaliště Obsmarkt nebo k jezeru Ritzensee. Rovněž opravňuje k cestování autobusy a vlaky v celém regionu Pinzgau až do konce října zdarma.

 Pejsek může s vámi! 

Nemusíte si dělat starosti, kam dáte svého domácího mazlíčka. Do resortu Puradies ho můžete vzít s sebou. Do chatek i do hotelu.

https://www.puradies.com/

 

Fotogalerie


Podobné články


  • Tisíce zážitků Tisíce zážitků
    Styl Luxus Hotel Restaurace Svět

    Tisíce zážitků

    Jedna z nejkrásnějších horských scenérií Dolomit se otevírá z italského městečka Ortisei. Fascinujícímu výhledu se můžete oddávat třeba z pohodlí skvěle hodnoceného hotelu Gardena Grödnerhof Hotel & Spa. Po tři generace jej vede rodina Bernardi, která své hosty hýčká perfektním servisem, skvělými službami a dokonalou kuchyní včetně michelinské restaurace Anna Stuben.

    08. 03.2024

  • Království golfu Království golfu
    Česko Sport Hotel

    Království golfu

    Hotel ESPLANADE SPA & GOLF RESORT nabízí nezaměnitelné vzrušení z hraní golfu pro začátečníky i zkušené hráče a zároveň relaxaci obohacenou o wellness a lázeňské procedury. Jedinečné spojení zážitků umožňuje umístění resortu v Mariánských Lázních a zároveň v nádherné přírodě, která dalo vzniknout hned několika oblíbeným golfovým hřištím.

    19. 02.2024

Developed by MadFox design