Tiffany & Co. Tiffany & Co.

Tiffany & Co.

09. 11.2022

Tiffany & Co. slaví letošní Vánoce limitovanou kolekcí, adventním kalendářem a kampaní inspirovanou ikonickými ilustracemi, které pro značku vytvořil Andy Warhol

NEW YORK, NY (9. listopadu 2022) – Tiffany & Co. dnes oznamuje debut exkluzivní limitované kolekce Tiffany & Co. x Andy Warhol inspirované vánočními přáními, která pro klenotnickou značku legendární umělec v 50. a 60. letech 20. století vytvořil. V té době byl Warhol považován za jednoho z nejúspěšnějších komerčních ilustrátorů v New Yorku a pro Tiffany vytvořil barevné vánoční pohlednice ve svém charakteristickém stylu blotovaných čar a akvarelů, ilustrované ptáky, hvězdami, botami, stromy a dalšími svátečními tématy. Přání byla nabízena každý prosinec ve vlajkovém obchodě na Fifth Avenue v letech 1957 až 1962. Poctu Warholovým ikonickým ilustracím vzdává také letošní vánoční kampaň a nový adventní kalendář – to vše oslavuje umělcovo spojení s Tiffany & Co.

 Limitovaná kolekce Tiffany & Co. x Andy Warhol je oslavou dlouholetého spojení věhlasného klenotníka s uměleckým světem a Warholovy lásky k období svátků, vše od nádobí a ozdob až po přání a hrací karty obsahuje Warholovy vtipné sváteční motivy: • Dezertní talíře z kostního porcelánu, sada šesti kusů • Misky z kostního porcelánu, sada šesti kusů • Vánoční pohlednice, balení 2 ks • Hrací karty, balení 2 ks • Ozdoby z kostního porcelánu, sada 6 ks • Ručně malované skleněné ozdoby, sada 3 ks Kromě limitované edice Tiffany & Co. x Andy Warhol představuje značka i adventní kalendář pro rok 2022: 1,2 metru vysoké umělecké dílo nesoucí warholovské motivy evokuje hromady velkých Tiffany Blue Boxes s Warholovými ilustracemi. Krabice se otevírají a odhalují 24 skutečných Tiffany Blue Boxů ukrývajících nádherné šperky. Každý adventní kalendář je vyroben z lehkého, udržitelného dřeva a jeho výroba trvá 50 hodin. Klienti mohou spolupracovat se svým preferovaným klientským poradcem a sestavit si svůj dokonalý adventní kalendář.

Letošní vánoční čas ožívá v Tiffany & Co. se vším kouzlem, které si pro něj Warhol představoval, od limitované kolekce a vánočního balení, až po kampaň, která vzdává hold jeho trvalému odkazu a umělecké spolupráci s oblíbenou značkou. „Kromě oslavy nadčasových výtvorů Tiffany & Co. a Andyho Warhola tato jedinečná spolupráce štědře podpoří nadaci Warhol Foundation, které již rozdělila více než 275 milionů dolarů v grantech organizacím zabývajícím se vizuálním uměním,“ říká Michael Dayton Hermann z Warholovy nadace. „Nadace je nadšena, že může upozorňovat na trvalou sílu umění s Tiffany & Co. během této vánoční sezóny ‚Warholiday‘.“

Limitovaná edice Tiffany & Co. x Andy Warhol bude k dispozici od 9. listopadu 2022, a to jak v obchodech Tiffany & Co., tak na Tiffany.com.

O společnosti Tiffany & Co. Společnost Tiffany & Co. založená v New Yorku v roce 1837 Charlesem Lewisem Tiffanym je celosvětovým výrobcem luxusních šperků, který je synonymem elegance, inovativního designu, kvalitního řemeslného zpracování a tvůrčí dokonalosti. Společnost Tiffany & Co. a její dceřiné společnosti s více než 300 maloobchodními prodejnami po celém světě a více než 13 000 zaměstnanci navrhují, vyrábějí a prodávají šperky, hodinky a luxusní doplňky. Téměř 5000 šperkařských mistrů brousí diamanty Tiffany a vyrábí šperky ve vlastních dílnách společnosti, čímž naplňují závazek značky k vynikající kvalitě. Společnost Tiffany & Co. se dlouhodobě zavazuje k odpovědnému podnikání, k udržování přírodního prostředí, k prioritizaci diverzity a inkluze a k pozitivnímu ovlivňování komunit, v nichž působí. Chcete-li se dozvědět více o společnosti Tiffany & Co. a jejím závazku k udržitelnosti, navštivte stránky tiffany.com. About The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.

Andy Warhol jako přední americký umělec 20. století podnítil svět, aby viděl umění jinak. Nadace Andyho Warhola se od svého založení v roce 1987 v souladu s Warholovou vůlí etablovala mezi přední sponzory současného umění ve Spojených státech. Nadace rozdělila více než 250 000 000 $ v peněžních grantech, které podporují tvorbu, prezentaci a dokumentaci současného výtvarného umění, zejména práce, která je experimentální, nedostatečně uznávaná nebo náročná. Neustálé úsilí nadace chránit a vylepšovat tvůrčí odkaz svého zakladatele zajišťuje, že Warholův vynalézavý duch s otevřenou myslí bude mít hluboký dopad na výtvarné umění pro další generace. Výnosy, které nadace získává z licenčních projektů jako je tento, přispívají do nadačního jmění, ze kterého jsou tyto granty rozdělovány. 

https://www.tiffany.com

https://warholfoundation.org

 

Fotogalerie


Developed by MadFox design