Chalupa Prášilského ráje překvapí příjemným wellness s bazénem Chalupa Prášilského ráje překvapí příjemným wellness s bazénem

Chalupa Prášilského ráje překvapí příjemným wellness s bazénem

10. 10.2023

Šumava je plná krásných zákoutí. Jedním z nich jsou Prášily a jejich okolí. Turistické zázemí, které nabízí, nedávno obohatil hotel Chalupa. Vyniká moderním designem, bohatým wellness zázemím s bazénem a skvělými snídaněmi.

Čistá příroda

I když mají Prášily za sebou bohatou historii, pro turisty se otevřely až po stržení železné opony v 90. letech 20 století. Díky tomu je přírodní okolí nádherně zachovalé. Prozkoumat jej lze nejen pěšky a na kole, ale tvoří také úchvatnou kulisu mnoha zimním sportům. Na své si zde přijdou skialpinisté, milovníci jízdy na běžkách i sjezdaři.

Chalupa na dobrém místě

Jednou z nejnovějších možností ubytování v Prášilech je Wellness hotel Chalupa. Moderní horská stavba s parkovištěm hlídaným kamerami těží z výhodné polohy mimo hlavní silnici – stojí uprostřed botanické zahrady s výhledem na Prášilský potok. Zároveň ale mají hoteloví hosté blízko k prodejně potravin, do oblíbené cukrárny Pampeliška a hlavně do hostince U Michala s vynikající českou kuchyní a čepovaným pivem.

Interiéry provoněné dřevem

Na prvním místě je v Chalupě pohodlí hostů. Nadstandardně vybaveným dvoulůžkovým pokojům a dvoupokojovým apartmá se 4 lůžky vévodí obklady a doplňky ze dřeva. Místnosti jsou vzdušné, stejně jako světlé koupelny s WC a sprchovým koutem. V pokojích nechybí minibar, trezor, TV, WiFi a příjemný je i vlastní balkon. Přirozenou součástí ubytování je vynikající bufetová snídaně plná lokálních produktů.

Po výletu do bazénu

Chalupa je v okolí vyhlášená také pro své wellness centrum. Může se pochlubit 20 m bazénem s hloubkou 1,43 m a dodatečným vybavením v podobě protiproudu, 12 podvodních masážních trysek, chrliče a vyhřívané lavice. Bazén doplňuje sauna, parní lázeň a pěkná odpočívárna.

Prášilský ráj

Prášily jsou již několik let synonymem pro atraktivní dovolenou. V létě vábí turisty k návštěvě unikátní horská botanická zahrada nebo lanový park pro dospělé i děti. Velmi záživné jsou také vyjížďky na koních či s psím spřežením. Zimní období je zas nadité zážitky ze zdolávání okolních běžkařských stop a sjezdovek v Železné Rudě a na svazích Špičáku. Pěší túry pak mají nádherné cíle bez ohledu na roční období v podobě nedalekých horských jezer nebo výhledu z rozhledny na vrcholu Poledník.

Tady se nebudete nudit celoročně!

https://www.hotelchalupa.cz

https://www.prasilskyraj.cz

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design